moj bigl
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
moj bigl

bigl

PrijemPrijem  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  Pristupi  

Kaan sa Starog Ceraka

Ići dole 
+34
MarijaRio
Gogili
Dragiša
Atos-BOBI
Konan
vito
Ddans Dream Tim
tedibi
Lino
Ceda - Charlie
Moka
Bella
Natali
Vasica T
Srba bgd
dusan
Snoopy Gang
Niche
Lea2006
wujke
jecolinja
Monika
Emanuela
Tabasko the Dika
.Marija.
Ksenija
Capo UE
Aris
King i Maša
snoopy
Niva
Anja..
Dolly
Kaan
38 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 28 ... 35  Sledeći
AutorPoruka
snoopy
i'm bigl
i'm bigl
snoopy

Broj poruka : 1445
Godina : 51
Datum upisa : 25.01.2011

Kaan sa Starog Ceraka - Page 21 Empty
PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 21 EmptyČet Dec 01, 2011 10:07 pm

eeee jbg Sad

To se nažalost ne može izlečiti, ali može se kontrolisati u zavisnosti od slučaja.
Nasledna bolest koju bi odgajivači i njihovi veterinari trebalo da otkriju. Ne bih sada o ovome jer to nije realno, a i ne verujem da će kod nas ikada (čast izuzecima) odgajivač vršiti ispitivanja ovog tipa nad svakim leglom.
Ne bih više da pametujem i jako mi je žao zbog Kaan-a.
Jako z...bana situacija za jednog, po prirodi, aktivnog psa.
Nazad na vrh Ići dole
Kaan
i'm bigl
i'm bigl
Kaan

Broj poruka : 648
Godina : 28
Datum upisa : 31.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 21 EmptyČet Dec 01, 2011 10:11 pm

ma zajebana je mala rec. i to nije sve: ne znaju sta je sa nogom, naduta je i tvrda, bezmalo se uopste ne oslanja... nadam se da ce biti bolje, ako je to uopste moguce
Nazad na vrh Ići dole
http://www.zuber.mycpanel.rs/Kaan%20bigl/
Anja..
i'm bigl
i'm bigl
Anja..

Broj poruka : 979
Godina : 27
Datum upisa : 11.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 21 EmptyČet Dec 01, 2011 10:15 pm

suze mi krenule,cuvajte malog andjela,ja se iskreno nadam da ce mu biti bolje,...
Nazad na vrh Ići dole
Kaan
i'm bigl
i'm bigl
Kaan

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 21 EmptyČet Dec 01, 2011 10:22 pm

ma ja nisam u skolu mogao da idem, priplace mi se kad pomislim.. hvala svima
Nazad na vrh Ići dole
Emanuela
i'm bigl
i'm bigl
Emanuela

Broj poruka : 1346
Godina : 48
Datum upisa : 08.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 21 EmptyČet Dec 01, 2011 10:25 pm

ljubi ga za nas Sad
Nazad na vrh Ići dole
Ksenija
i'm bigl
i'm bigl
Ksenija

Broj poruka : 3425
Godina : 49
Datum upisa : 02.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 21 EmptyČet Dec 01, 2011 10:46 pm

a joj
nadam se da ce mu biti bolje
Nazad na vrh Ići dole
Niva
i'm bigl
i'm bigl
Niva

Broj poruka : 4769
Datum upisa : 18.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 21 EmptyPet Dec 02, 2011 12:48 am

Nadamo se da nije ono na šta sumnjate, želimo brz oporavak cmok
Nazad na vrh Ići dole
http://www.nivaodprogara.weebly.com
Lea2006
i'm bigl
i'm bigl
Lea2006

Broj poruka : 4244
Datum upisa : 16.03.2007

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 21 EmptyPet Dec 02, 2011 1:16 am

Da li je to sigurno, pitam zato što ste rekli da je krvna slika ok, a tu bi se prvo pokazao nizak nivo trombocita??? Krv kod te bolesti je izuzetno retka, ne može da se zgrušava i tu je problem, a svakako nije nerešiv, postoje lekovi za zgrušavanje!!! Odradite kompletne krvne analize na nekom ozbiljnom mestu!
Puno sreće malenom Kanu cmok
Nazad na vrh Ići dole
Kaan
i'm bigl
i'm bigl
Kaan

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 21 EmptyPet Dec 02, 2011 1:24 am

sve je radjeno na faxu. kad smo prvi put radili rekli su da je sve ok, a sad je pogledao neki drugi vet tamo i kaze da nije dobra, pa smo radili opet danas, ostavili smo ga tamo, a kako su ga drzali, da se covek zapita, uzas. danasnja opet nije dobra, uopste ne mogu da izvrse biopsiju na nogici. razocaran njihovom neprofesionalnoscu, ne mogu da prestanem da se preispitujem gde sam pogresio. rekli su ako se ustanovi hemofilija da se zivot meri mesecima, uzas...
Nazad na vrh Ići dole
Lea2006
i'm bigl
i'm bigl
Lea2006

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 21 EmptyPet Dec 02, 2011 1:28 am

Priča je dosta konfuzna, ajde pokušaj hronološki da predstaviš šta se dešavalo sa Kanom posle te dobre krvne slike!
Nazad na vrh Ići dole
Kaan
i'm bigl
i'm bigl
Kaan

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 21 EmptyPet Dec 02, 2011 1:41 am

izvinite, ne radi mi tastatura pa je zato sve ukratko..ali pokusacu...
krvna slika koja je radjena pre 20 dana je bila odlicna po njihovoj proceni tada...a danas kad smo bili drugi vet je rekao da ipak nije dobra pa da mora nova da se radi, sto smo i uradili...on je danas bio kod njih skoro citav dan na raznim analizama...za sve su rekli da su lose ali da treba jos da otkriju da li e u pitanju hemofilija jer to odredjuje jedan faktor kojioni ne mogu da odrede neo sutra mora krv dase nosi negde drugo...primarni problem je to jer ako ima hemofiliju nemoguce je raditi bilo kakvu hirursku intervenciju...a moje pitanje je da li neko zna kako se zivi sa hemofilijom i da li je to uopste moguce u duzem vremenskom periodu?
Nazad na vrh Ići dole
Lea2006
i'm bigl
i'm bigl
Lea2006

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 21 EmptyPet Dec 02, 2011 1:47 am

Ja znam da ljudi žive sa tom bolešću uz lekove naravno, za pse ne znam, ali pretpostavljam da i tu postoje lekovi...sačekajte kompletan izveštaj, pa sa njim na konsultacije sa još nekim vetom. Da li Kan ima neke probleme sada?
Nazad na vrh Ići dole
Kaan
i'm bigl
i'm bigl
Kaan

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 21 EmptyPet Dec 02, 2011 1:49 am

sad je normalan, malo smoren...
Nazad na vrh Ići dole
tedibi
bigl-manijak
bigl-manijak
tedibi

Broj poruka : 366
Godina : 41
Datum upisa : 09.04.2007

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 21 EmptyPet Dec 02, 2011 12:03 pm

Jako mi je zao sto prolazite kroz sve to.

Nisam se nikad susrela sa psom koji je oboleo od te bolesti,ali verujem da i za pse postoji lek koji ce je drzati pod kontrolom. Evo sta pise o toj bolesti http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A5%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%98%D0%B0

Mozda bi bilo dobro da odete kod NOVAKA,jesu malo skuplji,ali skolovali su se u Engleskoj,mozda imaju neke ideje...
Nazad na vrh Ići dole
Tabasko the Dika
i'm bigl
i'm bigl
Tabasko the Dika

Broj poruka : 2926
Datum upisa : 02.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 21 EmptyPet Dec 02, 2011 12:40 pm

Ja, nazalost, imam hemofiliju u porodici, tako da znam sve o toj bolesti, ali u humanoj varijanti. Nisam do sada nailazila na pse sa hemofilijom. U sustini, problem je u faktorima koagulacije. U krvi fali tzv. faktor 8 ili 9. Krv se, u odnosu na tezinu bolesti, teze ili nikako ne koagulise. Hemofilicari mogu da zive solidan zivotni vek, uz odgovarajucu terapiju.
Nazad na vrh Ići dole
Dolly
i'm bigl
i'm bigl
Dolly

Broj poruka : 5492
Datum upisa : 01.11.2007

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 21 EmptyPet Dec 02, 2011 12:53 pm

Rzgovarala sam sa Novakom u vezi Kaana i on kaže da prve analize mogu ovde da se odrade i da su kompleksne, a pošto postoji više tipova te bolesti, za konačnu dijagnostiku oni šalju uzorke u Nemačku, jer, tvrde, da ovde ne postoje uslovi za to. Od tih rezultata zavisi i dalji tok bolesti i njen tretman. Ako se odlučiš, potraži Dr Denisa Novaka i kaži da te je Zoka poslala, vezano za razgovor sa njim. Srećno!
Nazad na vrh Ići dole
http://sanja.ivana@sezampro.yu
snoopy
i'm bigl
i'm bigl
snoopy

Broj poruka : 1445
Godina : 51
Datum upisa : 25.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 21 EmptyPet Dec 02, 2011 1:28 pm

Ukoliko se ispostavi da je zaista to (navijamo da nije) obavezno treba obavestiti odgajivača da izvrši testiranje Kaan-ovih roditelja. Malo sam gledao po net-u i nisam našao slučaj da je bigl oboleo od ovoga. To je oboljenje slično hemofiliji kod čoveka i jeste u pitanju problem sa hemijom krvi. Oba pola su prenosioci ali oboljevaju samo muški psi.
Terapija postoji, povremena transfuzija plazme, lekovi, ...
Nemojte da vas plaše sa lošim prognozama, mislite pozitivno, svi smo uz vas.
Nazad na vrh Ići dole
Kaan
i'm bigl
i'm bigl
Kaan

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 21 EmptyPet Dec 02, 2011 1:36 pm

sad sam se cuo sa vetom. kaze da opet testiramo krv da bi detaljnije proucili...dolly bila si u pravu da taj faktor ne moze kod nas da se utvrdi...rekli su mi da i da je hemofilija ne mora da bude toliko lose jer ima razlicitih varijanti...
hvala vam svima, stvarno mi puno znaci vasa podrska... I love you
Nazad na vrh Ići dole
Kaan
i'm bigl
i'm bigl
Kaan

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 21 EmptyPet Dec 02, 2011 7:59 pm

opet smo uradili analize i ispostavilo se da nema hemofiliju vec je zakacio babeziju pa je bila mnogo izrazenija jer mu je 7. faktor koougulacije slabija strana. 15. primamo lek protiv babezije, a zatim se vrsi biopsija na nogici jer niko ne zna sta je...
Nazad na vrh Ići dole
vito
bigl-njuskalo
bigl-njuskalo
vito

Broj poruka : 88
Datum upisa : 07.11.2011

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 21 EmptyPet Dec 02, 2011 9:30 pm

nadam se da ce se Kaan oporaviti
vita su udarila kola proletos,
vodili smo ga na veterinarski fakultet
ljudi su divni mozda bi mogao i tamo
da probas Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Kaan
i'm bigl
i'm bigl
Kaan

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 21 EmptyPet Dec 02, 2011 9:37 pm

sve vreme idemo tamo, ok su, hvala Smile
Nazad na vrh Ići dole
Niche
bigl-manijak
bigl-manijak
Niche

Broj poruka : 442
Datum upisa : 08.09.2010

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 21 EmptyPet Dec 02, 2011 11:17 pm

http://www.pet-centar.rs/content/view/3608/70/

Evo, kaze dr da se to cudo leci. Na Kaanica mislino neprekidno. Dobro je, ipak, da nije hemofilija. Ej, Kaan, bas nam ne das mira. Saljmo ti poljupce.
Nazad na vrh Ići dole
Tabasko the Dika
i'm bigl
i'm bigl
Tabasko the Dika

Broj poruka : 2926
Datum upisa : 02.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 21 EmptyPet Dec 02, 2011 11:23 pm

Drzimo pesnice ovom lepotanu i nadamo se da ce sve dobro proci.
Nazad na vrh Ići dole
Lea2006
i'm bigl
i'm bigl
Lea2006

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 21 EmptyPet Dec 02, 2011 11:34 pm

Mislimo na Kanića i šaljemo puuuno pozitivne energije! Srediće on te babezije garantovano! sunny
Nazad na vrh Ići dole
Konan
bigl-pronalazac
bigl-pronalazac
Konan

Broj poruka : 223
Datum upisa : 05.11.2011

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 21 EmptySub Dec 03, 2011 12:35 am

I mi smo uz vas cmok
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 21 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Kaan sa Starog Ceraka
Nazad na vrh 
Strana 21 od 35Idi na stranu : Prethodni  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 28 ... 35  Sledeći
 Similar topics
-
» Nora sa Ceraka-Bgd
» Lallo sa Ceraka

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
moj bigl :: biglovi :: snoopy-
Skoči na: