| Vakcinisanje | |
|
+25Emanuela Tabasko the Dika AleksaBG antmari lucija snoopy jecolinja acahaski Snoopy Gang Ddans Dream Tim tedibi Kaan dusan Smoky Dika Luna Zvoncica luce Flora mknaumoski Lea2006 Dolly elmer fudd stefana bambucha 29 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
antmari bigl-manijak
Broj poruka : 350 Godina : 42 Localisation : Beograd Datum upisa : 30.01.2011
| Naslov: Re: Vakcinisanje Pon Apr 18, 2011 12:08 pm | |
| | |
|
| |
Dolly i'm bigl
Broj poruka : 5492 Localisation : Beograd Datum upisa : 01.11.2007
| Naslov: Re: Vakcinisanje Pon Apr 18, 2011 2:00 pm | |
| Tu treću vakcinu (drugu revakcinu) odmah iza druge, su izmislili u skorije vreme. Moje prvo kuče (1993. god) sam vodila u Veterinarsku stanicu Beograd i sedam dana posle druge vakcine (prve revakcine) je mogla napolje. Njenu ćerku, koju sam zadržala, vodila sam kod Novaka (1996.god) i bilo je isto. Za Doli nam je (2007. god) dolazio treći veterinar i rekao da 15 dana posle prve revakcine može napolje i išla je, a treću vakcinu (ili drugu revakcinu) je primila tek 5 meseci posle prethodne. Da imam štene, izvela bih ga petnaestak dana posle prve revakcine. Evo šta o tome piše na Novakovom sajtu: http://www.vetnovak.com/vise.asp?clanak=37 | |
|
| |
Ddans Dream Tim i'm bigl
Broj poruka : 1666 Godina : 48 Localisation : Beograd Datum upisa : 04.06.2010
| Naslov: Re: Vakcinisanje Pon Apr 18, 2011 8:17 pm | |
| - Dolly ::
- Tu treću vakcinu (drugu revakcinu) odmah iza druge, su izmislili u skorije vreme. Moje prvo kuče (1993. god) sam vodila u Veterinarsku stanicu Beograd i sedam dana posle druge vakcine (prve revakcine) je mogla napolje. Njenu ćerku, koju sam zadržala, vodila sam kod Novaka (1996.god) i bilo je isto. Za Doli nam je (2007. god) dolazio treći veterinar i rekao da 15 dana posle prve revakcine može napolje i išla je, a treću vakcinu (ili drugu revakcinu) je primila tek 5 meseci posle prethodne. Da imam štene, izvela bih ga petnaestak dana posle prve revakcine.
Evo šta o tome piše na Novakovom sajtu: http://www.vetnovak.com/vise.asp?clanak=37 sa ovim se slazem,posle prve revakcine dve nedelje i u zivot,tako je bilo a sad treca za pet godina cetvrta,ali slusajte svog veta ili svoje iskustvo ako ga imate | |
|
| |
Kaan i'm bigl
Broj poruka : 648 Godina : 28 Localisation : Beograd Datum upisa : 31.01.2011
| Naslov: Re: Vakcinisanje Pon Apr 18, 2011 10:41 pm | |
| ljudi koja je cena tih vakcinacija/revakcinacija? | |
|
| |
Ddans Dream Tim i'm bigl
| Naslov: Re: Vakcinisanje Pon Apr 18, 2011 10:52 pm | |
| zavisi kako gde oko hiljadu hiljadu ipo dinara | |
|
| |
tedibi bigl-manijak
Broj poruka : 366 Godina : 41 Localisation : Beograd Datum upisa : 09.04.2007
| Naslov: Re: Vakcinisanje Pon Apr 18, 2011 10:57 pm | |
| - markooooo0 ::
- ljudi koja je cena tih vakcinacija/revakcinacija?
Svaka vakcina je oko 1000 dinara plus tablete protiv glista oko 250 din komad a jedna tableta ide na 10kg. Stene treba vakcinisati tri puta,a nakon toga ide vakcina protiv beznila i cip to je valjda isto oko 1000 din,zatim se pas na svakih godinu dana ponovo vakcinise protiv besnila i zaraznih bolesti,dok se ciscenje od glista radi celog zivota na svakih 3-6 meseci. Ovo ti je siguran trosak bez da ti ne daj boze zatreba veterinar za nesto drugo. Plus naravno hrana,vitamini i oprema,sve u svemu nije jeftino | |
|
| |
Kaan i'm bigl
Broj poruka : 648 Godina : 28 Localisation : Beograd Datum upisa : 31.01.2011
| Naslov: Re: Vakcinisanje Pon Apr 18, 2011 10:59 pm | |
| hvala na odgovorim nije, nije, zato i pitam, moram svojima ovo da kazem na neki suptilan nacin, da ipak ostane biglic (bas me je iznenadilo ovo sto mi je izbacilo da sam posalo poruku kad je jedna stigla, svaka cast adminu (: ) | |
|
| |
Ddans Dream Tim i'm bigl
| Naslov: Re: Vakcinisanje Pon Apr 18, 2011 11:15 pm | |
| nije, nije, zato i pitam, moram svojima ovo da kazem na neki suptilan nacin, da ipak ostane biglic ovo ne razumem ovo nije trosak za biglica ovo je trosak za bilo koje stene da uzmes pa cak i usvojiti stene sa ulice ovi izdaci te cekaju,i to je ono sto bi moralo da se uradi | |
|
| |
AleksaBG bigl-njuskalo
Broj poruka : 94 Localisation : Beograd Datum upisa : 24.03.2011
| Naslov: Re: Vakcinisanje Uto Apr 19, 2011 7:44 pm | |
| Slazem se generalno sa svima,svako ima neko svoje vidjenje i svoje iskustvo,Lora je meni treci pas za 25 godina. Citam na forumu da se vlasnici ophode prema ljubimcima kao prema deci,sto je za svaku pohvalu ali mozda i malo preterano. Setnja posle vakcine i da i ne! U nasem slucaju gde imamo dvoriste u kome nema cak ni mrava Lora izlazi ali samo na 15-20 minuta,jer ipak preventiva je pola zdravlja. Pri tom u dvoristu je od pocetka godine dva puta izvrsena deratizacija i jednom dezinfekcija. To radimo zbog svih nas jer me je moj dugogodisnji boravak u prirodi naucio da je treba postovati i da se dobro treba zastititi. | |
|
| |
Tabasko the Dika i'm bigl
Broj poruka : 2926 Datum upisa : 02.02.2011
| Naslov: Re: Vakcinisanje Sre Apr 20, 2011 11:25 am | |
| Kako je slatka, a i trava je divna | |
|
| |
antmari bigl-manijak
| Naslov: Re: Vakcinisanje Sre Maj 18, 2011 5:07 pm | |
| Ja sam i dalje u totalnom zbunu oko ovog vakcinisanja. Lava je dobila prvu vakcinu 23. marta, a revakcinu 23. aprila i nas vet kaze da je to to za sad. Sledeci put idemo na vakcinu protiv besnila 15. juna i na cipovanje (sto mi je opet jako cudno, jer je moj prethodni pas prvi put vakcinisan protiv besnila tek sa 9 meseci). To je sve sto nam je vet za sad rekao. Zbunjenost potice odatle sto su neke njene bate i seke primile dve revakcine. Jel zna neko to da mi objasni? | |
|
| |
Emanuela i'm bigl
Broj poruka : 1346 Godina : 48 Localisation : BG Žarkovo/Cerak Datum upisa : 08.01.2011
| Naslov: Re: Vakcinisanje Čet Maj 19, 2011 11:42 am | |
| ne znam sto da ti kazem, mi idemo sad za par dana na 3. pikicu
ja osobno imam povjerenja u svog veterinara tako da sto on kaze meni je zakon!
ako imas povjerenja u svog, nemoj se opterecivati.. ako nemas, mijenjaj ga | |
|
| |
Dolly i'm bigl
| Naslov: Re: Vakcinisanje Čet Maj 19, 2011 11:50 am | |
| - antmari ::
- Ja sam i dalje u totalnom zbunu oko ovog vakcinisanja. Lava je dobila prvu vakcinu 23. marta, a revakcinu 23. aprila i nas vet kaze da je to to za sad. Sledeci put idemo na vakcinu protiv besnila 15. juna i na cipovanje (sto mi je opet jako cudno, jer je moj prethodni pas prvi put vakcinisan protiv besnila tek sa 9 meseci). To je sve sto nam je vet za sad rekao. Zbunjenost potice odatle sto su neke njene bate i seke primile dve revakcine. Jel zna neko to da mi objasni?
Već sam pisala da je i Doli na isti način primala vakcinu, a onu protiv besnila je primila nešto kasnije, uz čipovanje, ali samo zato što je veterinar čekao da dobije te nove zdravstvene knjižice-pasoše za pse, pošto ih neko vreme nije bilo. Zato, bez brige! | |
|
| |
antmari bigl-manijak
| Naslov: Re: Vakcinisanje Čet Maj 19, 2011 12:02 pm | |
| Hvala Znam da ste mi vec to rekli, ali ja sam totalna panicarka kad je rec o Lavi : kad stuca - prva pomisao je da ce da povrati, kad povrati - odmah pomislim da se necim otrovala (iako nema cime, jer sam sve sto bi moglo da joj skodi sklonila). Sta cu kad me stalno iznenadjuje svojom sposobnoscu da pronadje za glockanje nesto sto se ne jede | |
|
| |
Emanuela i'm bigl
Broj poruka : 1346 Godina : 48 Localisation : BG Žarkovo/Cerak Datum upisa : 08.01.2011
| |
| |
Ddans Dream Tim i'm bigl
| Naslov: Re: Vakcinisanje Čet Maj 19, 2011 5:54 pm | |
| - antmari ::
- Ja sam i dalje u totalnom zbunu oko ovog vakcinisanja. Lava je dobila prvu vakcinu 23. marta, a revakcinu 23. aprila i nas vet kaze da je to to za sad. Sledeci put idemo na vakcinu protiv besnila 15. juna i na cipovanje (sto mi je opet jako cudno, jer je moj prethodni pas prvi put vakcinisan protiv besnila tek sa 9 meseci). To je sve sto nam je vet za sad rekao. Zbunjenost potice odatle sto su neke njene bate i seke primile dve revakcine. Jel zna neko to da mi objasni?
Do skoro je bilo da se stenci vakcinisu dva puta,posle toga od besnila i to je to....od besnila i mikrocipovanja neka je praksa da se to ne radi pre sest meseci minimum,a iz iskustva mnogih odgajivaca koje poznajem to tek rade sa navrsenih devet meseci,pa sam i ja tu praksu primenio i uvek je sve bilo uredu sto se tice besnila.... od skoro praktikuju vakcina i dve revakcine,ja sam uvek radio jednu vakcinu i revakcinu i nikada nisam imao problema sa stencima,ako ti je veterinar rekao da je to to poslusaj ga a besnilo moj savet nemoj pre sest meseci minimum....... | |
|
| |
Lea2006 i'm bigl
Broj poruka : 4244 Localisation : Beograd Datum upisa : 16.03.2007
| Naslov: Re: Vakcinisanje Čet Maj 19, 2011 7:51 pm | |
| Slažem se sa Dejanom u vezi toga kako je bilo nekada-vakcina i revakcina! Medjutim, pokazalo se da štenci oboljevaju dosta baš u prvim mesecima i uvedena je ta "puppy" vakcina koja daje kratkotrajni imunitet za štenećak i parvovirus samo! Znači, ona nije obavezna uopšte, a daje se sa 6 nedelja i stvar je vlasnika da li hoće da pojača neku svoju sigurnost i eliminiše moguće viruse....Kad pas ode kod novih vlasnika mora da primi vakcinu i revakcinu koje pokrivaju 5 ili 6 bolesti! Zato mi je baš čudno ovo za Lavu. Nemam običaj da se mešam u nečiju struku i da pametujem, ali bih se posavetovala sa još nekim vetom! | |
|
| |
Ddans Dream Tim i'm bigl
| Naslov: Re: Vakcinisanje Čet Maj 19, 2011 8:15 pm | |
| - Lea2006 ::
- Slažem se sa Dejanom u vezi toga kako je bilo nekada-vakcina i revakcina! Medjutim, pokazalo se da štenci oboljevaju dosta baš u prvim mesecima i uvedena je ta "puppy" vakcina koja daje kratkotrajni imunitet za štenećak i parvovirus samo! Znači, ona nije obavezna uopšte, a daje se sa 6 nedelja i stvar je vlasnika da li hoće da pojača neku svoju sigurnost i eliminiše moguće viruse....Kad pas ode kod novih vlasnika mora da primi vakcinu i revakcinu koje pokrivaju 5 ili 6 bolesti! Zato mi je baš čudno ovo za Lavu. Nemam običaj da se mešam u nečiju struku i da pametujem, ali bih se posavetovala sa još nekim vetom!
Koliko sam ja razumeo Vesnu Lava je primila samo puppy vakcinu kod nje,ako je tako onda vlasnici lavini moraju raditi vakcinaciju i jos revakcinaciju,Lava onda nije zavrsila komplet sa vakcinama,vidite i kod drugog veterinara,ali Lavi u ovoj celoj prici koliko sam ja shvatio nedostaje revakcina | |
|
| |
snoopy i'm bigl
Broj poruka : 1445 Godina : 51 Localisation : Obrenovac Datum upisa : 25.01.2011
| Naslov: Re: Vakcinisanje Čet Maj 19, 2011 10:51 pm | |
| Limbo je takodje bio zbunjen Ali evo ovako: kod Vesne - prvi put u 6-oj nedelji Vet - drugi put u 9-oj nedelji Vet - treci put sa 12 nedelja Sva tri puta dat je isti koktel od dve bocice (neka poznata/kvalitetna peto-valentna vakcina) i ispoštovali smo karantin do kraja i danas prvi put sišli u dvorište da se onjuškamo sa komšinicom bokserkom, ali o tome detaljnije na Limbovoj temi Što se tiče besnila i čipa, naš vet kaže da se može raditi već nakon puna četiri meseca (nova vakcina protiv besnila je sa "nečim umrtvljenim" tako da nema nekih neželjenih efekata kao ranije). | |
|
| |
antmari bigl-manijak
| Naslov: Re: Vakcinisanje Pet Maj 20, 2011 11:23 am | |
| Evo sad sam bila kod veta da proverim. Kaze da on vakcinise po ovom programu: vakcine sa 2, 3, 4, 6 meseci i vakcina sa godinu dana. Ove sa 2 i 3 meseca su one protiv parvo virusa (nabrojao je jos neke bolesti ali sam zaboravila), sa 4 protiv besnila, sa 6 protiv zaraznih bolesti i sa 12 isto protiv zaraznih bolesti. Za tu protiv besnila sa 4 meseca isto kaze da je potpuno bezbedna i da ne moze da utice negativno na rast i razvoj. Rekla sam mu da sve nase bate i seke dva puta revakcinisane, on kaze da je i ovaj sistem koji on primenjuje jednako dobar i bezbedan. Ja stvarno ne znam sta mi drugo preostaje nego da ga slusam | |
|
| |
Aris i'm bigl
Broj poruka : 477 Datum upisa : 23.05.2011
| Naslov: Re: Vakcinisanje Sre Jun 01, 2011 7:04 pm | |
| Imam veeeliki problem. Moj bigl je do sada primio dve vakcine ( prva je ona puppy), ima dva i po meseca i trecu teba da primi 18. juna. Zanima me koliko je opasno izvoditi ga napolje, toliko da obavi malu i veliku nuzdu, dok ne primi i trecu vakcinu? Vecina veterinara kaze da ga nikako ne treba izvoditi, dok neki kazu da moze ali da ne sme u kontakt sa ostalim kucama i da ga drzim dalje od izmeta drugih pasa. Ne znam sta da radim, izvela bih ga ali me je strah da ne zakaci neki virus. A sa druge stane propustamo najbolje vreme za ucenje i socijalizaciju.... | |
|
| |
Dolly i'm bigl
| Naslov: Re: Vakcinisanje Sre Jun 01, 2011 7:19 pm | |
| - Aris ::
- Imam veeeliki problem. Moj bigl je do sada primio dve vakcine ( prva je ona puppy), ima dva i po meseca i trecu teba da primi 18. juna. Zanima me koliko je opasno izvoditi ga napolje, toliko da obavi malu i veliku nuzdu, dok ne primi i trecu vakcinu? Vecina veterinara kaze da ga nikako ne treba izvoditi, dok neki kazu da moze ali da ne sme u kontakt sa ostalim kucama i da ga drzim dalje od izmeta drugih pasa. Ne znam sta da radim, izvela bih ga ali me je strah da ne zakaci neki virus. A sa druge stane propustamo najbolje vreme za ucenje i socijalizaciju....
Posle te poslednje koju je primio, sačekajte dve nedelje, pa onda u šetnju. | |
|
| |
Emanuela i'm bigl
| Naslov: Re: Vakcinisanje Čet Jun 02, 2011 3:29 pm | |
| pa nije bas bezbrizno, moj vet bi ti rekao da bi bilo najbolje da cekas do tada, ali i nama je rekao da mozemo i ranije ako bas hocemo , ali da pazimo kuda idemo sve je dobro proslo i mi smo napokon dobili 3. vakcinu iskreno, mislim da bi bilo najbolje da slusas svog veterinara kako ti kaze | |
|
| |
Aris i'm bigl
Broj poruka : 477 Datum upisa : 23.05.2011
| Naslov: Re: Vakcinisanje Čet Jun 02, 2011 5:20 pm | |
| Ma znam da bi bilo nqajbolje ne izvoditi ga, medjutim postaje nemoguc, ali preguracemo i to nekako.... Hvala na savetima!!!! | |
|
| |
Emanuela i'm bigl
| Naslov: Re: Vakcinisanje Pet Jun 03, 2011 2:04 pm | |
| probaj se sto vise igrati u kuci igara istrcavanja i donosenja igracaka pa ces ga nekako izmoriti probaj i sa laserom, neki su biglovi ludi za tim | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Vakcinisanje | |
| |
|
| |
| Vakcinisanje | |
|