| Medena iz Subotice | |
|
+25Ari Lino tatjana Dika marina Dolly elmer fudd Lilu The Great batdavaldi luce Jasna dusan pipi bambucha Andrijana Ksenija Bunny's Nightmare Janchee Jan Lea2006 w33d4 Zobenica Admin nikola2001 Medena 29 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Andrijana i'm bigl
Broj poruka : 2058 Godina : 37 Localisation : Beograd Datum upisa : 02.02.2007
| Naslov: Re: Medena iz Subotice Uto Sep 04, 2007 4:52 am | |
| Najiskrenije se nadam da nije ništa ozbiljno! Ogy je pre par meseci imao probleme sa njuškom, skroz mu se nadula. Nije imao ono udubljenje ispod očiju. Više je ličio na bil terijera nego na bigla. Ispostavilo se da je to od njuškanja! Nešto ga je iritiralo, možda se uboo. Nadam se da kada se izleči više neće imati problema sa zdravljem! | |
|
| |
Janchee i'm bigl
Broj poruka : 1621 Godina : 42 Localisation : Novi Sad Datum upisa : 06.12.2006
| Naslov: Re: Medena iz Subotice Uto Sep 04, 2007 9:44 am | |
| To sa "skart biglom" pokusaj da te ne nervira.... Razumem kako se osecas, ali stvarno.... Prosla sam kroz tu pricu... Nijedan pas nece biti 1000% po standardu, a i to zaista nije ni vazno, mi smo ove kuce uzeli za ljubimce, i njihova svrha nije kao da smo uzeli npr. rasnog konja!!!! Ziggy nije bio tako stalno bolesljiv, ali nije bio ni 100% zdrav. Imali smo jaaako dugo problema sa njegovom stolicom, te sam ja potpuno time bila opsednuta. Nije imao adekvatne gustine, da se tako izrazim, stalno dijareja, nikako da stane... Prvo smo shvatili da nije bio ociscen od glista kod coveka koji nam ga je prodao, a onda je on sam sebi creva razradio kradjom raznorazne jestive i nejestive hrane.... Bila je to borba koja je trajala skoro 6 meseci, ako ne i malko duze. Najvaznije je da se Medenjak oporavi, i da saznate uzrok tih cestih bolesti.... Da li ste mozda isli kod homeopate?? Ceo forum misli na Medenu i tebe, saljemo vam pozitivne energije i nade da ce sve biti dobro Poljubi je 100 puta od mene i Zigija | |
|
| |
Lea2006 i'm bigl
Broj poruka : 4244 Localisation : Beograd Datum upisa : 16.03.2007
| Naslov: Re: Medena iz Subotice Uto Sep 04, 2007 10:13 am | |
| Verovatno ju je nešto ujelo malenu, ali ovog puta isterajte do kraja sve analize! Želimo joj brz oporavak! | |
|
| |
Medena i'm bigl
Broj poruka : 3081 Datum upisa : 25.07.2007
| Naslov: Re: Medena iz Subotice Uto Sep 04, 2007 10:53 am | |
| Hvala vam na podrsci! To puno znaci. Bojim se da nije ubod u pitanju, jer ona ima dva simetricna otoka (danas su dosta splasnuli) na kostima, ispod ociju. Sad ce kod veta pa cemo cuti sta se vidi na rentgenu. Ovaj put idemo sto posto na analizu krvi, da to istjeramo do kraja. Prosli put kad je to trebalo da se odradi ona je naglo ozdravila, pa je vet rekao da to ne radimo, da se ne maltretira. Ovaj put ima da se uradi, jer zelimo da vidimo sta je sa njom! Mozda se ona svakih deset dana razboljeva zbog nekog ozbiljnijeg razloga koji se ovako ne vidi. A sto se skart biglova tice, naravno da to nema nikakve veze sa ljubavlju. Skart ili ne, mi je svi obozavamo. Medjutim, sa racionalne strane, mi smo tog psa sasvim redovno platili, i receno nam je da je rasni pas, i cak ima i rodovnik. Medena je iz iste odgajivacnice u Senti kao i Bibi koja je upravo stigla na forum, otac im je (navodno) isti, a ne lice. Nesto tu opasno ne stima! | |
|
| |
Janchee i'm bigl
| Naslov: Re: Medena iz Subotice Uto Sep 04, 2007 11:11 am | |
| Naravno, rec je o svercu pasa.... ili losim uslovima odgajanja, ali bice pre da je ono prvo. A to je posebna tema.... Drzimo fige da sve prodje OK!!!! | |
|
| |
Jan bigl-pronalazac
Broj poruka : 214 Localisation : Beograd Datum upisa : 01.02.2007
| Naslov: Re: Medena iz Subotice Uto Sep 04, 2007 12:13 pm | |
| Držimo Vam fige! Kao što Andrijana reče i Ogi je imao sličnih problema, srećom na kratko. Verovatno je ista stvar. Medena je manja pa zato malo teže podnosi. Ispostaviće se da je bezazleno.
Veliki pozdrav od Ogija i nas! | |
|
| |
Ksenija i'm bigl
Broj poruka : 3425 Godina : 49 Localisation : Subotica Datum upisa : 02.05.2007
| Naslov: Re: Medena iz Subotice Uto Sep 04, 2007 4:50 pm | |
| nadam se da ce biti sve ok sa Medenom drzimo fige Gile Serena i ja | |
|
| |
Andrijana i'm bigl
| Naslov: Re: Medena iz Subotice Uto Sep 04, 2007 5:07 pm | |
| - Janchee ::
- Naravno, rec je o svercu pasa.... ili losim uslovima odgajanja, ali bice pre da je ono prvo. A to je posebna tema....
Drzimo fige da sve prodje OK!!!! Slažem se... | |
|
| |
Medena i'm bigl
| Naslov: Re: Medena iz Subotice Uto Sep 04, 2007 5:23 pm | |
| Bili smo kod veterinara. Otok je skroz splasnuo te je vet rekao da nema potrebe da je zracimo rentgenom. Medena danas grize bez problema, ne balavi, njusku moze sasvim da otvori i ne boli je, medjutim toliko ju je, valjda, jucerasnji bolni pregled istraumirao (a i mene) da je danas umirala od straha cim joj se vet priblizi i od ocaja je cak u jednom momentu sa stola skocila u obliznju saksiju! Kad se sve zavrsilo ostali smo jos malo u stanici dok nam ne stigne prevoz, i tad mi se Meda upiskila u krilo... Ona to nikad do sada nije uradila, sirotica, mora da joj je svega dosta. Dobija Longacef, to je jak antibiotik koji narocito djeluje na to podrucje glave, unutrasnje uho, itd. Odnijeli smo krv na analizu i sutra cemo znati rezultate, i vet je rekao da cemo prema tome odrediti i sta dalje. Sad se sva pokunjila, otkako smo se vratili kuci ne mrda sa kauca i samo spava. | |
|
| |
Janchee i'm bigl
| Naslov: Re: Medena iz Subotice Uto Sep 04, 2007 6:16 pm | |
| Jao lepotica jedna malena.... Jako mi je zao.... Poljubac za ozdravljenje | |
|
| |
Admin Admin
Broj poruka : 241 Datum upisa : 04.12.2006
| Naslov: Re: Medena iz Subotice Uto Sep 04, 2007 6:25 pm | |
| ma samo da progura jos ovo i bice sve ok. kuite joj neke vitamine za pse, da malo pojacate imunitet. ad3 kapi i slicno, kaforten | |
|
| |
Andrijana i'm bigl
| Naslov: Re: Medena iz Subotice Uto Sep 04, 2007 6:43 pm | |
| Tako se svi oni ponašaju kada se vrate od veterinara! Bitno je da je ona dobro. Mazite je i pazie da zna koliko je volite, i biće ona super! | |
|
| |
Medena i'm bigl
| Naslov: Re: Medena iz Subotice Sre Sep 05, 2007 8:29 pm | |
| - Admin ::
- kuite joj neke vitamine za pse, da malo pojacate imunitet. ad3 kapi i slicno, kaforten
Ok, a ima li neko savjet za neki "narodnjacki" recept za jacanje imuniteta kod pasa? Kao i za sebe, i za Medu bih radije da ih dobija i u nekoj prirodnoj formi. Danas smo dobili rezultate analize krvi, koje je Ivan odnio kod veterinara i vratio se sa komentarima otprilike "Rekao je vet da joj nesto nije u redu, i jos nesto nije u redu, ali ostalo je okej, u stvari sve je okej, i pretpostavlja se da ima neku infekciju, nastavicemo sa antibioticima." ?!?! A toliko sam ocekivala od te analize. Elem, ja sam te rezultate proucila spram vrijednosti datim na onim linkovima koje sam postavila na temi zdravlje, ali opet je sve to laicki i tako bih rado da se posavjetujem (i platim koliko treba) sa nekim strucnim ko bi to malo detaljnije pregledao i protumacio, ako imate neki prijedlog molim vas javljajte. Ono sto mi se cini kao sumnjivo je: eritrociti: 5.04 (dozvoljene vrijednosti 5.5-8.5) hemoglobin: 124 (120-180) hematokrit: 35.9% (37-55%) limfociti: 10% (12-30%) Ovo sam napisala cisto ako se neko razumije u te stvari bolje od mene i ima da kaze koju pametnu na tu temu. | |
|
| |
Medena i'm bigl
| Naslov: Re: Medena iz Subotice Sre Sep 05, 2007 8:38 pm | |
| Zaboravila sam da dodam kako sad vise ne moze veterinara ni da smisli. Ne znam koliko puta je vec bila tamo, ukljucujuci dobijanje boca, i nije joj smetalo, ali sad... Cvili, bjezi, pravi haos. A evo i jedne slicice, uspavana lepotica sa flasterom: | |
|
| |
Lea2006 i'm bigl
| Naslov: Re: Medena iz Subotice Sre Sep 05, 2007 9:15 pm | |
| Limfociti ukazuju na virusnu infekciju a ne bakterijsku, tako da ne znam zašto prima najjači antibiotik??? Osnovni red je bio da vam se objasni šta se dešava i trbali ste da zahtevate iscrpan izveštaj. Meni je sesta infektolog, pa znam dosta, ali nije mi jasno da vasostavi u nedoumici, a šta dalje? Morate joj podići imunitet, to je osnovni problem! | |
|
| |
Janchee i'm bigl
| Naslov: Re: Medena iz Subotice Sre Sep 05, 2007 10:22 pm | |
| Jaaaako je slatka na ovoj fotki. Bas je lepotica!!!!!
Upravo citam u Show Dog Review casopisu da je jabukovo sirce jaaako dobro za ceo organizam. Dobro je mazati dlaku psu sa jabukovim sircetom razmucenim u vodi (to mi vec jako dugo radimo), kao idavati mu da pije to tako razmuceno. Ako budem imala vremena prekucacu text.... Jedino nigde ne mogu da nadjem razmere, ali i mi Zigija kada mazemo stavljamo odoka, tako cemo i za pijenje | |
|
| |
Medena i'm bigl
| Naslov: Re: Medena iz Subotice Čet Sep 06, 2007 12:35 pm | |
| @Lea2006: Potpuno ste u pravu. Ovo je bila nesretna kombinacija Ivana koji nije zapamtio ni sta mu je receno (ne krivim ga, ne moraju svi da se razumiju u hematologiju), i prezauzetog veta koji ovih dana sam radi od jutra do mraka a stanica je stalno prepuna. Evo sta je danas veterinar rekao Ivanu: Longacef mora da nastavi da uzima u onoj mjeri koliko je predvidjeno, kao i svaki antibiotik ne moze da se prekida. Dali su joj Longacef zbog tih bolnih edema na njuski, i posto su edemi uskoro splasnuli to je dobra reakcija na Longacef i znak da je i trebala da ga dobije. Ona sada dobija u stvari neki koktel koji ukljucuje Longacef. Vise ne znam, i pitacu jos kada ja budem isla sa Medom kod veta. Danas se kod veta sjajno ponasala, kao da je zaboravila sve one ruzne stvari! I inace je danas totalno zivnula, vratio joj se njen uobicajeni zivahni duh. Mislim ni da joj ova iznenadna zima nije godila, a sad se malo navikla. Jeste, moramo joj podici imunitet. Janchee, hvala za onaj clanak o jabukovom sircetu. Ja sam malko pretrazivala i evo sta ljudi jos navode kao dobro za jacanje imuniteta kod pasa: - VPM vitamini od Pfizera - sirovo povrce (osim mahunarki, ima li jos nesto sto ne smiju da jedu?) - dodavanje slatke paprike ili persuna u hranu, zbog vitamina C - vitamin C za pse - Imunal kapi ili nesto drugo od ehinacee - propolis, djeciji, bez alkohola - Baypamun, to je navodno neki super preparat Ima li neko komentar u vezi ovih preporuka, molim vas javite. | |
|
| |
Lea2006 i'm bigl
| Naslov: Re: Medena iz Subotice Čet Sep 06, 2007 3:14 pm | |
| Ehinacea sa vitaminom C su odlične kapi! A koju hranu ona inače jede? | |
|
| |
Medena i'm bigl
| Naslov: Re: Medena iz Subotice Čet Sep 06, 2007 9:14 pm | |
| Osnovna hrana su joj Eukanuba granule, i Pedigree Junior konzerve i kesice. Za dorucak (posto nam se zuri, je li...) ili ako kasnimo na neki obrok dobije cisto takav obrok. Inace uz to dobija palentu, dvopek, brzo prokuvano ili sirovo povrce, rizu, tunjevinu (mljac!), svasta nesto, u raznim kombinacijama. Cesto dobija i mesinu, najcesce pripremano samo za nju, bez ulja, zacina, itd. | |
|
| |
Janchee i'm bigl
| Naslov: Re: Medena iz Subotice Čet Sep 06, 2007 9:45 pm | |
| Pa ona se hrani kao da je u Hiltonu ili Ricu!!!! | |
|
| |
bambucha i'm bigl
Broj poruka : 616 Godina : 46 Localisation : Novi Sad Datum upisa : 04.12.2006
| Naslov: Re: Medena iz Subotice Čet Sep 06, 2007 10:31 pm | |
| ja bi izbacio hranu iz konzervi. | |
|
| |
Andrijana i'm bigl
| Naslov: Re: Medena iz Subotice Čet Sep 06, 2007 10:49 pm | |
| Ja ne znam zašto, ali Ogy neće ni da pipne tu hranu iz konzervi! Nije mi jasno što. Šak sam mu mešala i sa granulama ili hlebom, ali on to probere, a sadržaj iz konzerve ne pipne. | |
|
| |
Medena i'm bigl
| Naslov: Re: Medena iz Subotice Čet Sep 06, 2007 11:25 pm | |
| - Janchee ::
- Pa ona se hrani kao da je u Hiltonu ili Ricu!!!!
Ha ha Danas smo bili u supermarketu, Ivan gleda u punu korpu i broji sta je sve za nju a sta za nas, uveliko u njenu korist. Ma to samo znaci da smo dobri djaci, jer smo proucili topic "Ishrana" na ovom forumu i radili po tome Konzerve, kao i za ljude, nisu najbolja stvar. A nisu ni jeftine! Meca ih, doduse, jako voli. | |
|
| |
Ksenija i'm bigl
Broj poruka : 3425 Godina : 49 Localisation : Subotica Datum upisa : 02.05.2007
| Naslov: Re: Medena iz Subotice Pet Sep 07, 2007 5:33 pm | |
| to je ono sto znate da pojede, a ako se iskrade i ukrade u komsiluku e to je najsladje sta drugi ima hahahaha | |
|
| |
Medena i'm bigl
| Naslov: Re: Medena iz Subotice Pet Sep 07, 2007 6:42 pm | |
| - ksenija ::
- to je ono sto znate da pojede, a ako se iskrade i ukrade u komsiluku e to je najsladje sta drugi ima hahahaha
Ksenija, apsolutno si u pravu!! A kad smo vec kod komsiluka, opet nevolje... Opet se usunjala, uvalila se u tiganj s uljem, i umazala od glave do pete. Evo citav dan je brisemo peskirima i papirnim ubrusima, nema sanse da je kupamo po ovoj zimi. Kuce je nemoguce!! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Medena iz Subotice | |
| |
|
| |
| Medena iz Subotice | |
|