moj bigl
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
moj bigl

bigl

PrijemPrijem  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  Pristupi  

Kaan sa Starog Ceraka

Ići dole 
+34
MarijaRio
Gogili
Dragiša
Atos-BOBI
Konan
vito
Ddans Dream Tim
tedibi
Lino
Ceda - Charlie
Moka
Bella
Natali
Vasica T
Srba bgd
dusan
Snoopy Gang
Niche
Lea2006
wujke
jecolinja
Monika
Emanuela
Tabasko the Dika
.Marija.
Ksenija
Capo UE
Aris
King i Maša
snoopy
Niva
Anja..
Dolly
Kaan
38 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 29 ... 35  Sledeći
AutorPoruka
Kaan
i'm bigl
i'm bigl
Kaan

Broj poruka : 648
Godina : 28
Datum upisa : 31.01.2011

Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 Empty
PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 EmptyČet Dec 15, 2011 1:49 am

zaboravio sam ovde da napisem, hvala svima na podrsci, on je jeo, pio vode i piskio je, malo je zivnuo i legao da spava
Nazad na vrh Ići dole
http://www.zuber.mycpanel.rs/Kaan%20bigl/
Lea2006
i'm bigl
i'm bigl
Lea2006

Broj poruka : 4244
Datum upisa : 16.03.2007

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 EmptyČet Dec 15, 2011 2:05 am

uh, dobro je cmok
Nazad na vrh Ići dole
jecolinja
i'm bigl
i'm bigl
jecolinja

Broj poruka : 821
Godina : 43
Datum upisa : 30.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 EmptyČet Dec 15, 2011 11:42 am

Jako mi je zao sto mali Kaan prozivljava sve ovo,a i vi sa njim. Ne mogu ni da zamislim kako vam je. Iskreno se nadam da ce Kaanu na kraju otkriti od cega boluje i dati mu supstitucionu terapiju.
Nedostatak faktora koagulacije,bilo kog,nije naivna stvar. Sklonost ka nenormalnom krvarenju pri najmanjoj traumi,cak i pokretu......ono sto se vidi je lako resivo,ali unutrasnje krvarenje je mnogo veci problem.
Stedite ga maksimalno dok se ne otkrije sta mu je. Najmanji pokret moze da dovede do krvarenja u zglobovima koje mi golim okom ne vidimo,a njega to uzasno boli.
Na FB-u su vam savetovali strucne veterinare u koga iskusni vlasnici imaju puno poverenje.
S obzirom da nije naivna stvar posavetujte se i sa njima.

Saljemo Kaanu veliki poljubac i pozitivnu energiju da nam sto pre ozdravi.
Drzi se malisa cmok tr
Nazad na vrh Ići dole
jecolinja
i'm bigl
i'm bigl
jecolinja

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 EmptyČet Dec 15, 2011 12:43 pm

Jos nesto da dodam.
Bez obzira na sve analize koje ste do sada radili,mislim da treba ponoviti i detaljno ispitati da li postoji neki poremecaj hemostaze (zgrusavanja krvi).
Po meni,treba uraditi krvnu sliku i to ciljano uraditi testove hemostaze:

1. broj trombocita
2. vreme krvarenja
3. PT (protrombinsko vreme)
4. PTT (parcijalno tromboplastinsko vreme)

Na osnovu rezultata moze se lako utcrditi da li Kaan ima neke poremecaje koaguleacije,da li mu neki faktor nedostaje,kakva je funkcija jetre i sve ostalo sto je bitno.

Sto se tice hemofilije,treba da znate da od nje obolevaju samo muzjaci,a nasledjuje se preko majke,znaci vezan je za X hromozom koji muzjak nasledjuje od majke. Majka je zdrav nosilac. Upravo zbog toga ne bi bilo lose da vidite sa odgajivacem,da li je bilo jos bolesnih muzjaka od Kaanove majke.

Znaci,hemofilija je poremecaj u koagulaciji krvi usled nedostatka faktora VIII koagulacije koja se manifestuje povecanom sklonoscu krvarenja u mekim tkivima,zglobovima i sluzokozi koje moze nastati spontano i pri minimalnom pokretu,tj traumi. Krvarenje u mekim tkivima dovod do stvaranja hematoma koje mali Kaan ima.

Terapija za ovu bolest je susptituciona,tj zamena i nadoknadjivanjem faktora VIII koji nedostaje.

Evo i jedne slicice koja ce vam malo bolje pojasniti nasledjivanje hemofilije. U sustini je potpuno isto kao i kod ljudi.

Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 Gr1

Nadam se da sam vam bila od pomoci.
Puno poljubaca malom sladjanom Kaanu cmok
Nazad na vrh Ići dole
Aris
i'm bigl
i'm bigl
Aris

Broj poruka : 477
Datum upisa : 23.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 EmptyČet Dec 15, 2011 2:30 pm

Jecolinja je dala odlicno objasnjenje, samo treba utvrditi sta je od svega toga uzrok. Ljubimo malog Kaana puuuuuno!!! :*
Nazad na vrh Ići dole
Tabasko the Dika
i'm bigl
i'm bigl
Tabasko the Dika

Broj poruka : 2926
Datum upisa : 02.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 EmptyČet Dec 15, 2011 3:33 pm

Mi mu svaki dan posaljemo po poljubac I love you
Nazad na vrh Ići dole
Ksenija
i'm bigl
i'm bigl
Ksenija

Broj poruka : 3425
Godina : 49
Datum upisa : 02.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 EmptyČet Dec 15, 2011 5:14 pm

Chedo malo , bas mi je zao sto se toliko muci
Nazad na vrh Ići dole
Kaan
i'm bigl
i'm bigl
Kaan

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 EmptyČet Dec 15, 2011 5:21 pm

Jeco ne znam kako da ti se zahvalim, i svima vama. Utvrdjeno je jos na veterinarskom da nema dovoljno trombocita, vreme krvarenja je do 5 minuta maksimum, tad kad smo radili (a dan pre toga, kad smo utvrdili da je na nogici hematom, ostalo je malo krvi po podu i ona se uopste nije zgrusala), nekad stane normalno, nekad ne... Pod 3 i 4 cu da napomenem vladi da vidim sta je sa tim, ali sa sigurnoscu znamo (tako tvrdde sa vet faxa) da hemofiliju nemamo, nego da je to taj nedostatak. Bas sad to radim iz biosa.
Zakljucak sa veterinarskog (nenad):nedovoljno sedmog faktora i babezija, juce je proslo dve nedelje od uzimanja leka i trebalo je opet da idemo ali ipak nisam jer sam vise poceo da verujem vladi, rekao je da su to gluposti. Terapija je bila hepatrombin, himoral i nimulid. Od toga svega smo odustali i sada dobija K i C i dicinol, tako nesto... Danas je nesumljivo bolji. Repic radi, vrslja po kuci (obozavam ovo da kazem), jede, piskio, kakio. I dallje lezi onako zbog vrata ali je sve ostalo, pa priblizno normalno...
Nazad na vrh Ići dole
Aris
i'm bigl
i'm bigl
Aris

Broj poruka : 477
Datum upisa : 23.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 EmptyČet Dec 15, 2011 7:30 pm

Znaci da ide na bolje, to je najbitnije. Kad se oporavi, informisite se kako da ga cuvate na dalje, pretpostavljam da ce postojati neke stvari koje on ne sme da radi i da cete morati da izbegavate povrede, i da ce uvek dobijati neku terapiju da bi se nadomestio nedostatak tog faktora.
Nazad na vrh Ići dole
Konan
bigl-pronalazac
bigl-pronalazac
Konan

Broj poruka : 223
Datum upisa : 05.11.2011

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 EmptyČet Dec 15, 2011 8:05 pm

Uz tebe smo i Kana cheers cmok
Nazad na vrh Ići dole
jecolinja
i'm bigl
i'm bigl
jecolinja

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 EmptyČet Dec 15, 2011 11:41 pm

Mnogo mi je drago da mu je bolje....neka na tome i ostane.
Nisam bas najbolje shvatila sta veterinar Vlada misli od cega Kaan boluje. Ako mu je on prepisao vitamine K i C i oni su bitni u procesu koagulacije.
Vitamin K je aktivator protrombina (faktor II),kao i faktora VII,IX i X,znaci bitan je u zaustavljanju krvarenja. Nedostatak vitamina K moze biti i posledica poremecene crevne flore,najcese posle prekomerne upotrebe antibiotika.

Zanima me kakva je Kaanova krvna slika,tj koliki su mu eritrociti(crvena krvna zrnca),hemoglobin i gvozdje??? Koliki su mu trombociti sada? Ako je vec 2 nedelj na toj terapiji,mislim da bi se efekat pokazao i odrazio i na krvnu sliku.

Trapija koju vam je veterinar Nenad prepisao je samo simptomatska terapija sa ciljem da se Kaanu smanje bolovi i da se ti hematomi smanje.....sto po meni nije resenje. Ukoliko mu fali vec neki faktor koagulacije,on to mora necim da nadoknadi. Ta terapija ima cilj samo trenutnog olaksanja i smanjenja tegoba ali ukoliko Kaan ima neki poremecaj u koagulaciji to ipak treba detaljno ispitati i naci adekvatnu terapiju.

Ne znam kolike su referentne vrednosti za pse sto se tice tih testova hemostaze. Ukoliko je kao i kod ljudi vreme krvarenja mu je dobro.
Moj vam je savet da se konsultujete sa nekim proverenim veterinarom i da se Kaanovo zdravlje detaljno ispita,da se urade svi neophodni testovi i najzad nadje neko adekvatno resenje za njega.
Nadam se da se drzite....verujem da Vam je laknulo kada ste videli da Vas lepotan opet mase repicem.
Ljubite ga puno
Drugar Aki mu salje veeeeeeliki cmok
Nazad na vrh Ići dole
Kaan
i'm bigl
i'm bigl
Kaan

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 EmptyPet Dec 16, 2011 12:43 am

icicu kod vlade na kontrolu za vikend pa cu mu uzeti sve i prepisati pa da vidis, stvarno ti neizmerno hvala. Naime, Kaan je dobijao jedno pet dana himoral, nimulid i hepatrombin (onu mast za otoke) jer oni nisu uopste znali sta mu je sa nogicom, niko nije ni spominjao hematom. Vlada se toliko zacudio, i pitao me par puta da li sam sigurna da sam mu davao nimulid, da taj lek lose utice na zgrusavanje. Na ovoj sad terapiji smo jedno nedelju dana. Referentna vrednos za pse je od 3 do 6, a njemu je tada bilo maksimalno 5, znaci to je bilo ok. Uzecu sve sto smo radili, pa najbolje ja to da skeniram pa da vidis sve... E a meni nije jasno ovo: on ima hematom, onu novonastalu supljinu ispunjena krvlju, e sad, da li je ta krv i dalje u opticaju, mislim da li cirkulise ili je napravljena opna jer sam primetio da se taj ogroman hematom na nogici njemu razdvojio, na dva manja, i izmedju njih je sve normalno? hvala puno
Nazad na vrh Ići dole
jecolinja
i'm bigl
i'm bigl
jecolinja

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 EmptyPet Dec 16, 2011 1:04 am

Hematom ti je nakupljanje krvi pod kozom nastalo usled ostecenja nekog krvnog suda,u prevodu modrica ili krvni podliv! Najcese nastaje traumatski. Krv koja se skuplja pod kozom se zgrusa i pod dejstvom raznih enzima i proteina se postepeno razgradjuje (to je ono kad ti modrica menja boju od crvene,ljubicaste,do zute) i svi sastojci se vracaju nazad u krvotok,tj resorbuju se.
Ceo period povlacenja hematoma normalno traje oko 2 nedelje.
Ako Kaan ima neki poremecaj u koagulaciji trajace duze.
Jesu mu ti hematomi tvrdi ili mekani? Zanima me da li se ta krv pod kozom zgrusala ili je i dalje u tecnom stanju.
Jos nesto,vreme krvarenja je samo jedan od parametara za ispitivanje koagulacije,cak kod nedostataka pojedinih faktora koagulacije,ukljucujuci i faktor VII,vreme krvarenja moze biti potpuno normalno,ali ce PT biti produzeno.
Napisala sam ti sta je PT - protrombinsko vreme....zato sam i smatrala da treba i te analize uraditi.

Koliko je u mojoj moci,rado cu pomoci....ipak ja nisam strucnjak za pse.....sve ti ovo pricam iz iskustva i znanja iz medicine,a ne veterine!!!
Najbolje sa Vladom da se lepo posavetujes i da ti sve lepo objasni.

Ljubac za Kaana cmok
Nazad na vrh Ići dole
Vasica T
i'm bigl
i'm bigl
Vasica T

Broj poruka : 1527
Datum upisa : 07.08.2010

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 EmptyPet Dec 16, 2011 1:48 am

Sa obzirom da su od svih rasa njihov organizam funkcioniše najsličnije ljudskom ( zato i naj....e u svi onim eksperimentima) ,smatram da ove informacije mogu da budu vrlo korisne svima nama .Hvala Jeco na ovako opširnim objašnjenjima .
Što se malog Kana tiče drago nam je da se situacija poboljšava i da konačno neka terapija daje rezultate cmok
Nazad na vrh Ići dole
Kaan
i'm bigl
i'm bigl
Kaan

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 EmptyPet Dec 16, 2011 6:23 pm

da jeco stvarno hvala, mogli bismo ra prekopiramo na zdravlje pasa, ali nadajmo se da niiko nece prolaziti kroz ovo. Inace Kaan je danas mnogo mnogo bolje, super jede, setka se, jos se bolje oslanja na nogicu, hematom je manji a otok na vratu primetno nestaje, samo se spusta, sad ima malo i na prsima, nznm da li je to dobro Smile
Nazad na vrh Ići dole
Tabasko the Dika
i'm bigl
i'm bigl
Tabasko the Dika

Broj poruka : 2926
Datum upisa : 02.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 EmptyPet Dec 16, 2011 6:33 pm

Jeco, super si df
Nazad na vrh Ići dole
Dolly
i'm bigl
i'm bigl
Dolly

Broj poruka : 5492
Datum upisa : 01.11.2007

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 EmptyPet Dec 16, 2011 6:58 pm

Tabasko the Dika ::
Jeco, super si df
df trgtr
Nazad na vrh Ići dole
http://sanja.ivana@sezampro.yu
Niche
bigl-manijak
bigl-manijak
Niche

Broj poruka : 442
Datum upisa : 08.09.2010

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 EmptyPet Dec 16, 2011 9:46 pm

Volimo te, Kaanicu. Sada samo tvoj profil pratimo. Jeca je divna. Ja sam stvarno cula da su ljudi imali slicne probleme kao Kaanic i da su se uz terapiju izvukli. Zelimo ti sve najbolje. Mnogo si nas nasekirao.
Nazad na vrh Ići dole
Konan
bigl-pronalazac
bigl-pronalazac
Konan

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 EmptySub Dec 17, 2011 12:31 am

I mi pratimo stalno profil malog Kana.... Nadamo se da ces brzo ozdraviti i opet praviti dzumbus po kuci Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 130fs358763
Nazad na vrh Ići dole
Kaan
i'm bigl
i'm bigl
Kaan

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 EmptySub Dec 17, 2011 2:49 am

Smile) zaljno iscekujem taj dzumbus Smile)
Nazad na vrh Ići dole
vito
bigl-njuskalo
bigl-njuskalo
vito

Broj poruka : 88
Datum upisa : 07.11.2011

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 EmptySub Dec 17, 2011 1:15 pm

cmok puno poljubaca Kanicu Smile
Nazad na vrh Ići dole
jecolinja
i'm bigl
i'm bigl
jecolinja

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 EmptySub Dec 17, 2011 1:20 pm

Kaan ::
da jeco stvarno hvala, mogli bismo ra prekopiramo na zdravlje pasa, ali nadajmo se da niiko nece prolaziti kroz ovo. Inace Kaan je danas mnogo mnogo bolje, super jede, setka se, jos se bolje oslanja na nogicu, hematom je manji a otok na vratu primetno nestaje, samo se spusta, sad ima malo i na prsima, nznm da li je to dobro Smile

Nema na cemu.....svi smo tu za Kaana da mu pomognemo koliko mozemo.
Sto se tice spustanja tog hematoma to je sasvim normalno i znaci da prolazi,tj da se povlaci. Svaki hematom se u fazi povlacenja postepeno smanjuje i pod uticajem sile gravitacije spusta do najnizih tacaka na telu. To je sasvim normalno i nemoj to da te brine.

Cekamo nove vesti i nove laboraratorijske nalaze. Svi navijamo za slatkog nam malisana i nadamo se lepim vestima.
Familijo drzite se....svi smo uz vas.
Ljubite nam Kaana cmok cmok cmok
Nazad na vrh Ići dole
Konan
bigl-pronalazac
bigl-pronalazac
Konan

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 EmptyPon Dec 19, 2011 4:49 pm

Kako nam je mali Kaan? cmok
Nazad na vrh Ići dole
Kaan
i'm bigl
i'm bigl
Kaan

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 EmptyPon Dec 19, 2011 5:53 pm

Kaani nam je bas, bas bolje. I trckara, igra se, sve najnormalnije. Ima jos malo otoka na vratu, a hematom splasnjava i sve vise koristi tu nogicu. Sad je nasao u setnji neku praznu flasu, nosi je svuda sa sobom. Uzme je u dvoristu, onda malo setamo, pa kaki i pusti flasu, uzima je i vracamo se kuci Smile stvarno je genije mali, opet je poceo da bude lud za hranom, i tako, super je, videcemo kad ovih dana da odemo kod veta, ja sam se nesto razboleo a plus ova skola :/ uzas, ali vazno je da nam je kaan bolje Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
.Marija.
i'm bigl
i'm bigl
.Marija.

Broj poruka : 952
Godina : 29
Datum upisa : 17.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 EmptyPon Dec 19, 2011 6:31 pm

Super, bas nam je drago, vreme je da i on malo uziva cheers cmok
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka   Kaan sa Starog Ceraka - Page 24 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Kaan sa Starog Ceraka
Nazad na vrh 
Strana 24 od 35Idi na stranu : Prethodni  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 29 ... 35  Sledeći
 Similar topics
-
» Nora sa Ceraka-Bgd
» Lallo sa Ceraka

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
moj bigl :: biglovi :: snoopy-
Skoči na: