| Kaan sa Starog Ceraka | |
|
+34MarijaRio Gogili Dragiša Atos-BOBI Konan vito Ddans Dream Tim tedibi Lino Ceda - Charlie Moka Bella Natali Vasica T Srba bgd dusan Snoopy Gang Niche Lea2006 wujke jecolinja Monika Emanuela Tabasko the Dika .Marija. Ksenija Capo UE Aris King i Maša snoopy Niva Anja.. Dolly Kaan 38 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Tabasko the Dika i'm bigl
Broj poruka : 2926 Datum upisa : 02.02.2011
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Sre Avg 03, 2011 9:56 pm | |
| I mi pratimo na moru sta se desava i saljemo svu mogucu podrsku! | |
|
| |
Aris i'm bigl
Broj poruka : 477 Datum upisa : 23.05.2011
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Sre Avg 03, 2011 10:16 pm | |
| Srecno Kaan, drzi se medeni, nadamo se da nije nista strasno i da ce brzo proci!!!! | |
|
| |
Niche bigl-manijak
Broj poruka : 442 Datum upisa : 08.09.2010
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Sre Avg 03, 2011 11:05 pm | |
| Kaan, sa nestrpljenjem ocekujemo sutrasnji dan. Saljemo ti poljpce. | |
|
| |
jecolinja i'm bigl
Broj poruka : 821 Godina : 43 Datum upisa : 30.01.2011
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Sre Avg 03, 2011 11:56 pm | |
| Kasno smo se ukljucili u celu diskusiju. Ja sam tek sad videla sta se desava sa malisanom. Nije mi jasno ako mu vec daju barijum zasto ga odmah i ne snime,tad cete zasigurno znati da li je progutao nesto i gde se tacno to zaglavilo?! Malo mi je,iskrena da budem,neprofesionalno da cekate 12 sati da on to izbaci,ako uopste i moze,pa tek onda da ga snimate. Ako vet kaze da mu je stomak tvrd,to je kao i kod ljudi akutni abdomen,a to je urgentno stanje. Molim vas popricajte jos sa vetom i vidite kakvo je Kaanovo stanje sutra i insistirajte da ga snimi. Ultrazvuk vam nista nece reci jer se na njemu creva ne gledaju. Ako popije barijum neka ga snime obicnim rendgenom da se vidi u kom delu digestivnog trakta je doslo do zastoja. Odmah cete videti i mesto zastoja i velicinu predmeta koji je progutao,pa ce znati sta i kako dalje da ga tretiraju. Iskreno se nadam da cemo sutra vec cuti lepe vesti o slatkom malisanu. Ljubimo te puno Kaan i drzimo palceve da nam sto pre ozdravis!!! | |
|
| |
Anja.. i'm bigl
Broj poruka : 979 Godina : 27 Localisation : Novi Sad Datum upisa : 11.02.2011
| |
| |
Kaan i'm bigl
Broj poruka : 648 Godina : 28 Localisation : Beograd Datum upisa : 31.01.2011
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Čet Avg 04, 2011 1:07 am | |
| ljudi stvatno ne znam kako da vam se zahvalim na tolikoj podsrci. Barijum pije i ceka se 12 itasda bi probali da ga izbacimo prirodnim putem. On valjda skavako mora da ceka minimum 12 sati da bi se videlo na rengenu de smeta, barem sam ja tako razumeo | |
|
| |
Anja.. i'm bigl
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Čet Avg 04, 2011 3:24 am | |
| Bice on dobro.Samo napred,navijamo za njega | |
|
| |
Dolly i'm bigl
Broj poruka : 5492 Localisation : Beograd Datum upisa : 01.11.2007
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Čet Avg 04, 2011 9:43 am | |
| Koliko ja znam, ne treba da se čeka 12 sati do snimanja, a Jecolinja je Dr, pa zna bolje od nas. Mi mu stvarno želimo sve najbolje i da brzo skroz ozdravi i nikad više ne bude bolestan. | |
|
| |
.Marija. i'm bigl
Broj poruka : 952 Godina : 29 Datum upisa : 17.01.2011
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Čet Avg 04, 2011 9:57 am | |
| I Kole navija da njegovom bati bude bolje sto pre | |
|
| |
Niche bigl-manijak
Broj poruka : 442 Datum upisa : 08.09.2010
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Čet Avg 04, 2011 12:31 pm | |
| Koliko ja znam, barijum mu nece pomoci nista da izbaci. On sluzi kao kontrasrt pri gastroenetroloskom rentgenskom pregledu. Tako je makar sa ljudima. Ajde da vidimo. Crkavamo od brige za malenim. Kako je vama, necu ni da mislim.
| |
|
| |
Vasica T i'm bigl
Broj poruka : 1527 Localisation : Beograd Datum upisa : 07.08.2010
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Čet Avg 04, 2011 1:38 pm | |
|
Poslednji izmenio Vasica T dana Čet Avg 04, 2011 1:42 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Čet Avg 04, 2011 1:39 pm | |
| I ja se slazem sa Dr Jecom. Kad sam snimala zeludac, dali su mi barijum i odmah posle snimali. A sto se tice Dr Vlade Magasa, cula sam sve najbolje o njemu. Poslacu ti na PP njegov kontakt. | |
|
| |
Kaan i'm bigl
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Čet Avg 04, 2011 3:03 pm | |
| Hvala na kontaktu, idemo oko 4 da popijemo barijum, a cekanje 12 sati je valjda zbog toga sto barijumu treba toliko da prodje ceo organizam | |
|
| |
Kaan i'm bigl
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Čet Avg 04, 2011 3:09 pm | |
| ja zaborad oiva napisem da nam je Kaan danas mnogo bolje i da je imao tvrdu stolicu, mislim normalnu | |
|
| |
jecolinja i'm bigl
Broj poruka : 821 Godina : 43 Datum upisa : 30.01.2011
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Čet Avg 04, 2011 4:48 pm | |
| - Kaan ::
- ja zaborad oiva napisem da nam je Kaan danas mnogo bolje i da je imao tvrdu stolicu, mislim normalnu
To su dobre vesti,ali po meni malisan zahteva dalji tretman i dijagnostiku. Dakle da razjasnim. Kontrastno snimanje jednjaka,zeluca,dvanaestopalacnog creva ,tankog i debelog creva se obavlja gutanjem barijumaske kase i naknadnim snimanjem u razlicitim razmacima. Da bi barijum stigao u pocetni deo debelog creva potrebno je 3-4 sata,a da bi ispunilo celo debelo crevo i do 24h. Ukoliko se snima samo jednjak, zeludac,dvanaestopalacno i tanko crevo,procedura traje oko pola sata. Debelo crevo se ispituje jos i na drugi nacin,tj retrogradno,davanjem kontrasta,da izvinite od pozadi,tzv irigografija. I ta procedura vremenski je znatno kraca,svega par minuta. Kada barijum oboji creva,ona su na snimku bela i jasno se vidi defekt u senci ukoliko postoji strano telo u lumenu,tj unutrasnjosti creva. Slika koju je Vasica stavio je nativni snimak abdomena psa,znaci bez kontrasta. Ovaj snimak je jako pogodan i snimanje traje svega par sekundi,ali je informativan ukoliko je pas progutao neki metal,kost ili bilo koji drugi materijal koji apsorbuje,tj upija X zrake. Sve ostalo se nece videti dok se creva ne oboje kontrastom. Metal kao najjaci apsorber se najbolje primecuje na nativnom snimku. Pored toga na nativnom snimku se vidi ukoliko postoji distenzija (prosirenje) crevnih vijuga sto bi ukazivalo na neku opstrukciju (prepreku). A to je jos jedna informacija vise. Ukoliko je,ne dao Bog,doslo do perforacije creva,tj pucanja,to ce se takodje videti na nativnom snimku. Po meni,veterinar je taj snimak trebalo odmah da uradi. Misljenja sam da ukoliko je Kaan i progutao nesto,da se to zaglavilo iznad debelog creva ili eventualno na prelasku tankog u debelo crevo,sto zahteva pregled od svega pola sata do sat vremena!!! Barijum se nikako ne koristi u svrhu izbacivanja i potiskivanja stranog sadrzaja,vec iskljucivo kao kontrastno sredstvo!!! Nasla sam jako informativni sajt Veterinarske klinike Novak,koju nasa tetka Dolly stalno pominje. Imaju jako korisne savete i i detaljni su,pa ako imate vremena procitajte. http://www.vetnovak.com/smetnje_u_prohodnosti_creva.aspIskreno se nadam da ce sa malim Kaanom biti sve u redu i da ce se problem ubrzo resiti. Svi mislimo na naseg slatkog malisana i ocekujemo lepe vesti. Izvinjavam se forumasima ako sam pricu malo prosirila.....ipak buduci radiolog sam,moj fah je u pitanju,pa se nadam da mi necete zameriti.
Poslednji put izmenio jecolinja dana Čet Avg 04, 2011 11:44 pm, izmenio ukupno 2 puta | |
|
| |
Vasica T i'm bigl
Broj poruka : 1527 Localisation : Beograd Datum upisa : 07.08.2010
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Čet Avg 04, 2011 9:31 pm | |
| Jeco Hvala na iscrpnom objašnjenju .Smatramo da je vrlo korisno znati ove stvari kad imate alavu rasu ,kao što je BIGL . Ko je pročitao tekst ispod slike ,video je da je i na ovom snimku jedan alavi klempa koji je nešto progutao ,samo su njegovi simptomi bili mnogo gori . Inače to je jedini snimak koji smo uspeli da nađemo za kratko vreme . Jako nam je drago da je KAN bolje ali nikako nemojte da dozvolite da se ne otkrije šta sa njim nije bilo uredu. Obavezno dovršite ispitivana do kraja POZZZZ | |
|
| |
Kaan i'm bigl
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Čet Avg 04, 2011 9:38 pm | |
| Hvala svima, a jecolini pogotovo nikako ne smemo da ostanemo bez odgovora, a bilo bi najlepse da smo ovoliku frku digli sa omzbog upale misica. Inace on je u 5 popio barijum pa se snimamo oko 12 sutra sta mislite da otvorimo temu o tom 'problemu'? | |
|
| |
Bella bigl-njuskalo
Broj poruka : 85 Godina : 48 Localisation : Šabac Datum upisa : 14.04.2010
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Čet Avg 04, 2011 11:33 pm | |
| Batice, tek sad citam kroz sta prolazite, ja sam za to da se ide kod veta i on ce da proceni sta dalje. Znaci, vi ste bili, pa se snimate sutra. Ja verovatno ne bih mogla toliko da izdrzim u neizvesnosti. Ali, samo hrabro, i može i biti nešto prolazno (daj Bože!!!). Držimo fige, a ako treba još neka pomoć, viči da nabavljamo. Pozdrav iz Šapca | |
|
| |
Kaan i'm bigl
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Čet Avg 04, 2011 11:34 pm | |
| pa da, i sutra je snimanje pa cemo videti hvala na podrsci, bice sve ok | |
|
| |
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Pet Avg 05, 2011 9:53 am | |
| Mi kako otvorimo oci, tako za kompjuter da vidimo kako je ovaj lepi stenac. Javite cim nesto saznate! | |
|
| |
Anja.. i'm bigl
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Pet Avg 05, 2011 9:59 am | |
| - Tabasko the Dika ::
- Mi kako otvorimo oci, tako za kompjuter da vidimo kako je ovaj lepi stenac. Javite cim nesto saznate!
Potpisujem! Navijamo za dragog batu da sve bude u redu! | |
|
| |
Kaan i'm bigl
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Pet Avg 05, 2011 9:09 pm | |
| evo nas sad smo se snimali i sliku dobijamo za oko pola sata, pa cu je ja okaciti ovde pa mi vi recite vase misljenje. Najbolje bi bilo da nema nista, ali videcemo | |
|
| |
Kaan i'm bigl
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Pet Avg 05, 2011 10:13 pm | |
| Ne mogu da verujem, vet kaze da je sa stomacicem sve uredu, da mu je nogica nesto losija, nisam sve skapirao. Toliko sam uzbudjen, ne mogu da verujem da se okoncava ovo, sta vi tezake za sliku? | |
|
| |
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Pet Avg 05, 2011 10:17 pm | |
| Ja ne mogu ovo da komentarisem, mozda Jeca da nam kaze? | |
|
| |
Lea2006 i'm bigl
Broj poruka : 4244 Localisation : Beograd Datum upisa : 16.03.2007
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka Pet Avg 05, 2011 11:23 pm | |
| Jeca je na placu i nema net, ali je preko tel. uspela da vidi snimak i pošalje mi poruku da je debelo crevo prohodno, da je barijum tečan i da može da zaobidje prepreku.Ne može da veruje da su mu samo to snimili i da je to krajnje neprofesionalno jer je najmanja sumnja bila na debelo crevo koje je najšire! To je rekla, vraća se u nedelju uveče! Kako je Kan inače? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Kaan sa Starog Ceraka | |
| |
|
| |
| Kaan sa Starog Ceraka | |
|