| Dika iz Beograda | |
|
+59Gogili Tina MarijaRio Monika Srba bgd Niche Vasica T Bella Nestor Adi Nemi Ilarion Beagles Bole sa Dorcola Ddans Dream Tim mini FLAFI Aga Aron Aloha Lusi lili stefana Ari filip leo-kosutnjak mknaumoski Rona Aćim LuSho Flora Shiloh dusan Bugi Sara <3 Bigl Vuk DP Luna Boky&Tanja Janchee elmer fudd klokkende jok.mi Dani Teodor-Tedi iz S.Palanke dunja leo-lepotan olja76 Zvoncica Niva Bunny's Nightmare Mirka luce Lino Joker_Poker Medena Meda Dolly Ksenija Andrijana Lea2006 Dika 63 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Dika i'm bigl
Broj poruka : 4050 Datum upisa : 21.12.2007
| Naslov: Re: Dika iz Beograda Pet Sep 18, 2009 11:26 am | |
| - Joker_Poker ::
- Mi smo s Drontalom imali velikih problema. Nikako nisam mogla zakamuflirati tabletu ,a da je Portos ne otkrije. Ni veterinar mu je nije uspio dati. Prešili smo na Pratel (tu je opisan sastav Pratela i Drontala http://www.pet-centar.hr/content/view/2432/70/). Prepolovim tabelticu stavim je u neki fin sir i utrpam mu u usta, odmah uzmem sljedeću feticu sira tako da nema vremena razmišljati o tome u ustima. U zimskim mjesecima stavljam mu dodatno i Advocate koji djeluje također protiv parazita.
Raspitaćemo se i za ovo. Svaki savet je dobrodošao... | |
|
| |
Dika i'm bigl
| Naslov: Re: Dika iz Beograda Pet Sep 18, 2009 11:29 am | |
| - Lino ::
- a jeste probali razmrvit tabletu, otopit je u vodi i spricom ustrcat u grlo?
To smo radili prethodnih par puta. Toliko se otima, da deo uđe u usta, a deo ode okolo... pre neki dan, Blažo je uspeo da mu ušprica sve, a Dika je posle 10 minuta jednostavno celu količinu povratio... A jednom je, kad sam mu ja ušpricala Drontal sa vodom, sve pljunuo po meni... baš se napravio problem oko toga... Krivo mi je što je takav, jer je inače mnogo dobar i poslušan pas... Nikako ljudski da ga očistimo, bojim se da se paraziti ne namnože... | |
|
| |
jok.mi i'm bigl
Broj poruka : 1098 Localisation : Kovin Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: Re: Dika iz Beograda Pet Sep 18, 2009 5:12 pm | |
| Probajte da ga prvo zavarate sa par "čistih" komada hrane, neke omiljene, recimo komadi mesa! Tražite od njega da nešto uradi pa ga častite, dovedete ga u situaciju da je nestrpljiv da pojede komad. Kada pojede dva do tri komada, onda mu dajte komad u koji je zakamuflirana tableta, poješće ga halapljivo, sve sa tabletom, i čekati još. To pali kod nas. Doduše, nas ima više pa se biglovi stalno brinu da će onaj drugi bigl dobiti zalogaj više, pa gutaju bez razmišlanja. Oksa uvek prvo proguta pa pita: Jel ima još! Poenta je da ga dovedete u situaciju da je halapljiv! Da li je to moguće sa Dikom? Postoji i Soltriks sirup za ljudsku upotrebu, neki to daju štencima, možda će mu to biti slatko, pošto je za decu! | |
|
| |
Dolly i'm bigl
Broj poruka : 5492 Localisation : Beograd Datum upisa : 01.11.2007
| Naslov: Re: Dika iz Beograda Pet Sep 18, 2009 5:21 pm | |
| - jok.mi ::
- Probajte da ga prvo zavarate sa par "čistih" komada hrane, neke omiljene, recimo komadi mesa! Tražite od njega da nešto uradi pa ga častite, dovedete ga u situaciju da je nestrpljiv da pojede komad. Kada pojede dva do tri komada, onda mu dajte komad u koji je zakamuflirana tableta, poješće ga halapljivo, sve sa tabletom, i čekati još. To pali kod nas. Doduše, nas ima više pa se biglovi stalno brinu da će onaj drugi bigl dobiti zalogaj više, pa gutaju bez razmišlanja. Oksa uvek prvo proguta pa pita: Jel ima još!
Poenta je da ga dovedete u situaciju da je halapljiv! Da li je to moguće sa Dikom? Postoji i Soltriks sirup za ljudsku upotrebu, neki to daju štencima, možda će mu to biti slatko, pošto je za decu! Doli još ništa nije uzela iz ruke, a da prvo ne gurne na pod, pa onda pipka i polako uzme, ako joj se sviđa i to štrpka mrvu po mrvu. Gutanja nema! | |
|
| |
Dika i'm bigl
| Naslov: Re: Dika iz Beograda Pet Sep 18, 2009 5:58 pm | |
| - Dolly ::
- jok.mi ::
- Probajte da ga prvo zavarate sa par "čistih" komada hrane, neke omiljene, recimo komadi mesa! Tražite od njega da nešto uradi pa ga častite, dovedete ga u situaciju da je nestrpljiv da pojede komad. Kada pojede dva do tri komada, onda mu dajte komad u koji je zakamuflirana tableta, poješće ga halapljivo, sve sa tabletom, i čekati još. To pali kod nas. Doduše, nas ima više pa se biglovi stalno brinu da će onaj drugi bigl dobiti zalogaj više, pa gutaju bez razmišlanja. Oksa uvek prvo proguta pa pita: Jel ima još!
Poenta je da ga dovedete u situaciju da je halapljiv! Da li je to moguće sa Dikom? Postoji i Soltriks sirup za ljudsku upotrebu, neki to daju štencima, možda će mu to biti slatko, pošto je za decu! Doli još ništa nije uzela iz ruke, a da prvo ne gurne na pod, pa onda pipka i polako uzme, ako joj se sviđa i to štrpka mrvu po mrvu. Gutanja nema! Isto i njen brat-blizanac Dika! Sve se dobro prostudira, pronjuši, gurka nosem, pa se tek onda pristupi grickanju na sitne delove i jelu... sve gornje je isprobano i sve bilo neuspešno... namazan je taj u više slojeva... kad je bio kod Ivane u pansionu, svi psi smažu, a Dika polako, da mu slučajno ne zapadne | |
|
| |
Niva i'm bigl
Broj poruka : 4769 Datum upisa : 18.06.2008
| Naslov: Re: Dika iz Beograda Sub Sep 19, 2009 1:16 am | |
| Pa nije on nekakav tamo pas pa da mu svašta trpate u usta, šala na stranu i ova naša je ista kad su u pitanju tabletice. | |
|
| |
Dika i'm bigl
| Naslov: Re: Dika iz Beograda Pon Sep 21, 2009 11:32 am | |
| Juče sam bila kod Ivane da vidim bebice. Naravno da nisam ponela foto aparat.
Bebice su divne, mala bela Sheeba mi je osvojila srce, a i druge bebe su divne. I ostatak biglovske porodice je super. Možda odem i sledeći vikend, dok su štenci još tamo, da ih uslikam... | |
|
| |
Sara <3 Bigl bigl-pronalazac
Broj poruka : 153 Godina : 29 Localisation : Pozarevac Datum upisa : 17.06.2009
| Naslov: Re: Dika iz Beograda Pon Sep 21, 2009 1:36 pm | |
| | |
|
| |
Meda bigl-pronalazac
Broj poruka : 237 Datum upisa : 12.06.2008
| Naslov: Re: Dika iz Beograda Uto Sep 22, 2009 12:57 pm | |
| - Joker_Poker ::
- Mi smo s Drontalom imali velikih problema. Nikako nisam mogla zakamuflirati tabletu ,a da je Portos ne otkrije. Ni veterinar mu je nije uspio dati. Prešili smo na Pratel (tu je opisan sastav Pratela i Drontala http://www.pet-centar.hr/content/view/2432/70/). Prepolovim tabelticu stavim je u neki fin sir i utrpam mu u usta, odmah uzmem sljedeću feticu sira tako da nema vremena razmišljati o tome u ustima. U zimskim mjesecima stavljam mu dodatno i Advocate koji djeluje također protiv parazita.
Gde nabavljate "Advocate"? Čula sam da je najbolji. | |
|
| |
Joker_Poker i'm bigl
Broj poruka : 732 Datum upisa : 05.06.2008
| Naslov: Re: Dika iz Beograda Uto Sep 22, 2009 1:55 pm | |
| Kupujemo ga kod veterinara ili u bilo kojoj veterinarskoj apoteci. Mislim da bi ga trebalo biti i u PET CENTRU ili na bilo kojem mjestu gdje prodaju Advantix pošto je isti proizvođač . | |
|
| |
Shiloh i'm bigl
Broj poruka : 579 Datum upisa : 21.11.2008
| Naslov: Re: Dika iz Beograda Uto Sep 22, 2009 4:42 pm | |
| Veliki pozdrav za batu :* | |
|
| |
Bugi bigl-pronalazac
Broj poruka : 142 Godina : 53 Localisation : Beograd Datum upisa : 11.07.2009
| Naslov: Re: Dika iz Beograda Pet Sep 25, 2009 1:28 pm | |
| Jel moze neko zezanje u nedelju tamo kod vas . Nismo dugo dolazili u te krajeve a treba i da svratimo do Shopa | |
|
| |
Dika i'm bigl
| Naslov: Re: Dika iz Beograda Pet Sep 25, 2009 5:40 pm | |
| - Shiloh ::
- Veliki pozdrav za batu :*
Ljubi te bata | |
|
| |
Dika i'm bigl
| Naslov: Re: Dika iz Beograda Pet Sep 25, 2009 5:41 pm | |
| - Bugi ::
- Jel moze neko zezanje u nedelju tamo kod vas . Nismo dugo dolazili u te krajeve a treba i da svratimo do Shopa
Da li možda može subota, ja u nedelju idem na planinarenje, a volela bih da vidim Lea | |
|
| |
Bugi bigl-pronalazac
| Naslov: Re: Dika iz Beograda Pet Sep 25, 2009 6:01 pm | |
| Naravno da moze samo da se zavrsi randevu do 20:30 , radim trecu . | |
|
| |
Niva i'm bigl
| Naslov: Re: Dika iz Beograda Sub Sep 26, 2009 9:03 am | |
| Da li i Dika ide na planinarenje? | |
|
| |
Niva i'm bigl
| Naslov: Re: Dika iz Beograda Ned Okt 04, 2009 1:48 am | |
| Zašto ste nam zapostavili Diku? | |
|
| |
Dika i'm bigl
| Naslov: Re: Dika iz Beograda Pon Okt 05, 2009 10:48 am | |
| Ne brini, Niva, nismo ga zapostavili: evo, juce je isao na biglovsko druzenje na Uscu. Bilo je bas lepo. Dosli su, osim Dike, Lili, Megi i Vili. Devojke su porasle u odnosu na proslo okupljanje, igrale su se za desetku. Dika je bio nezainteresovan za mlado drustvo, a Vili je neverovatan. To je jedan od Tininih stenaca, sa najneverovatnijom sarom. Mnogo je sladak.
Kad smo se vracali kuci, usput smo naleteli jos i na Emu sa gazdaricom. I ona je porasla, bas je slatka.
A kad smo dosli kuci, ispred nase zgrade, ocima nismo mogli da verujemo - jos jedno bigl-stene: mala Flora. I ona je Tinina, sto znaci da ima neobicnu saru i da je mnogo slatka...
Juce je stvarno bio dan biglova na Novom Beogradu... | |
|
| |
Niva i'm bigl
| Naslov: Re: Dika iz Beograda Uto Okt 06, 2009 11:29 pm | |
| Baš vam zavidim na tolikoj družini, mi smo usamljeni, Niva i Šajlo su jedini verni drugari i obožavaju da budu zajedno. | |
|
| |
Dika i'm bigl
| Naslov: Re: Dika iz Beograda Sre Okt 07, 2009 1:33 pm | |
| - Niva ::
- Da li i Dika ide na planinarenje?
Diku ne vodim na planinarenje, zato sto idem sa grupom, autobusom, pa ga nemam gde. A i cesto se ide na par dana, sa nocenjem, pa ga opet nemam gde. Mada, svaki put kad se ispnem na neki vrh, livadu ili zaravan, pomislim kako bi se Dika tu divno izjurio... | |
|
| |
Sara <3 Bigl bigl-pronalazac
Broj poruka : 153 Godina : 29 Localisation : Pozarevac Datum upisa : 17.06.2009
| Naslov: Re: Dika iz Beograda Sre Okt 07, 2009 5:21 pm | |
| Steta... A bas smo hteli da ga vidimo i u brdskom predelu... Zelim vam lep provod | |
|
| |
Dika i'm bigl
| Naslov: Re: Dika iz Beograda Pet Okt 09, 2009 3:25 pm | |
| Neko je predlozio ponovljeno druzenje Novobeogradjana (mogu i ostali, naravno) tokom predstojeceg vikenda... ko je zainteresovan? | |
|
| |
Flora bigl-manijak
Broj poruka : 279 Godina : 36 Datum upisa : 11.09.2009
| Naslov: Re: Dika iz Beograda Pet Okt 09, 2009 10:03 pm | |
| Ja. Kad? Gde? | |
|
| |
Bugi bigl-pronalazac
| Naslov: Re: Dika iz Beograda Pet Okt 09, 2009 10:20 pm | |
| Mi kao sto rekoh na PM mozemo u subotu . Ako nekom odgovara .. | |