| kašljanje, krkljanje i groktanje | |
|
+27Aris Anja.. Natali marina tedibi Emanuela snoopy Snoopy Gang Tabasko the Dika Capo UE Konan Medena Tina Flora jok.mi Dolly Gogili Bigl Bole Lea2006 luce dusan Dika Bunny's Nightmare Janchee bambucha elmer fudd bucki_junior 31 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
snoopy i'm bigl
Broj poruka : 1445 Godina : 51 Localisation : Obrenovac Datum upisa : 25.01.2011
| Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Čet Dec 08, 2011 1:50 pm | |
| Bez brige, Ana (Capo) je sve lepo napisala. I Limbo je "preživeo" pseći kašalj pre par meseci. Trajalo je oko 5 dana, bez injekcija i veterinara (bili smo na pregledu). Mi smo se izborili sa tim pomoću mlakog čaja sa medom i još plus uveče pred spavanje čist med je lizuckao i bilo mu je lakše (manje se budio da kašlje). Kad je kašalj prošao, uzeli smo neke vitamine po preporuci vet-a iz PetCentra, čisto da budemo mirniji. | |
|
| |
Konan bigl-pronalazac
Broj poruka : 223 Localisation : Bulbuder.. Zvezdara... Datum upisa : 05.11.2011
| Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Čet Dec 08, 2011 2:00 pm | |
| Upravo smo se vratili od veterinara. Doktorka ( koja kao da je ustala na levu nogu ili joj danas nije dan ) pregled je zavrsila za 3 sekunde i rekla nam da pokusamo sa sirupom od belog leza, da izbegnemo antibiotike da bi stvorio jaci imunitet ja znam da tako nesto moze kod ljudi da deluje... Al kod psa... Kupili smo sirup... Olizao je kasicicu sa odusevljenjem... Pa cemo da vidimo... | |
|
| |
Emanuela i'm bigl
Broj poruka : 1346 Godina : 48 Localisation : BG Žarkovo/Cerak Datum upisa : 08.01.2011
| Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Čet Dec 08, 2011 3:30 pm | |
| ne brini, moze mu puno pomoci podrzavam tvog veta.. i mi kad smo imali virus lijecili smo se samo sirupom, ali od jagorcevine isto je nije zelio puniti antibioticima jer nije bila u tako losem stanju samo vodi racuna da ne pije nista poslije sirupa sat do dva | |
|
| |
Konan bigl-pronalazac
Broj poruka : 223 Localisation : Bulbuder.. Zvezdara... Datum upisa : 05.11.2011
| Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Čet Dec 08, 2011 4:02 pm | |
| Imam sad jos jedno pitanje... Konan je dobio sirup, jeste da od tada slabije kaslje al mi kasalj sad deluje onako "zrelo" kao kad covek ima puno slajma... Sad ne znam da li je to zbog sirupa ili mu se stanje pogorsava... Ili to tako treba... | |
|
| |
snoopy i'm bigl
Broj poruka : 1445 Godina : 51 Localisation : Obrenovac Datum upisa : 25.01.2011
| Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Čet Dec 08, 2011 9:53 pm | |
| Pa valjda taj sirup služi za lakše iskašljavanje (da ne bude suvo i da ne cepa grlo). Biće sve OK, samo je neprijatno slušati i gledati kako se muče | |
|
| |
Tabasko the Dika i'm bigl
Broj poruka : 2926 Datum upisa : 02.02.2011
| Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Pet Dec 09, 2011 10:47 am | |
| Kad kasalj pocne da "sazreva", to znaci da ste vec na putu da mu bude bolje. Slajm koji se u toj fazi vise luci izbacice povracanjem, ili ce da ga iskaki, kao mala beba | |
|
| |
Konan bigl-pronalazac
| Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Pet Dec 09, 2011 11:31 pm | |
| Evo nas da se javimo sa novim vestima... Danas smo Konana odveli kod drugog veterinara,upitanju je veterinarska ambulanta Novovet,jer su nam se ovi (gde je do sada isao) ucinili dosta "smuseni"... Jedna prilicno fina i nasmejana doktorka ga je pregledala i rekla mu da su mu pluca cista ali da su mu krajnici upaljeni kaze da trenutno vlada neki virus pa je moguce da ga je od nekog pokupio... Dobili smo prvu bocu i rekla je da ce verovatno narednih 5 dana morati da prima injekcije a da ce onda morati na antibiotike... | |
|
| |
Capo UE i'm bigl
Broj poruka : 942 Godina : 46 Localisation : Uzice Datum upisa : 08.06.2010
| Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Sub Dec 10, 2011 12:01 am | |
| I mi smo bili na injekcijama, tri dana i posle jos tri na panklav tabletama....ali to vam iskljucivo zavisi od veterinara. Znam dosta pasa koji su prosli bez toga, organizam se sam izborio sa virusom, a prolazi za isto vreme i sa i bez terapije...Bitno je da su mu pluca cista, a verujte, brzo ce proci...Grozno je slusati ih i gledati....ali zapravo nije toliko strasno....
| |
|
| |
tedibi bigl-manijak
Broj poruka : 366 Godina : 41 Localisation : Beograd Datum upisa : 09.04.2007
| |
| |
Konan bigl-pronalazac
| Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Sub Dec 10, 2011 9:54 pm | |
| Nomovet... Ja sam u onoj brzini malo se zbunila | |
|
| |
marina novajlija
Broj poruka : 36 Datum upisa : 11.11.2007
| Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Ned Dec 11, 2011 10:12 pm | |
| NOMOVET je i nasa ambulanta, a Ljubica je nas veterinar jos od proslog psa. Veoma je savesna i izuzetno su dobro opremljeni. Mislima da u njih mozete imati poverenje, jedino sto su malo poskupi, ali sto se tice profesionalnosti, znanja, brige i profesionalnosti pravi su... Brzo ozdravljenje, i Luca je kao mlada, mozda sest meseci imala taj kasalj i Ljubica ga je lecila na isti nacin.. Ljubac lepom Konanu i AV AV od Luce | |
|
| |
Konan bigl-pronalazac
| Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Ned Dec 11, 2011 10:18 pm | |
| Pa sad ne znam koliko su skupi... Mi smo do sad ( par puta ) isli kod veterinara ovde na zvezdari... I za obicno ciscenje usiju uzeli su nam 1200... Konanove 3 injekcije u Nomovetu (koje je primio prvog dana) su toliko kostale... Pa mislim da izmedju lecenja i obicnog ciscenja usiju treba da postoji razlika... Inace i mi smo kod Ljubice i bas su fini... | |
|
| |
Natali i'm bigl
Broj poruka : 1744 Godina : 46 Localisation : Beograd Datum upisa : 10.05.2011
| Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Ned Dec 11, 2011 11:42 pm | |
| I mi smo zakacili "magareci" kasalj Potpuno iste simptome: kasalj (povremeni ali jak), iskasljavanje sljama. Uz sve to mokra njuska, dobro raspolozen i lepo jede. Danas sam mu kupila sirup belog sleza, kuvala supicu i pio je caj od kamilice.... Htela bih da prodjemo bez injekcija ali ako bas budemo morali... Praticemo sutra do 16h ako mu bude lose odmah kad se vratim sa posla pravac kod veta na Vet.fakultet oni rade do 20h. | |
|
| |
Capo UE i'm bigl
Broj poruka : 942 Godina : 46 Localisation : Uzice Datum upisa : 08.06.2010
| Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Ned Dec 11, 2011 11:53 pm | |
| Samo se trudite da ga ne umarate puno, jer i najmanji napor iziva kasalj, a vrlo cesto i pokusaj lajanja... | |
|
| |
Natali i'm bigl
| Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Pon Dec 12, 2011 9:01 am | |
| Ipak ga vodimo u 9h kod veta bas puno kaslja, i sav se trese P.S.: Njuska mokra i hladna, lepo jede | |
|
| |
Dolly i'm bigl
Broj poruka : 5492 Localisation : Beograd Datum upisa : 01.11.2007
| Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Pon Dec 12, 2011 10:27 am | |
| Luče malo, baš mi je žao što ga muči taj dosadni kašalj! Ljubimo ga da što ore prođe! | |
|
| |
Konan bigl-pronalazac
| Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Pon Dec 12, 2011 12:14 pm | |
| Tako smo i mi zakacili glupi kasalj.. Izgleda kao da mu nije nista nego kao da se zagrcnuo ili tako nesto... Lepo jede igra se... Samo mukica kad krene da krlja... :S Dusa da te zaboli... Mada kaze nam doktorka da to nije nista strasno... Samo tako izgleda Ljubimo te Rafo i da brzo i ti ozdravis | |
|
| |
Natali i'm bigl
| Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Pon Dec 12, 2011 1:10 pm | |
| Upravo se vratili. Rekli su da je to "zarazni pseci kasalj" , pluca su mu cista, temp-ra 39.5 (rekli su da moze da se tolerise kao normalna), teski smo skoro 11kg. Dobio ampulu Synolux-a od 0.5g i treba da dolazimo jos 2 puta. Takodje dobio svoju punu nedeljnu dozu mazenja i gnjavljanja kao od strane studenata tako i od profesora. Cak jedna profesorka se salila da zadrzace ga minimum na 5 dana u ambulanti Da, ovde jedna injekcija kosta 1.500 din (vakcine su kostale isto toliko) - cisto informacija za one koje neznaju gde da idu sa svojim ljubimcima. | |
|
| |
Natali i'm bigl
| |
| |
Konan bigl-pronalazac
| Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Pon Dec 12, 2011 2:23 pm | |
| Evo mi se vratili iz setnje... Nije lose... Manje kasljuca i ne budi se bise nocu... jedino sto kad se obraduje ili kad hoce da laje onda se zakaslje... Al bolje nego ranije... Sto se tice cene ovde kod nas... Prvi dan je primio 3 injekcije (ne znam koje pitacu danas,znam da je jedan antibiotik,druga je neka da mu valjda ublazi malo otok posto su mu se krajnici upalili i od toga je piskio kao lud,a treca ne znam koja je) i one su kostale ukupno 1200... Drugi dan je primio 1 i ona je kostala 800 a juce je primio taj "koktel" od 2 injekcije... Videcemo kako ce danas da prodje... Veruj mi da mi ne zalim ni jedan dinar dat toj ambulanti,jer kad vidis njihovu pozitivu i pristup kako njemu tako i nama... Za ljude samo reci hvale | |
|
| |
Natali i'm bigl
| Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Pon Dec 12, 2011 2:29 pm | |
| Ma naravno, ni meni nije zao, samo da mi ozdravi Celu noc je kasljucao i nosic mu je zapusen pa je disao na usta. A tek kad sam videla u 6h da sav se trese.... | |
|
| |
Konan bigl-pronalazac
| Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Pon Dec 12, 2011 2:39 pm | |
| Dusa... Smirice mu se to... Nama su rekli da i do 10 dana moze da kasljuca.... Da ce se polako smanjivati intezitet ali kao do 10 dana moze da traje... | |
|
| |
snoopy i'm bigl
| Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Pon Dec 12, 2011 3:29 pm | |
| Nedajte se momci, brzo će to da prođe, a i vaši ljudovi vas paze iz sve snage - dobitna kombinacija | |
|
| |
Konan bigl-pronalazac
| Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Pet Dec 16, 2011 11:45 am | |
| Mi nocas oka nismo sklopili... Konan je posle injekcija dobio panklav sirup da pije (koji nesto izbegava,izgleda da mu se ne svidja), i kasljuca ali manje,medjutim sinoc pocne da kaslje i da povraca, onako kao da povrati vodu sa slajmom,povracao je jedno 4 sata... Zakaslje se pa cas proguta slajm cas ga povrati... Ne znamo da li je to normalna reakcija... Da li zbog sirupa izbacuje slajm ili je nesto u setnji pojeo a da nismo primetili | |
|
| |
Natali i'm bigl
| Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Pet Dec 16, 2011 12:01 pm | |
| I Rafa kasljuca pomalo ali najvise ujutru i kad bas mnogo se raduje ili vidi hranu. Jos uvek ima sekret u grlu ali ga obicno guta i nije vise povracao. Mi smo dobili samo 3 injekcije Synolux-a samo kao preventivu (upala pluca, srce) a kasalj treba da prodje sam - tako nam je receno na Vet fakultetu. Inace ta profesorka je rekla da sada stvarno "sezona" gripa i da nismo jedini... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje | |
| |
|
| |
| kašljanje, krkljanje i groktanje | |
|