Broj poruka : 1744 Godina : 46 Localisation : Beograd Datum upisa : 10.05.2011
Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Pon Dec 12, 2011 2:29 pm
Ma naravno, ni meni nije zao, samo da mi ozdravi Celu noc je kasljucao i nosic mu je zapusen pa je disao na usta. A tek kad sam videla u 6h da sav se trese....
Konan bigl-pronalazac
Broj poruka : 223 Localisation : Bulbuder.. Zvezdara... Datum upisa : 05.11.2011
Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Pon Dec 12, 2011 2:39 pm
Dusa... Smirice mu se to... Nama su rekli da i do 10 dana moze da kasljuca.... Da ce se polako smanjivati intezitet ali kao do 10 dana moze da traje...
snoopy i'm bigl
Broj poruka : 1445 Godina : 51 Localisation : Obrenovac Datum upisa : 25.01.2011
Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Pon Dec 12, 2011 3:29 pm
Nedajte se momci, brzo će to da prođe, a i vaši ljudovi vas paze iz sve snage - dobitna kombinacija
Konan bigl-pronalazac
Broj poruka : 223 Localisation : Bulbuder.. Zvezdara... Datum upisa : 05.11.2011
Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Pet Dec 16, 2011 11:45 am
Mi nocas oka nismo sklopili... Konan je posle injekcija dobio panklav sirup da pije (koji nesto izbegava,izgleda da mu se ne svidja), i kasljuca ali manje,medjutim sinoc pocne da kaslje i da povraca, onako kao da povrati vodu sa slajmom,povracao je jedno 4 sata... Zakaslje se pa cas proguta slajm cas ga povrati... Ne znamo da li je to normalna reakcija... Da li zbog sirupa izbacuje slajm ili je nesto u setnji pojeo a da nismo primetili
Natali i'm bigl
Broj poruka : 1744 Godina : 46 Localisation : Beograd Datum upisa : 10.05.2011
Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Pet Dec 16, 2011 12:01 pm
I Rafa kasljuca pomalo ali najvise ujutru i kad bas mnogo se raduje ili vidi hranu. Jos uvek ima sekret u grlu ali ga obicno guta i nije vise povracao. Mi smo dobili samo 3 injekcije Synolux-a samo kao preventivu (upala pluca, srce) a kasalj treba da prodje sam - tako nam je receno na Vet fakultetu. Inace ta profesorka je rekla da sada stvarno "sezona" gripa i da nismo jedini...
Tabasko the Dika i'm bigl
Broj poruka : 2926 Datum upisa : 02.02.2011
Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Pet Dec 16, 2011 2:13 pm
Moguce je da je od sirupa.
Anja.. i'm bigl
Broj poruka : 979 Godina : 27 Localisation : Novi Sad Datum upisa : 11.02.2011
Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Uto Maj 15, 2012 11:04 pm
Klea jako kaslje ovih dana. I to samo sto ne povrati. Dosla nam je jedna , nepozvana cica maca u goste pa sad ne znam da li je to od macije dlake Da li da je vodim kod veterinara? Normalno jede,zivahna je..ne znam..
Aris i'm bigl
Broj poruka : 477 Datum upisa : 23.05.2011
Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Uto Maj 15, 2012 11:42 pm
Mislim da nije od macije dlake, pre ce biti da je prehlada grla. I moj Aris kaslje jako, pretproslu noc nismo oka sklopili jer je celu noc povracao slajm. Danas je primio trecu inekciju antibiotika pa cemo videti, od sutra nastavlja da pije Panklav sirup. Sto se Klee tice, dobro je da lepo jede, ali ja bih se za svaki slucaj posavetovala sa vetom, da ne krene na gore. Ovo je vreme za njih jako varljivo, vladaju i virusi, a i kad se zagrejani napiju hladne vode, lako se prehlade.
Kaan i'm bigl
Broj poruka : 648 Godina : 28 Localisation : Beograd Datum upisa : 31.01.2011
Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Sre Maj 16, 2012 3:26 pm
Kaan je imao taj problem, kasljao je kao na samrti posle par dana je prestao sam od sebe
Anja.. i'm bigl
Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Sre Maj 16, 2012 4:25 pm
evo sad smo dosli od vet-a..dobila je 3 boce, bila je jaako nemirna i ujela je vet-a sutra bi trebalo opet da idemo,ali samo cu nazvati da pitam za antibiotik... e sad,od boca bi trebalo malo a prodje,ali ne skroz...nema temperaturu..sad je opet povratila kad smo dosli
Dolly i'm bigl
Broj poruka : 5492 Localisation : Beograd Datum upisa : 01.11.2007
Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Sre Maj 16, 2012 4:39 pm
Može biti
Zarazni pasji kašalj je prilično neugodna te dugotrajna i zarazna bolest pasa sa kojom se u našem gradu redovito susrećemo posebno u jesen kada dolazi hladnije vrijeme. Zapravo ne radi se o jednoj bolesti već o kliničkom sindromu koji je uzrokovan sa više uzročnika. Uzročnik kašlja može biti virus, bakterija, mikoplazma ili gljivica. Najčešći uzročnici su pasji adenovirusi te bakterija Bordetella. U pravilu je primarni uzročnik upale dušnika virus, a potom može doći do sekundarne bakterijske infekcije. Upala dušnika manifestira se jakim, hrapavim kašljem, a vlasnici se često požale da je psu zapela kost u grlu. Kašalj se javlja u napadima više puta na dan, pas kašlje širom otvorenih ustiju te ispušta upravo takav zvuk kao da mu je u grlu kost koju želi izbaciti. Napadi su intenzivniji kada je pas uzbuđen, dakle kada se sprema u šetnju, dok se veseli vlasniku te neposredno prije jela. U nekompliciranim slučajevima apetit je očuvan, a oboljeli pas nema povišenu temperaturu. Skoro uvijek od vlasnika saznamo da je pas bio u kontaktu sa većom skupinom pasa tj. da je bio na školovanju, izložbi ili je pak tek stigao iz neke uzgajivačnice. Simptomi se javljaju 3 do 5 dana nakon kontakta sa virusom. Zarazni kašalj najčešće prođe bez komplikacija ukoliko se počne liječiti na vrijeme. Terapija se sastoji u davanju lijekova koji suprimiraju kašalj te po potrebi antibiotika ukoliko prijeti sekundarna infekcija. Vrlo važan činilac u terapiji je strogo mirovanje koje mora trajati 3 tjedna. U tom periodu psa ne smijemo izlagati nikakvim fizičkim naporima zahtijevnijim od lagane šetnje.
Od komplikacija najčešći je kronični bronhitis. U nekompliciranom obliku patološki proces lociran je samo u dušniku.
Zarazni kašalj može biti i fatalna bolest ukoliko oboli vrlo mlad, vrlo star pas ili životinja koja je već bolesna.
U vrijeme bolesti treba izbjegavati ovratnike-davilice te bilo kakvu manipulaciju koja može podražiti dušnik.
Anja.. i'm bigl
Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Sre Maj 16, 2012 4:47 pm
Bas tako. Rekla nam je veterinarka da izbegavamo igranjac sa drugarima , ne idemo u setnje i da skinemo ogrlicu kad dodjemo kuci.... Samo da bude sve u redu
Tabasko the Dika i'm bigl
Broj poruka : 2926 Datum upisa : 02.02.2011
Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Čet Maj 17, 2012 11:38 am
Bice sve u redu, a kad povrati, povratio je slajm.
Lea2006 i'm bigl
Broj poruka : 4244 Localisation : Beograd Datum upisa : 16.03.2007
Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Čet Maj 17, 2012 2:06 pm
Kaan ::
Kaan je imao taj problem, kasljao je kao na samrti posle par dana je prestao sam od sebe
e baš sam se nasmejala!
NađaNS bigl-njuskalo
Broj poruka : 115 Localisation : Novi Sad Datum upisa : 27.11.2012
Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Pon Maj 20, 2013 6:38 pm
Drugari, imamo isti problem. Moram da napomenem da Nađa malo duži vremenski period grokće i užasno zvuči, s tim da je ranije bilo učestalije, dok je sad ređe, ali dosta jače i glasnije, međutim nikad mi nije bilo to kritično, ali sam se sad uplašio... Recimo pre oko 2 meseca (možda i više, a možda i manje, nemam predstavu) sam prvi put to čuo kod nje. Tih dana smo baš i išli kod veterinara po vitaminčiće, pa smo se usput pregledali i veterinarka nam je rekla da se verovatno malo prehladila, crvenije joj je grlo, ali ništa strašno. Sećam se, tad je bilo ono promenljivo vreme, nit kiša, nit toplo, nit hladno i tih dana smo ona i ja momački pokisli jednom... U šetnji se malo više vučemo, tačnije trzamo, pošto je samo onako iz zgloba trgnem da ne vuče, pa se bojim da joj nisam nešto poremetio.... Pretrčao sam pogledom po temi i skoro identični simptomi su kao i Dikini na prvoj stranici teme. Inverse sneezing, stane, pokunji se i kao da se bori da dođe do vazduha uz konstantno groktanje. To traje nekih 10ak sekundi, pa onda možda pauza, pa ponovo i tako par puta, u zavisnosti od ne znam ni ja čega. Nekad samo jedan napad dobije i smiri se kao da ništa nije bilo... U tako tim situacijama jako retko povrati šlajm ili nešto malo hrane... Osim ponovnog odlaska kod veterinara, šta nam je činiti po vašem iskustvu?
Dolly i'm bigl
Broj poruka : 5492 Localisation : Beograd Datum upisa : 01.11.2007
Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Pon Maj 20, 2013 7:50 pm
Kada je Doli bila na operaciji na Vet. fak. dosta sam pričala sa hirurgom i on mi je rekao da pse koji vuku ne valja vezivati za ogrlicu, da može sa dođe do nečeg neželjenog (ne znam da li je mislio samo na biglove) i da je, u tom slučaju, bolje koristiti am.
jecolinja i'm bigl
Broj poruka : 821 Godina : 43 Datum upisa : 30.01.2011
Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Pon Maj 20, 2013 9:53 pm
Nadja ako to zvuci ovako,ona je to reverse sneezing i nije nista strasno kao sto vidis
Aki je imao i taj pseci kasalj koji se leci injekcijama i onda nije preporucljivo da se druzi sa drugim kucama zbog zaraze
Pozdrav
NađaNS bigl-njuskalo
Broj poruka : 115 Localisation : Novi Sad Datum upisa : 27.11.2012
Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Pon Maj 20, 2013 11:39 pm
jecolinja ::
Nadja ako to zvuci ovako,ona je to reverse sneezing i nije nista strasno kao sto vidis
Aki je imao i taj pseci kasalj koji se leci injekcijama i onda nije preporucljivo da se druzi sa drugim kucama zbog zaraze
Pozdrav
Da, to je to. Taj zvuk, taj stav, identično... Meni to zvuči jezivo. Jel treba da pratim situaciju ili oni to jednostavno rade tako i koji je razlog reverse sneezinga?
jecolinja i'm bigl
Broj poruka : 821 Godina : 43 Datum upisa : 30.01.2011
Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Uto Maj 21, 2013 4:14 pm
Razlog ne znam,verujem da velika vecina to radi tako da nema razloga za brigu.Aki isto to radi ali ne nesto cesto.Mozes da zaustavis to tako sto ces joj zapusit nos rukom na par sekundi. Evo sta kaze Wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Reverse_sneezing
Monika i'm bigl
Broj poruka : 1390 Godina : 29 Localisation : Uzice Datum upisa : 17.06.2009
Naslov: Re: kašljanje, krkljanje i groktanje Čet Maj 23, 2013 3:38 pm
Feki cim pocne sa ovim dotrci kod mene da mu zatvorim njusku. I odmah prodje. Nista strasno. Meni je par puta bilo komicno kada vidim kakvu bespomocnu facu Feki slozi i kako bezi kod mene u fazonu "Spasavaj!". A sto se kaslja tice, imao je svake godine na prolece neki virusni kasalj., po ceo dan iskasljava belu tecnost. Za to je dobijao antibiotike i odmah prodje.