| Vasa | |
|
+40Snoopy Gang tedibi Bella BiGi-bigl Aris soffijov Ilarion Beagles King i Maša Srba bgd Moka Gogili lili Anja.. BEKI (djolana) Natali Ksenija dusan Maks(a) Ari Lino snoopy Shiloh Rona Ddans Dream Tim .Marija. Monika Bole sa Dorcola atos LuSho Nestor MarijaRio Niva Tabasko the Dika Niche jecolinja Capo UE Lea2006 Dolly Emanuela Vasica T 44 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Emanuela i'm bigl
Broj poruka : 1346 Godina : 48 Localisation : BG Žarkovo/Cerak Datum upisa : 08.01.2011
| Naslov: Re: Vasa Uto Avg 23, 2011 8:21 pm | |
| | |
|
| |
King i Maša i'm bigl
Broj poruka : 1137 Localisation : Kać Datum upisa : 03.01.2011
| Naslov: Re: Vasa Uto Avg 23, 2011 8:26 pm | |
| | |
|
| |
Vasica T i'm bigl
Broj poruka : 1527 Localisation : Beograd Datum upisa : 07.08.2010
| Naslov: Re: Vasa Sre Avg 24, 2011 1:15 am | |
| - Citat :
- pa s obzirom da je dosao kuci s novim foticem i rekao: draga, upravo sam nam potrosio pare za ljetovanje affraid .. ima da slika sve u 16!! Evil or Very Mad smeh
Koliko vidim našlo se i za letovanje ne diraj oficielnog fotografa sa Taša ,pusti čoveka da uživa u pohvalama za trud i očigledni talenat P.S. @ Vlada Jesu li slike dorađeni RAW ili samo JPEG | |
|
| |
Emanuela i'm bigl
Broj poruka : 1346 Godina : 48 Localisation : BG Žarkovo/Cerak Datum upisa : 08.01.2011
| Naslov: Re: Vasa Sre Avg 24, 2011 2:26 pm | |
| pitat cu ga .. pokazivao mi je kako doradjuje raw, ali mislim da su privatne fotke jpeg | |
|
| |
Monika i'm bigl
Broj poruka : 1390 Godina : 29 Localisation : Uzice Datum upisa : 17.06.2009
| Naslov: Re: Vasa Sre Avg 24, 2011 2:40 pm | |
| | |
|
| |
Emanuela i'm bigl
| Naslov: Re: Vasa Sre Avg 24, 2011 7:46 pm | |
| - Vasica T ::
P.S. @ Vlada Jesu li slike dorađeni RAW ili samo JPEG Sve su JPEG, samo kad mi je nesto bas jako bitno slikam RAW+JPEG. Zapravo software u aparatu veoma lepo obradjuje slike, tako da je retko potrebno nesto doradjivati, a cak i kad se javi takva potreba slika ima dosta informacija da se sa njom igra. Vlada | |
|
| |
Vasica T i'm bigl
| Naslov: Re: Vasa Sre Avg 24, 2011 9:45 pm | |
| To me je najviše i zanimalo -Kako se alfa sa Super HAD CCD ponaša. Ozbiljno sam iznenađen kvalitetom slika sa obzirom da je senzor APS-C i to CCD . Posle ovih slika moraće i Sony da se razmatra uz CANON i NIKON | |
|
| |
snoopy i'm bigl
Broj poruka : 1445 Godina : 51 Localisation : Obrenovac Datum upisa : 25.01.2011
| Naslov: Re: Vasa Sre Avg 24, 2011 9:50 pm | |
| Predlažem da se otvori nova tema za zaljubljenike u fotografiju, mene ste izgubili već kod "HAD...." , sad moram da guglam da bi se edukovao, stvarno nema smisla | |
|
| |
Monika i'm bigl
| Naslov: Re: Vasa Sre Avg 24, 2011 9:52 pm | |
| | |
|
| |
Vasica T i'm bigl
| Naslov: Re: Vasa Sre Avg 24, 2011 9:58 pm | |
| Super HAD CCD je tip fotoosetljivog senzora (nešto kao fim u starom tipu aparata ) , Nemoj mnogo da guglaš poslaću ti sutra na mail jedan tekst (naravno ako si zainteresovan ) sa osnovama digitalne fotografije. Aps-C je oznaka veličine tog senzora u MM (23,6x15 ) | |
|
| |
Monika i'm bigl
| |
| |
Vasica T i'm bigl
| Naslov: Re: Vasa Sre Avg 24, 2011 10:10 pm | |
| Ma trenutno sam u fazi odabira kvalitetnog aparata ,a pošto cifre nisu uopšte naivne moram da se edukujem . Jbg navukao se na "škljocanje" | |
|
| |
Capo UE i'm bigl
Broj poruka : 942 Godina : 46 Localisation : Uzice Datum upisa : 08.06.2010
| Naslov: Re: Vasa Sre Avg 24, 2011 10:11 pm | |
| Tako i treba Milane... | |
|
| |
snoopy i'm bigl
Broj poruka : 1445 Godina : 51 Localisation : Obrenovac Datum upisa : 25.01.2011
| Naslov: Re: Vasa Sre Avg 24, 2011 10:15 pm | |
| I mi hoćemo da kupimo neki solidan aparat (od onih što se zovu D-SLR ) pa je svaki savet dobrodošao i sve me interesuje Ako platimo toliko, red bi bio da znamo i da koristimo | |
|
| |
Vasica T i'm bigl
| Naslov: Re: Vasa Sre Avg 24, 2011 10:51 pm | |
| Nešto sam ti pustio na mail ,sutra kad pronađem gde sam zaturio ostatak šaljem | |
|
| |
snoopy i'm bigl
| Naslov: Re: Vasa Čet Avg 25, 2011 10:32 am | |
| Hvala | |
|
| |
Emanuela i'm bigl
| Naslov: Re: Vasa Čet Avg 25, 2011 12:09 pm | |
| Ne treba da idete na google.......google je dosao kod vas Negde si lose procitao, senzor nikako nije CCD Prava mu je oznaka "APS-C "Exmor" HD CMOS" Identican je Sony alpha 33 i 55 aparatima s'tim sto su u 55-ici pikseli malo "gusci". Testovima se pokazalo da ovo nema gotovo nikakav uticaj na kvalitet fotografija, osim kod stampanja velikih formata i to jedva primetno. Ono sto je prednost, a ujedno (po nekima) i mana ovog aparata je sto nije klasican DLSR aparat vec SLT........da prevedem na srpski. Klasican DSLR preko ogledala prenosi sliku u viewfinder (ne znam kako da ga nazovem na srpskom) i prilikom okidanja ogledalo se dize, prenosi sliku na senzor i dobijas sliku. SLT tehnologija koristi takozvano translucent ogledalo koje je nepomicno i propusta deo svetlosti na senzor dok se deo reflektuje na viewfinder. Prednosti ovoga su sto imas konstantan prikaz onoga sto slikas ili ti "what u see is what u get" i posto oba senzora i opticki i AF senzor konstantno dobijaju sliku aparat nikada ne gubi fokus ili ti konstantno fokusira, dok kod klasicnih DSLR aparata ovo nije moguce zbog pomeranja ogledala. Samim izbacivanjem pokretnog ogledala dobija se i odlicna brzina okidanja 7-10 FPS (sto retko koji aparat ove klase moze da odradi). Dok smo kod prednosti samo da pomenem da je fokusi prilikom snimanja video materijala fantastican sto je inace najveca boljka prilikom snimanja DSLR aparatima. Sa druge strane nedostatak ovog sistema je sto se deo svetlosti odvodi na viewfinder, tako da senzor uvek dobija manju kolicinu svetlosti, e sad za mnoge "profi likove" ovo je svetogrdje jer svi pokusavaju da izvuku i najmanji foton svetlosti dok se Sony odlucio da deo zrtvuje radi gore navedenih prednosti. U realnom radu ovaj "nedostatak" se apsolutno ne primecuje, tako da aparat sasvim solidno radi i u low light uslovima. Cena nikako nije privlacna, ali sa obzirom da mozes da koristis "stare" minoltine AF objektive, koji kostaju prilicno smesno (a veru jmi hteo ne hteo ovo ce ti postati stavka pri ukupnom trosku) ukupni trosak za ovakav kvalitet je skroz ok. Aj da sumiram pa da radim nesto. Prednosti: Brz i precizan auto fokus Odlican kod snimanja video materijala Odlican burst mode 7-10 fps Podrzane mnoge funkcije koje drugi aparati nemaju (HDR mode, Nose Reduction ISO, kao i za pocetnike bitno, odlican AUTO i AUTO+ mod) Povoljni dodatni objektivi Odlican kvalitet fotografija Pokretan ekran Mane: Deo svetlsti se gubi uporebom ove tehnologije Iako su objektivi znatno jeftiniji, postoji mnogo manji izbor nego li za Canon i Nikon Mali kapacitet baterija (obavezno se mora uzeti jos jedna) Losija podrska samog Sony-ja u odnosu na Canon i Nikon aparate Eto..... Inace Sony mi je uplatio na racun 1.369.250 $ za ovaj post. | |
|
| |
Dolly i'm bigl
Broj poruka : 5492 Localisation : Beograd Datum upisa : 01.11.2007
| Naslov: Re: Vasa Čet Avg 25, 2011 12:37 pm | |
| - Emanuela ::
Inace Sony mi je uplatio na racun 1.369.250 $ za ovaj post. Ih, što ti nije poslao fotoaparate za te pare, pa da ih podeliš na biglijadi kao poklon iznenađenja!? | |
|
| |
snoopy i'm bigl
| |
| |
Vasica T i'm bigl
| Naslov: Re: Vasa Čet Avg 25, 2011 3:39 pm | |
| Iz nekog nepoznatog razloga sam umislio da slikaš sa Alpha A-350 na kome je Super HAD CCD u APS-C Formatu . Progresivni CCD prozvode manje šuma i slika se lakše i brže obrađuje pa se ponegde "ušunjaju" i u DSLR mašine iako ih velika većina i dalje izbegava u širokom luku . - Za sada su najozbiljniji kandidati bili CANON EOS D 550 i EOS 600D -18-55 mm plus SIGMA 18-200mm (takozvani turistički objektiv za sve prilike ) Ali sad ći morati da pretresem i dilere Sony-a . Za sada nemam aspiracije prema MACRO i ekstremno širokougaonim objektivima ali ne garantujem da se to neće promeniti Verujem da će ti Sony posle ovoga uplatiti neku kintu na račun . | |
|
| |
Moka bigl-pronalazac
Broj poruka : 174 Godina : 34 Datum upisa : 21.07.2011
| Naslov: Re: Vasa Čet Avg 25, 2011 5:29 pm | |
| Ja imam Canon EOS 350D, a imam prijatelje koji imaju Nikonove profi aparate i jednu drugaricu sa Sony DSLR-om, i iz mog iskustva uvek bih preporučila Nikon, a za njim Sony... Ja sam moj Canon dobila na poklon, inače bih verovatno uzela neki Nikon. | |
|
| |
Dolly i'm bigl
Broj poruka : 5492 Localisation : Beograd Datum upisa : 01.11.2007
| Naslov: Re: Vasa Čet Avg 25, 2011 5:55 pm | |
| - Moka ::
- Ja imam Canon EOS 350D, a imam prijatelje koji imaju Nikonove profi aparate i jednu drugaricu sa Sony DSLR-om, i iz mog iskustva uvek bih preporučila Nikon, a za njim Sony... Ja sam moj Canon dobila na poklon, inače bih verovatno uzela neki Nikon.
Pa gde su slike???!!! | |
|
| |
Vasica T i'm bigl
| Naslov: Re: Vasa Čet Avg 25, 2011 9:05 pm | |
| | |
|
| |
Emanuela i'm bigl
| Naslov: Re: Vasa Pet Avg 26, 2011 10:35 am | |
| Sorry za Audi.....Mercedes......BMW........ Audi imanovi sistem ubrizgavanja cime se postize pomeranje ocne duplje prilikom ubrzanja, Mecedesovo aktivno ogibljenje omogucuje Vam da preletite guzvu na gazeli, BMW-ov raketni pogon cini ga najbrzim u klasi........... get my point? Ljudi ne znaju sta da kupe, a onda kad kupe nesto to je najbolje na svetu Zato nemoj puno da verujes opisima i komentarima. Cena kao i u vecini slucaja odredjuje kvalitet, tako da koji god aparat iz klase koju ciljas uzmes neces pogresiti, da li malo brze fokusira ili ima malo ostriju sliku ili je opseg boja za xxx neceg veci od drugog...... sve je to u realnom zivotu tako, necu da kazem nebitna, ali neprimetna stvar. Svaki aparat ima svoju caku i kada nakon malo duze upotrebe provalis kada i kako daje najbolje rezultate, to ce biti tada najbolji aparat za tebe. Imam srece da radim u firmi gde mogu da cackam, testiram, isprobavam i uzeo sam Sony ne zato sto je najbolji, vec zato sto mi je konkretno za ovaj model ispala najbolja kombinacija. Apsolutno bi ista prica bila da sam uzeo Nikon ili Canon. Dali bi mi onda na slikama crvena bila malo crvenija ili zelena malo zelenija ili bi kad povecas sliku jedno zilion puta pixel bio ovoliki ili onoliki.... Najbolja preporuka je cekaj neku povoljnu priliku i uzmi sta se nudi. Heheheh salio sam se uzmi......Sony | |
|
| |
Monika i'm bigl
| Naslov: Re: Vasa Pet Avg 26, 2011 12:00 pm | |
| Moja drugarica je kupila Nikon i mnogo je dobar, njoj se inace svidjao Nikon. Mada, meni se vise svidjaju fotografije sa vaseg aparata nego njenog. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Vasa | |
| |
|
| |
| Vasa | |
|