| Kaan sa Starog Ceraka | |
|
+34MarijaRio Gogili Dragiša Atos-BOBI Konan vito Ddans Dream Tim tedibi Lino Ceda - Charlie Moka Bella Natali Vasica T Srba bgd dusan Snoopy Gang Niche Lea2006 wujke jecolinja Monika Emanuela Tabasko the Dika .Marija. Ksenija Capo UE Aris King i Maša snoopy Niva Anja.. Dolly Kaan 38 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Kaan i'm bigl
Broj poruka : 648 Godina : 28 Localisation : Beograd Datum upisa : 31.01.2011
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Pon Avg 01, 2011 1:24 am | |
| Hvala Kaanu se opet naduo stomacic, ne znam sta da radim, cak i pocinje da cvili po malo... | |
|
| |
Aris i'm bigl
Broj poruka : 477 Datum upisa : 23.05.2011
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Pon Avg 01, 2011 1:51 am | |
| Skuvaj mu caj od nane i daj mu da popije mlak. A sutra ga odvedi veterinaru da popije tabletu za izbacivanje parazita, da se creva ociste. | |
|
| |
snoopy i'm bigl
Broj poruka : 1445 Godina : 51 Localisation : Obrenovac Datum upisa : 25.01.2011
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Pon Avg 01, 2011 11:06 am | |
| Mi od početka koristimo Royal, imali smo 3 vakcine i strogi karantin, od 3 meseca pijemo neke kalcijum tablete od 700 din (80 tableta) i to samo jednu dnevno pošto u Royalu ima dovoljno dodataka, ali kao zbog zuba i tako to rešili smo se za dodatni kalcium. Paraziti se lako ukokaju i čitao sam da vakcina nema efekta (ili tako nešto) ako prethodno nije urađeno čišćenje od crevnih parazita. Za ostalo što ste naveli, nemam pojma ali meni Kaan izgleda sasvim OK (mozda je malo mršaviji nego ostali) ali svakako potražite mišljenje kod trećeg veta. Veeeeliki pozdrAV malenom slatkišu | |
|
| |
Anja.. i'm bigl
Broj poruka : 979 Godina : 27 Localisation : Novi Sad Datum upisa : 11.02.2011
| |
| |
Dolly i'm bigl
Broj poruka : 5492 Localisation : Beograd Datum upisa : 01.11.2007
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Pon Avg 01, 2011 12:20 pm | |
| Pre bilo koje vakcine ide preventivno čišćenje od glista. | |
|
| |
Kaan i'm bigl
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Pon Avg 01, 2011 1:01 pm | |
| Sad sam se vratio iz Sane i kaze da je sve ok, da nije neki virus, nego je najverovatnije pametnjakovic pojeo nesto, pa se naduo, ali nije ni iskljuceno da je od glista. On je totalno smoren, samo seta po stanu i trazi gde ce da legne. Valjda ce biti sve ok | |
|
| |
Lea2006 i'm bigl
Broj poruka : 4244 Localisation : Beograd Datum upisa : 16.03.2007
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Pon Avg 01, 2011 2:47 pm | |
| - Kaan ::
- nama je na druzenju bilo savrseno. Srbina vlasnica nas je uputila na veta iz ordinacije Rot gde smo kasnije i otisli. Saznali smo da, po njihovoj prici, sa Kaanom nije nista dobro, da je pun glista, da nije lepo vakcinisan, da mora da bude jos u karantinu, da dobija rahitis i punoo puno drugih prica, koje uopste nismo ocekivali. Na kraju je ispalo da nista dobro nije uradio vet u Sani i da sve mora ispocetka. Ja stvarno ne znam vise kome da verujem... Ovaj iz Rota mi kaze da mora da dobija vitamine, a iz Sane kao nema potrebe. Rotovi kazu da su granule djubre i da mora da jede meso i sve to, Sanovci da nema nista od toga. Jos su se i zaprepastili kada sam rekao da je Kaan bio pod punom anestezijom, i da je ciscen piperazinom, cak i kaze da se to ne koristi 30 godina vec. A o putu u Hrvatsku i da ne pricam, kao nema sanse, a u Sani ma slobodno. Molim vas mi recite kome da verujem, i sta da radim. Osecam se kao da me je voz pregazio...
Osnovno je da se očisti od glista, jer to već nije ni malo naivno! Pošto ti jedni kažu da ima, drugi da nema, moj savet bi bio da sam preduzmeš nešto, odnosno da kupiš tableticu Drontala/jedna je za psa od 10 kg/, podeliš je prema Kanovoj težini, daš mu to parčence na prazan stomak i pratiš ga tog dana kada kaki! Da li imaš evidenciju kada je i koliko puta do sada čišćen i da li je to bilo 7 dana pre vakcinacije? | |
|
| |
Kaan i'm bigl
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Pon Avg 01, 2011 3:57 pm | |
| imam one kao recepte, ali mi se cini da ima jos. Danas je opet dobio batleticu, pa cemo videti da li se stanje smiruje. On je bas uyrujanorp obudi se malo, cvili cvili, i nastavi da spava. Stomacic mu je jos uvek naducen. Sad cu mu dati da jede pa nosimo izmet vetu. Valjda nema one odvratne toxocare. Je li dobro da on njih iskaki? Ovaj jedan kaze da jeste, da se tad cisti, a ovaj drugi da je tada prepun glista. Hvala vam svima na pomoci | |
|
| |
Lea2006 i'm bigl
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Pon Avg 01, 2011 4:54 pm | |
| Naravno da treba da ih izbaci, jer njihovo nagomilavanje dovodi do rahitisa, što sve još uvek može da se sredi obzirom na njegov uzrast! On je stvarno medenjak, juče je bio prava baby atrakcija | |
|
| |
Kaan i'm bigl
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Pon Avg 01, 2011 10:12 pm | |
| Prvenstveno da se zahvalim dusanu na preporuci. Otkrili smo da je taj vet zlatna sredina izmedju fanatika i nezaintresovanog. Gde god da sam mogao da pogresim u nedelju, tu sam i pogresio. Od druzenja sa drugim psima pa preko ogromne setnje, pa sve do pojenja posle te setnje. Objasnio nam je da smo Kaana ustvari preopteretili. Bole ga sve cetri. Jadnicak cak ne sedi lepo, nego sve siri zadnje noge jer ga bole. Uzasno se osecam, ali najbolje od svega je da nije nista ozbiljno nego samo pretpterecenje. | |
|
| |
.Marija. i'm bigl
Broj poruka : 952 Godina : 29 Datum upisa : 17.01.2011
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Pon Avg 01, 2011 10:15 pm | |
| Jao, jadnicak, ali dobro, tako sam i ja mislila da on moze odmah da predje ko zna koliku kilometrazu, pa krenula s njim pola grada da obidjem, a on jadnik seo na sred puta i posle sam morala da ga nosim | |
|
| |
Kaan i'm bigl
| |
| |
snoopy i'm bigl
Broj poruka : 1445 Godina : 51 Localisation : Obrenovac Datum upisa : 25.01.2011
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Pon Avg 01, 2011 10:40 pm | |
| Bitno da smo saznali o čemu se radi, sad ga lepo mazite i pazite i tepajte mu i nosajte ga i Kaan, samo digni sve četiri u vis i neka te dvore, hehe | |
|
| |
Kaan i'm bigl
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Pon Avg 01, 2011 10:41 pm | |
| | |
|
| |
Lea2006 i'm bigl
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Uto Avg 02, 2011 12:08 am | |
| Znači nema gliste nego mu se stomačić naduo od preterane šetnje? | |
|
| |
Kaan i'm bigl
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Uto Avg 02, 2011 12:12 am | |
| ne zna se, mora jos da se utvrdi, poslali smo izmet na analizu | |
|
| |
dusan i'm bigl
Broj poruka : 715 Godina : 43 Datum upisa : 05.03.2007
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Uto Avg 02, 2011 12:30 am | |
| - Lea2006 ::
- Kaan ::
- nama je na druzenju bilo savrseno. Srbina vlasnica nas je uputila na veta iz ordinacije Rot gde smo kasnije i otisli. Saznali smo da, po njihovoj prici, sa Kaanom nije nista dobro, da je pun glista, da nije lepo vakcinisan, da mora da bude jos u karantinu, da dobija rahitis i punoo puno drugih prica, koje uopste nismo ocekivali. Na kraju je ispalo da nista dobro nije uradio vet u Sani i da sve mora ispocetka. Ja stvarno ne znam vise kome da verujem... Ovaj iz Rota mi kaze da mora da dobija vitamine, a iz Sane kao nema potrebe. Rotovi kazu da su granule djubre i da mora da jede meso i sve to, Sanovci da nema nista od toga. Jos su se i zaprepastili kada sam rekao da je Kaan bio pod punom anestezijom, i da je ciscen piperazinom, cak i kaze da se to ne koristi 30 godina vec. A o putu u Hrvatsku i da ne pricam, kao nema sanse, a u Sani ma slobodno. Molim vas mi recite kome da verujem, i sta da radim. Osecam se kao da me je voz pregazio...
Osnovno je da se očisti od glista, jer to već nije ni malo naivno! Pošto ti jedni kažu da ima, drugi da nema, moj savet bi bio da sam preduzmeš nešto, odnosno da kupiš tableticu Drontala/jedna je za psa od 10 kg/, podeliš je prema Kanovoj težini, daš mu to parčence na prazan stomak i pratiš ga tog dana kada kaki! Da li imaš evidenciju kada je i koliko puta do sada čišćen i da li je to bilo 7 dana pre vakcinacije? Ja se ne bih slozio sa ovim ciscenjem drontalom. Ako je stene puno glista , sto ovde moze da bude , drontal je prejak za njega cak i kad se podeli na odgovarajucu tezinu. Malo deluje zastrasujuce ali ako se sve gliste poubijaju jakim lekom moze doci do trovanja organizma mrtvim glistama i smrti steneta. Zato se uzima pasta ili mislim da se zove mebendazol koji je inace za humanu upotrebu i daje se tri dana , on temeljno ali ne naglo unistava parazite. To su neki argumenti u koje sam ja poverovao a sada da li su tacni ne znam nisam ucio veterinu | |
|
| |
Kaan i'm bigl
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Uto Avg 02, 2011 12:39 am | |
| videcemo sutra da li ima jajasca u izmetu, pa cemo se onda nositi sa tim. On je bio dobio piperazil nekoliko puta, i kom god vetu da kazm sta je dobio gledaju me ko da nisam normalan | |
|
| |
Aris i'm bigl
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Uto Avg 02, 2011 1:20 am | |
| Mukica, tako mali a sta sve vec mora da pretrpi, a i vi sa njim. Samo polako, svi su u pocetku neiskusni i ne znaju koga da slusaju i sa kim da se posavetuju. Bice Kaan super, drago mi je da ste nasli dobrog veterinara, kome mozete da verujete. A sto se preopterecenja tice, nije to tako strasno, svakom stenetu je prva veca setnja veliki napor pa se vremenom navikavaju. On je bas malen pa ga je zato to i tako pogodilo. Kad se naodmara i naspava, bice sve ok. Samo ga ljubite i mazite. | |
|
| |
Srba bgd i'm bigl
Broj poruka : 469 Datum upisa : 30.09.2010
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Uto Avg 02, 2011 9:07 pm | |
| Evo da se i ja obratim I meni je delovalo kao da pas ima pocetnu fazu rahitisa...Nemoj da panicis samo lagano... Ovako ja sam srbu prvvi put cistila drontalom i nije mu bilo nista a onda mu je Zoran iz Rota dao Soltrix valjda se tako zove to je inace za bebe...sto se ciscenja od parazita tice pas mora da se dobro ocisti pre vakcine zato sto nemam pojma koliko sma ja cula ti gmayovi ispustaju razne toksine koji skode i samoj vakcini zato i ide ciscenje pre svake vakcine e sad se ne secam ali mislim bar nedelju ili dve dana. Psu slobodno mozes da dajes kalcijum da ne bi doslo do rahitisa on je jos mali i da se ispraviti puno toga...Ja sam srbi davala i dan danas mu dajem cal de phos domaci kalcijum i prezadovoljna sam kosta oko 500din proizvodi ga interagrar iz beograda i dajem mu vitamine koji se zovu dog energy od istog proizvodjaca takodje kostaju oko 500 din. Sto se hrane tice Srba jede granule iako mu je Rot veterinar, mi smo se odlucili za bento kronen granule posto te jedino jede i enma problema sa stomakom. E sad sto se vakcina tice i srba je bio nadrljao i ja sma mu ponavljala sve vakcine pa je bio u karantinu mukica do 5. meseca iskreno mislim da to ne moras da radis...ja jesam zato sto me bilo strah da mu se nesto lose ne desi pa d ame ceo zivot grize savest.... sto se ciscenja tice sko ces uzeti soltrix ili kako s evec bese zvao a kupuje se u humanoj apoteci on se daje 3 dana ujutru i uvece minimum 3h pre ili 3h posle obroka pa vidi kako ti odgovara... Veterinara treba slusali ali Rot malo preteruje, hrani ga granulama slobodno... | |
|
| |
Kaan i'm bigl
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Sre Avg 03, 2011 12:58 am | |
| hvala puno...znamo sigurno da nema gliste nego je sad potonuo skroz...ni ne cvili...ne znam stvarno sta je... | |
|
| |
Aris i'm bigl
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Sre Avg 03, 2011 1:10 am | |
| Kako mislis potonuo? Ako ste ga vodili kod veta danas, ako je imao naporan dan, mozda je samo umoran i spava mu se.... Kako mu je stomacic, jel jede?
| |
|
| |
Kaan i'm bigl
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Sre Avg 03, 2011 1:21 am | |
| ma izlazio je samo u dvoriste, na kratko. Sve vreme spava, stvarno ne znam sta je, cak je i dijareju dobio. Dobili smo rezultate analize, i kaze da nema parazite. Onda je stomak uvecan jer je verovatno nesto pojeo. Jede kao mecava, kao i uvek e da, i ne da da se uzme, mislim cvili, boli ga nesto a ja ne znam sta | |
|
| |
Aris i'm bigl
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Sre Avg 03, 2011 1:35 am | |
| A da probas da ga prepipas, da vidis koje ga mesto tacno boli? Cim jede super, znaci da nije nista strasno i za brigu, to budi siguran. Da nije pojeo nesto veliko i nesvarljivo pa ga boli stomaic jer ne moze da ga izbaci? | |
|
| |
Kaan i'm bigl
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Sre Avg 03, 2011 1:39 am | |
| on kad se uzme necop da urlice ko kokoska, nekako cudno. Nikakvo posebno mesto. Vet nam je rekao da smo ga preforsip ilara ga boli, ali mi je cudno sto samo spava. Ma on bi jeo do iznemoglosti. Mocuge da je pojeo nesto kakav je alav. Kako mod uga utvrdim da li je pojeo nesto? ili samo snimanjem | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka | |
| |
|
| |
| Kaan sa Starog Ceraka | |
|