Uh, mi imamo 6 pasa - tri mužjaka i tri ženke...
I imamo problema sa odraslim mužjacima - često su u sukobu.
Ali.. Kod nas je nekoliko stvari atipično u odnosu na druge ljude koji imaju više pasa, pa pretpostavljam da bi drugačijom organizacijom taj problem sukoba mužjaka mogao da se reši, ali... nije tema teme
1. Mi nemamo klasične bokseve za pse, tipa: jedan pas- jedan boks-jedan ispust.
2. Đole je kod nas došao kao odrastao pas (3,5 godine), dokazan priplodnjak sa 18 legala iza sebe
3. Kada je Đole došao, Nando je bio odrastao pas (3 godine) sa dve kuje u dvorištu, takođe parnjak sa nekoliko parenja za sobom
4. Naši psi su uvek pušteni i uvek u kući sa nama kada smo kod kuće. U boksevima i zajedničkom ispustu su samo noću i kad smo mi na poslu. Pored toga nemamo mogućnosti da mužijake odvajamo u posebne ispuste već su oni stalno zajedno.
Iz našeg iskustva bismo vam preporučili da ne uzmete mužjaka već ženkicu, ali ako ste se već odlućili za sina
onda birajte štene koje nije dominantno i koje neće pokušavati Bruku da se suprotstavlja ili da mu nameće svoj autoritet.
Ako sam dobro shvatila, i Bruk je dominantan pas i bilo bi vrlo teško izbeći sukob dominantnog Bruka i mladog pubertetlije koji želi da preuzme presto vladara dvorišta i vaših srca.
Ako možemo još nekako da pomognemo, tu smo.
Pozdrav,
Ivana