| hrana | |
|
+49Konan Snoopy Gang Maksa-Mao Leonero Niva Anja.. Rona stefani Natali Aris tedibi King i Maša Smoky antmari Kaan .Marija. lucija Emanuela snoopy AleksaBG jecolinja Capo UE MarijaRio Ddans Dream Tim Tabasko the Dika Vasica T Maks(a) jok.mi Monika Medena xd Bugi joki i zoki Bigl Bole Gogili Dolly Lino Luna Bunny's Nightmare Dani Dika Andrijana luce dunja Zvoncica Lea2006 Vuk dusan klokkende olja76 53 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
klokkende bigl-pronalazac
Broj poruka : 143 Godina : 53 Localisation : Uzice Datum upisa : 20.04.2007
| Naslov: Re: hrana Čet Maj 21, 2009 3:44 pm | |
| | |
|
| |
Andrijana i'm bigl
Broj poruka : 2058 Godina : 37 Localisation : Beograd Datum upisa : 02.02.2007
| Naslov: Re: hrana Čet Maj 21, 2009 3:46 pm | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: hrana Čet Maj 21, 2009 3:49 pm | |
| | |
|
| |
Lino i'm bigl
Broj poruka : 1692 Godina : 32 Datum upisa : 12.04.2008
| Naslov: Re: hrana Čet Maj 21, 2009 4:12 pm | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: hrana Čet Maj 21, 2009 10:41 pm | |
| | |
|
| |
Lea2006 i'm bigl
Broj poruka : 4244 Localisation : Beograd Datum upisa : 16.03.2007
| Naslov: Re: hrana Čet Maj 21, 2009 11:30 pm | |
| - dunja ::
- Ja sam htela da pitam nesto. Mita ima 6kg. I jede 270g dnevno (po tabeli).
Da li su devojcice u razvoju,dok su bebe, manje od decaka? Znam da je kod velikih pasa obrnuto, da su prvo devojcice naprednije, pa onda decaci... Nema pravila, bar je kod Leinih štenaca bilo tako! Samo ga hranite po tabeli i ne brinite ništa! | |
|
| |
Dani bigl-pronalazac
Broj poruka : 231 Godina : 51 Localisation : Orom Datum upisa : 24.04.2009
| Naslov: Re: hrana Čet Jun 04, 2009 8:32 am | |
| ...evo, sigurno da su vec 100xpitali ali kolko hrane se smije dati malom stenetu ? negde sam citao , da mu dam pun tanjur.... pa sto ostane da sklonim , to jest razliku izmerim... i dobijem kolko je pojeo.... pa dnevno po mogucnost 4-5 puta obrok
ali... kod nas nesto ne stima.... Maja pozderala sve...pa jos lizala ciniju... Moze stene da se "prezdere" ? (ja nisam smeo da dam vise... stomak okrugao ko lopta samo sto ne pukne) | |
|
| |
Dika i'm bigl
Broj poruka : 4050 Datum upisa : 21.12.2007
| Naslov: Re: hrana Čet Jun 04, 2009 10:05 am | |
| Moze da se prezdere, nikako nemojte davati "koliko moze da pojede", jer oni mogu dobro da pojedu. Ja sam sad zaboravila kako je sa biglovima bebama... Dika kao odrastao pas jede 200gr granula dnevno, plus sije... a bebe... najbolje pogledajte na internetu, sve ima | |
|
| |
Dolly i'm bigl
Broj poruka : 5492 Localisation : Beograd Datum upisa : 01.11.2007
| Naslov: Re: hrana Čet Jun 04, 2009 10:59 am | |
| - Dani ::
- ...evo, sigurno da su vec 100xpitali ali kolko hrane se smije dati malom stenetu ?
negde sam citao , da mu dam pun tanjur.... pa sto ostane da sklonim , to jest razliku izmerim... i dobijem kolko je pojeo.... pa dnevno po mogucnost 4-5 puta obrok
ali... kod nas nesto ne stima.... Maja pozderala sve...pa jos lizala ciniju... Moze stene da se "prezdere" ? (ja nisam smeo da dam vise... stomak okrugao ko lopta samo sto ne pukne) Ne znam da li su vam rekli kad treba da je čistite od glista, pošto stomačić može da bude naduven i od toga. | |
|
| |
| Naslov: Re: hrana Čet Jun 04, 2009 3:48 pm | |
| - Dani ::
- ...evo, sigurno da su vec 100xpitali ali kolko hrane se smije dati malom stenetu ?
negde sam citao , da mu dam pun tanjur.... pa sto ostane da sklonim , to jest razliku izmerim... i dobijem kolko je pojeo.... pa dnevno po mogucnost 4-5 puta obrok
ali... kod nas nesto ne stima.... Maja pozderala sve...pa jos lizala ciniju... Moze stene da se "prezdere" ? (ja nisam smeo da dam vise... stomak okrugao ko lopta samo sto ne pukne) Kolicina hrane zavisi i od proizvodjaca granula. Najbolje da vidite sta pise na dzaku, za njen uzrast i kilazu i da se toga pridrzavate. I moj savet, dok raste i razvija se sto kvalitetnija hrana. | |
|
| |
dunja bigl-pronalazac
Broj poruka : 123 Datum upisa : 13.02.2009
| Naslov: Re: hrana Čet Jun 04, 2009 5:28 pm | |
| A pa to merenje kolicine hrane ne vazi za granule. Ipak je to dehidrirana klopa. Nemaju oni osecaj da su siti, dok ne popiju vodu. To merenje ima logike ako imate dnevnu kolicinu, pa da znate koliko u jednom obroku da joj date. Ili ako joj dajete kuvano, onda sacekate da vidite kad zastane... To je to. Ovo ostalo joj je visak. Znaci, za granule, kolicinski, to ne vazi... E sad, to je teorija kod stenaca ostalih rasa. Ja sam se sada uverila da to kod biglova ne vazi... Tabela i po tabeli, nema druge. Jer bi Mita mogao ili ceo dan da jede, ili da ne jede nista 2 dana... Kako mu padne napamet! | |
|
| |
Luna bigl-pronalazac
Broj poruka : 222 Godina : 48 Datum upisa : 12.02.2008
| Naslov: Re: hrana Čet Jun 04, 2009 11:31 pm | |
| - Dika ::
- Moze da se prezdere, nikako nemojte davati "koliko moze da pojede", jer oni mogu dobro da pojedu. Ja sam sad zaboravila kako je sa biglovima bebama... Dika kao odrastao pas jede 200gr granula dnevno, plus sije... a bebe... najbolje pogledajte na internetu, sve ima
A gde nabavljate sije? | |
|
| |
Dika i'm bigl
Broj poruka : 4050 Datum upisa : 21.12.2007
| Naslov: Re: hrana Pet Jun 05, 2009 10:56 am | |
| - Luna ::
- Dika ::
- Moze da se prezdere, nikako nemojte davati "koliko moze da pojede", jer oni mogu dobro da pojedu. Ja sam sad zaboravila kako je sa biglovima bebama... Dika kao odrastao pas jede 200gr granula dnevno, plus sije... a bebe... najbolje pogledajte na internetu, sve ima
A gde nabavljate sije? Šije i mlevenu konjetinu kupujemo na pijaci u Bloku 44, ima verovatno na svakoj pijaci. Kupimo par kila, obarimo, podelimo u porcije - na primer, konjetinu stavljam u male porcije od oko 150gr, a šije po 4 u kesicu. Sve to stavim u zamrzivač i vadim po jednu kesu, naizmenično šije pa konjetinu. Odledim, malo ugrejem i pomešam sa granulama. To je samo dodatak, osnovna hrana su ipak granule. Dajemo mu da jede uveče, ali on obično pojede pola, a pola dojede u zoru, kad se probudi. | |
|
| |
Luna bigl-pronalazac
| Naslov: Re: hrana Pet Jun 05, 2009 12:01 pm | |
| Hvala! Ja sam trazila po nekim mesarama u kraju ali niko nema. Moracu malo vise da se potrudim | |
|
| |
Dolly i'm bigl
Broj poruka : 5492 Localisation : Beograd Datum upisa : 01.11.2007
| Naslov: Re: hrana Pet Jun 05, 2009 12:58 pm | |
- Hvala! Ja sam trazila po nekim mesarama u kraju ali niko nema. Moracu malo vise da se potrudim
Ima i na Đeram pijaci! | |
|
| |
Dani bigl-pronalazac
| Naslov: Re: hrana Sub Jun 06, 2009 1:08 am | |
| neiskusan sam jos ... recimo danas se Maja zadovoljila sa nekih 70gr granula i od rucka dobila malo tikvicei i nesto mesa iz supe... Recimo... ludo se oblizala posle tikvica... izgleda ipak bolji ukus nego granule pa da piatam... sta su "sije"... | |
|
| |
Zvoncica i'm bigl
Broj poruka : 1011 Godina : 49 Localisation : Mladenovac Datum upisa : 12.05.2008
| Naslov: Re: hrana Sub Jun 06, 2009 8:48 am | |
| Sije su vrat od kokoske ali posto vecina nas koristi engleski alfabet za pisanje nemamo slovo "sh"(skola ,suma,saran itd.). | |
|
| |
Dani bigl-pronalazac
| Naslov: Re: hrana Sub Jun 06, 2009 12:05 pm | |
| Da si pisala šije... ni onda nebi znao... al kao pileci vrat... to je vec ok ..inace... kako se kaze "teleci stomak"... meni su i to preporucili... sa sijama i sargarepom(mrkva) kao malo guscu supu skuvat....(ne previse... samo eto da ne bude totalno prisno) Po porciama u zamrzivac i po potrebi evo klopa....naravno ne ledeno jel neko probao vec slicno ? | |
|
| |
Gogili i'm bigl
Broj poruka : 892 Godina : 38 Localisation : Beograd Datum upisa : 23.04.2009
| Naslov: Re: hrana Ned Jun 21, 2009 3:49 pm | |
| Dragi moji, pitanje je - gde se nalazi Dušanov pet šop? Videla sam da ga pominjete, ali mi je lokacija nepoznata. Inače, moj Ari se malo izbezobrazio, pa sada mrljavi granule, kad ih zamaskiram pirinčem, pirinač slisti, a njih samo izbaci iz usta. A jeo ih je do pre neki dan ko lud. Ima 4 ipo meseca | |
|
| |
Lea2006 i'm bigl
Broj poruka : 4244 Localisation : Beograd Datum upisa : 16.03.2007
| Naslov: Re: hrana Ned Jun 21, 2009 11:27 pm | |
| - Gogili ::
- Dragi moji, pitanje je - gde se nalazi Dušanov pet šop? Videla sam da ga pominjete, ali mi je lokacija nepoznata. Inače, moj Ari se malo izbezobrazio, pa sada mrljavi granule, kad ih zamaskiram pirinčem, pirinač slisti, a njih samo izbaci iz usta. A jeo ih je do pre neki dan ko lud. Ima 4 ipo meseca
Na uglu Dalmatinske i Djušine ulice! | |
|
| |
Luna bigl-pronalazac
| Naslov: Re: hrana Čet Avg 06, 2009 3:12 pm | |
| Ima li neko iskustva sa Brit Care hranom? Vidim da je superpremium u rangu sa Hillsom i RC ali je dosta jeftinija.. | |
|
| |
Vuk bigl-manijak
Broj poruka : 288 Godina : 37 Localisation : Novi Beograd Datum upisa : 12.04.2009
| Naslov: Re: hrana Pet Avg 07, 2009 1:03 am | |
- Ima li neko iskustva sa Brit Care hranom? Vidim da je superpremium u rangu sa Hillsom i RC ali je dosta jeftinija..
Megi je pojela jednu vrecu Brit Care hrane, cim je dosla kod nas. Meni su hranu preporucili veterinari u Pet centru, kao odlicnu, a sa nizom cenom. Treba napomenuti da je upravo Pet centar i uvoznik te hrane. Megi je imala odlicnu stolicu od te hrane, i jako je lepo jela, ali je problem bio u tome sto se ta hrana kolicinski daje jako malo, pa je Megi non-stop delovala gladno. Ali, posto je nova hrana, ja sam ipak pre bio za nesto provereno. Posle smo presli na Hill's, a posto nju posle nekog vremena nije htela da jede (od kad se razbolela), sad jedemo Royal canin. | |
|
| |
Bigl Bole bigl-njuskalo
Broj poruka : 91 Localisation : Beograd Datum upisa : 14.10.2007
| Naslov: Re: hrana Čet Avg 13, 2009 12:47 pm | |
| Pozdrav, Bole je već duže vreme na Brit Care hrani (jedemo treći džak) jer je bio počeo da ozbiljno bojkotuje Royal Canin. Jede bez problema, dobija otprilike koliko treba (možda i malo više, ali ne preko 200 grama). Uzimamo povremeno i one pseće paštete i nareske (Otto ili Dr.Adler pakovanja kao pašteta od 300g.) pa dodam kašiku toga, ili se skuva pirinač i/ili šargarepa kao dodatak. Onda par dana samo suve keksiće, pa tako u krug Stolica mu je odlična, tj. bez promene u odnosu na RC. Inače Bole jede samo jednom u toku dana, oko 19h posle glavne velike šetnje. Ujutru popije malo mleka, a preko dana dobije pomalo svežeg povrća i voća (šargarepe, jabuke i sl.), kao i parčiće 'specijalnih' keksića za (i posle) šetnje - čuvene 'nagrade' (Biscrok, Markies, MeraDog Goody-Snack) Preporuke za Brit Care smo dobili sa par strana, tako da je očigledno prilično kvalitetna - ipak nije 'super' jeftina pa da kaže čovek da je neka muvačina | |
|
| |
joki i zoki novajlija
Broj poruka : 33 Localisation : beograd Datum upisa : 23.01.2009
| Naslov: Re: hrana Uto Sep 08, 2009 7:14 pm | |
| Mi astora hranimo brit junior hranom kupujemo u pet centru i 15kg sa popustom je oko 2600din. Prilikom svake kupovine brit od 15 kg dobijate kupon sa 15% popusta za narednu kupovinu. Od tada nemamo problema, royal canin su nam u vet.ordinaciji ROT napljuvali,friskies i pedigree astor kao da bojkotuje. | |
|
| |
dusan i'm bigl
Broj poruka : 715 Godina : 43 Datum upisa : 05.03.2007
| Naslov: Re: hrana Uto Sep 08, 2009 8:03 pm | |
| Mozete li da mi objasnite zasto su royal ispljuvali ? Ja svoje hranim royalom i zadovoljan sam i njihovom linijom i redovnom stolicom koja je uvek ista, po meni jedino cena smeta kod royala ali nisam nasao neku drugu hranu koja je jeftinija a kvalitetna i iskreno ne volim na svojim psima da isprobavam te hrane kojih sutra mozda nece biti . | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: hrana | |
| |
|
| |
| hrana | |
|