| Vakcinisanje | |
|
+25Emanuela Tabasko the Dika AleksaBG antmari lucija snoopy jecolinja acahaski Snoopy Gang Ddans Dream Tim tedibi Kaan dusan Smoky Dika Luna Zvoncica luce Flora mknaumoski Lea2006 Dolly elmer fudd stefana bambucha 29 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
bambucha i'm bigl
Broj poruka : 616 Godina : 46 Localisation : Novi Sad Datum upisa : 04.12.2006
| Naslov: Vakcinisanje Sub Jan 06, 2007 1:32 am | |
| A trebash vakcinistati protiv ; -shtenecak -hepatitis -leptospiroza -parvoviroza Sve ove bolesti se javljaju neovisno od o zzivotnoj dobi psa. Najcceshce vakcinacije na nashem trzzishtu su ; -candur P (parvo viroza) -candur SHL (shtenecak,hepatitis,leptospiroza) -canifa CHL (isto kao ovo prethodno) -parvodog (parvo virus) -candur SHL P (shtenecak,leptospiroza,hepatitis,parvoviroza) Dalje,danas postoje "ccetvorovalentne" "petovalentne" vakcine tj.jednim vakcinisanjem mozzesh zashtiti psa od svih zaraznih bolesti. Malo o starosnoj granici (ne sa interneta) 7 sedmica- daje se Parvo vakcina,zarazna upala zzeluca i crijeva(1) 8-9 sedmica- CHL(2) 10 sedmica -revakcinacija prve (parvo) 11-12 sedmica -CHL revakcinacija 17 sedmica - bjesnoca(3) 1 godina - Parvo + CHL Svake godine (1) (2) (3)
ovo je sa jednog bosanskog sjta, i tako nekako se i kod nas vakcinisu psi
oznake pored vakcina koje su napisane velikim slovima, imate i vi u vasoj knjizici koju ste dobili od veterinara, pa mozete proveriti , sta je dato vasem biglu npr. SHL P (shtenecak,hepatitis,leptospiroza,parvoviroza) | |
|
| |
stefana bigl-pronalazac
Broj poruka : 197 Godina : 43 Localisation : Beograd Datum upisa : 08.01.2010
| Naslov: Re: Vakcinisanje Čet Feb 11, 2010 9:41 pm | |
| Videh ovde temu o vakcinama pa da pitam, Bigi prima za vikend revakcinu ali su nam rekli da prima i neku trecu pa da pitam jel on moze u setnju posle revakcine ili ceka i tu trecu? Pozdrav! | |
|
| |
elmer fudd i'm bigl
Broj poruka : 586 Datum upisa : 10.12.2006
| Naslov: Re: Vakcinisanje Pet Feb 12, 2010 11:01 am | |
| Ne znam po kojem je programu cijepljen, ali ako je riječ o trećem cjepivu protiv zaraznih bolesti, nije preporučljivo izvoditi ga van dok ne primi sva cjepiva. | |
|
| |
Dolly i'm bigl
Broj poruka : 5492 Localisation : Beograd Datum upisa : 01.11.2007
| Naslov: Re: Vakcinisanje Sub Feb 13, 2010 1:32 am | |
| - stefana ::
- Videh ovde temu o vakcinama pa da pitam, Bigi prima za vikend revakcinu ali su nam rekli da prima i neku trecu pa da pitam jel on moze u setnju posle revakcine ili ceka i tu trecu? Pozdrav!
Nama je veterinar dozvolio izlaske 10-15 dana posle druge vakcine, treća se malo više čeka. | |
|
| |
Lea2006 i'm bigl
Broj poruka : 4244 Localisation : Beograd Datum upisa : 16.03.2007
| Naslov: Re: Vakcinisanje Sub Feb 13, 2010 6:22 pm | |
| Čudno, jer ako je program od 3 vakcine-ne smeju u šetnje dok ne prime treću i još par dana! Mada, postoje programi i od 2 vakcine, kada prvu dobijaju kasnije! | |
|
| |
stefana bigl-pronalazac
| Naslov: Re: Vakcinisanje Ned Feb 14, 2010 1:31 pm | |
| Znam da ovo tema nije za injekcije ali slicno je to, imam jedno pitanje. Moj Bigi je bio prehladio besiku piskio je jako cesto pre 10 dana i tada je dobio jedni injekciju baktrima, sve je to dobro proslo, nego njemo je ostala kvrga pod kozom kao neka tecnost da se nagomilala ispod koze , moze onako rukom da se uhvati, odveli smo ga ponovi da pogleda to, veterinar kaze da je to normalno i da je baktrim nezgodna injekcija i da se on tada dobro cimnuo kad je primao i da ce to proci, a meni se cini da je to sve vece. Juce sam cula ( nepouzdana informacija) kao je nogom psu ot toga na tom mestu utpala dlaka i vise nikad nije izrasla. Ne znam sta mi je ciniti, ovu veterinarku svi hvale, godinama vode pse kod nje ali ja nekako od kada su mi proslog psa upropastili veterinari neverujem nikom. Jel imao mozda neko slicno iskustvo sa injekcijom? Hvala! Pozdrav od Bigija i Ane! | |
|
| |
Lea2006 i'm bigl
| Naslov: Re: Vakcinisanje Ned Feb 14, 2010 4:12 pm | |
| Ako si sigurna da je hematom na mestu uboda-ne brini, dešava se takva reakcija potkožnog tkiva i za mesec dana bi trebalo da prodje! | |
|
| |
Dolly i'm bigl
| Naslov: Re: Vakcinisanje Ned Feb 14, 2010 6:01 pm | |
| | |
|
| |
mknaumoski bigl-pronalazac
Broj poruka : 172 Godina : 44 Localisation : Beograd Datum upisa : 08.12.2009
| Naslov: Re: Vakcinisanje Ned Feb 14, 2010 9:18 pm | |
| Prvo sto se tice revakcine.. I mi imamo program od 3 vakcine...tako da tek posle trece sme posle jedno 15 dana u prvu setnju bez brige. Sto se tice inekcije.. Koliko znam je da i mi kada primimo neku inekciju..posebno nekog zeznutog antibiotika jako dugo posle toga imamo otok na mestu uboda, pa tako da sigurno i on koji nije sedeo miran.. Pozdrav Bigiju od Badija | |
|
| |
Flora bigl-manijak
Broj poruka : 279 Godina : 36 Datum upisa : 11.09.2009
| Naslov: Re: Vakcinisanje Ned Feb 14, 2010 9:29 pm | |
| A sta ovaj nabroja 55 vakcina...pa Flora je ukupno sve primila 3 vakcine te i to je to. :S Mozda je jos neku kad je bila mala ne znam tacno... | |
|
| |
Lea2006 i'm bigl
| Naslov: Re: Vakcinisanje Ned Feb 14, 2010 9:34 pm | |
| - Flora ::
- A sta ovaj nabroja 55 vakcina...pa Flora je ukupno sve primila 3 vakcine te i to je to. :S Mozda je jos neku kad je bila mala ne znam tacno...
zavisi koliko je valentna vakcina, toliko bolesti pokriva-ako je petovalentna, pokriva 5 bolesti i tako to ide | |
|
| |
stefana bigl-pronalazac
| Naslov: Re: Vakcinisanje Ned Feb 14, 2010 9:52 pm | |
| - Lea2006 ::
- Ako si sigurna da je hematom na mestu uboda-ne brini, dešava se takva reakcija potkožnog tkiva i za mesec dana bi trebalo da prodje!
sigurno je na mestu uboda, sad mi je mnogo lakse, svaki dan ga gledam i sve mi nekako zao a tata samo ide po kuci i psuje: " ako je upropastila kera...." itd da ne navodim bas sta je rekao Hvala puno! | |
|
| |
stefana bigl-pronalazac
| Naslov: Re: Vakcinisanje Ned Feb 14, 2010 9:56 pm | |
| Hvala svima na informacijama! Sutra idemo na revakcinu... da.. i ona (veterinarka) insistira na tome da on moze da ide napolje, ne u neko druzenje ali ovako kaze moze? Ja ga do sada nisam mesala sa drugim kucicima, samo je par puta malo prosetao po dvoristu. | |
|
| |
luce i'm bigl
Broj poruka : 1584 Godina : 42 Localisation : Beograd Datum upisa : 06.08.2007
| |
| |
stefana bigl-pronalazac
| Naslov: Re: Vakcinisanje Ned Feb 21, 2010 1:19 am | |
| Evo nas opet, mi izgleda nismo imali srece sa tom bocom a promenili smo i veterinara, nasli smo jednog coveka koji nam je lecio staru kucu a izvrstan je strucnjak. Bili smo prekljuce i on kad je video kvrgu uzeo je da mu punktira da vidi sta ima unutra i izvukao dva sprica sukrvice, rekao je da se verovatno nece povratiti medjutim ujutru je bilo ponovo napunjeno. Kaze da je pogodjen krvni sud pri davanju injekcije i sad je valjda prosiren, treba ponovo da idemo u ponedeljak , utorak. Jedna nasa prijateljica, doktorka kaze da se to isto desava i kod ljudi i da nece moci bez operacije da se otkloni, kaze mora taj krvni sud da se prespoji, skrati, nemam pojma. Znam samo da ga ja ne bi operisala ako ne mora, neka mi bude i kvrgav, mnogo mi zao da stenetu od 3 meseca daju totalnu anesteziju. Mnogo mi je zao, sve mi tuga kad mu vidim to a bas je veliko ko pola pingpong loptice... moja kvrgica! | |
|
| |
luce i'm bigl
Broj poruka : 1584 Godina : 42 Localisation : Beograd Datum upisa : 06.08.2007
| Naslov: Re: Vakcinisanje Ned Feb 21, 2010 6:05 am | |
| uh to je stvarno veliki maler. nadam se da ce uspeti bez operacije da se sredi. drzimo vam sapice! | |
|
| |
mknaumoski bigl-pronalazac
Broj poruka : 172 Godina : 44 Localisation : Beograd Datum upisa : 08.12.2009
| Naslov: Re: Vakcinisanje Ned Feb 21, 2010 11:23 am | |
| Joj...stvarno vas je krenulo... Drzimo pesnice Bigiju da sve prodje bez problema ! | |
|
| |
stefana bigl-pronalazac
| Naslov: Re: Vakcinisanje Ned Feb 21, 2010 1:21 pm | |
| Hvala, nadamo se! | |
|
| |
Zvoncica i'm bigl
Broj poruka : 1011 Godina : 49 Localisation : Mladenovac Datum upisa : 12.05.2008
| Naslov: Re: Vakcinisanje Ned Feb 21, 2010 1:38 pm | |
| Posto vidim da ste iz Beograda savetovao bih vam da tu intervenciju odradite na Veterinarskom fakultetu i to da vam uradi neko od profesora,cena je ista ako ne i manja od privatnog veta. Nazalost imao sam slicna iskustva sa dogom a moj drug sa dobermanom. To nije kao zahvat nista komplikovano ali je pas jos veoma mlad pa treba voditi racuno o anesteziji. Pozdrav i srecno ! | |
|
| |
stefana bigl-pronalazac
| Naslov: Re: Vakcinisanje Ned Feb 21, 2010 4:07 pm | |
| Ovaj veterinar sto smo sad isli kod njega je profesor na fakultetu ali ja to ne bi dirala ako ne mora dok ne poraste. Hvala | |
|
| |
Lea2006 i'm bigl
| Naslov: Re: Vakcinisanje Ned Feb 21, 2010 7:42 pm | |
| Konsultujte još nekog veterinara! | |
|
| |
Dolly i'm bigl
| Naslov: Re: Vakcinisanje Ned Feb 21, 2010 8:51 pm | |
| - Lea2006 ::
- Konsultujte još nekog veterinara!
Iz sveg srca i dobrog iskustva preporučujem Veterinarsku ordinaciju "Novak" http://www.vetnovak.com/ | |
|
| |
Luna bigl-pronalazac
Broj poruka : 222 Godina : 48 Datum upisa : 12.02.2008
| Naslov: Re: Vakcinisanje Uto Feb 23, 2010 7:24 pm | |
| - Dolly ::
- Lea2006 ::
- Konsultujte još nekog veterinara!
Iz sveg srca i dobrog iskustva preporučujem Veterinarsku ordinaciju "Novak" http://www.vetnovak.com/ Takodje! | |
|
| |
stefana bigl-pronalazac
| Naslov: Re: Vakcinisanje Pet Feb 26, 2010 1:02 am | |
| Bili smo kod veterinara i jos nam nije dirao kvrgicu, jos cekamo da vidimo kako ce da se ponasa, ako za 15 dana ne spadne onda ce morati da se to vadi ali kaze da nije strasno jer se radi u lokalnoj anesteziji i kaze samo se malo recne da se to izvadi. Ne bi smelo da se ostavi tako jer moze da se zakomplikuje da zagnoji ili nesto slicno. Tako, malo mi je lakse sto nije totalna anestezija, ubedio me je da je to stvarno vrlo sitna intervencija ali videcemo jos, jos se nadamo da ce mozda kvrgica i sama da spadne. | |
|
| |
Dika i'm bigl
Broj poruka : 4050 Datum upisa : 21.12.2007
| Naslov: Re: Vakcinisanje Pet Feb 26, 2010 11:48 am | |
| Bice sve u redu, sto posto, kaze Dika! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Vakcinisanje | |
| |
|