| Maks sa Zvezdare | |
|
+30mini Dani Niche Monika Zvoncica acahaski Nestor jecolinja Shiloh Gogili Dolly Bole sa Dorcola Ddans Dream Tim Tabasko the Dika Srba bgd tedibi Ksenija lucija Lea2006 atos Vasica T .Marija. dusan Emanuela Snoopy Gang Anja.. Capo UE Boss Niva Maks(a) 34 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Emanuela i'm bigl
Broj poruka : 1346 Godina : 48 Localisation : BG Žarkovo/Cerak Datum upisa : 08.01.2011
| Naslov: Re: Maks sa Zvezdare Ned Mar 27, 2011 7:59 pm | |
| pusa jednom velikom ljepotanu super fotke! | |
|
| |
Boss bigl-pronalazac
Broj poruka : 200 Godina : 33 Localisation : Novi Sad Datum upisa : 11.11.2010
| Naslov: Re: Maks sa Zvezdare Ned Mar 27, 2011 8:29 pm | |
| Najbolja je treca slika i taj pogled... "Ehh, tezak zivot nas biglova" | |
|
| |
atos bigl-pronalazac
Broj poruka : 188 Localisation : Beograd Datum upisa : 08.11.2010
| Naslov: Re: Maks sa Zvezdare Ned Mar 27, 2011 8:47 pm | |
| E Makso, baš si sladak!Sad kad ostakak društva sa foruma dobije svoje blesave ušonje i ti ćeš umirati od smeha kao što što mi umiremo sa tvojim dogodovštinama a tvoj gazda ludi. Samo tako nastavi! | |
|
| |
Maks(a) bigl-njuskalo
Broj poruka : 109 Godina : 37 Localisation : Beograd; Zvezdara Datum upisa : 25.02.2011
| Naslov: Re: Maks sa Zvezdare Ned Mar 27, 2011 9:18 pm | |
| - Dolly ::
- Medenjak! Najslađa njuškica!
Hvala Danima mi se vrti rečenica "Ko hoće nešto da učini, nađe način, ko neće ništa da učini, nađe opravdanje." po glavi i nikako nisam mogao da se setim gde sam to pročitao | |
|
| |
Maks(a) bigl-njuskalo
Broj poruka : 109 Godina : 37 Localisation : Beograd; Zvezdara Datum upisa : 25.02.2011
| Naslov: Re: Maks sa Zvezdare Ned Mar 27, 2011 9:22 pm | |
| | |
|
| |
acahaski bigl-pronalazac
Broj poruka : 228 Godina : 48 Localisation : Sabac Datum upisa : 24.11.2009
| Naslov: Re: Maks sa Zvezdare Ned Mar 27, 2011 9:28 pm | |
| Slucajno sam video da Maksa na zadnjim nogama ima zaperke(ili peti prst), a to bi trebalo da se odstrani ako planiras da ga izlazes.Nista se nebrini to je nasledio od tate i nije mana, a veterinar ce ih odstraniti vrlo lako i brzo.Jedino sto se radi u dubokoj anesteziji.Ja licno kada imam takvo stene odstranjujem zaperke sa 4 dana starosti,dok im jos uvek nisu proradili nervni zavrseci,naravno bez anestezije.Ovo nije zamerka odgajivacu,ipak nemaju svi iskustva sa ovakvim stvarima. | |
|
| |
Maks(a) bigl-njuskalo
| Naslov: Re: Maks sa Zvezdare Ned Mar 27, 2011 9:29 pm | |
| Evo Maksa zadovoljno maše repom na vaše komentare i "zahvaljuje" se Gazda je prestao da ludi, osim ako Maks ne smisli nešto novo ( a ne sumnjamo da hoće ), ali sada je postao još-malo-pa-baš-fin Bigl, tolerantno pušta gazdu da sprema ispite i ako se njemu mnogo igra - Boss ::
- Najbolja je treca slika i taj pogled... "Ehh, tezak zivot nas biglova"
Aha, baš im je težak život :p Trenutni favorit sličica je ova na kojoj se plezi :p | |
|
| |
Maks(a) bigl-njuskalo
| Naslov: Re: Maks sa Zvezdare Ned Mar 27, 2011 9:34 pm | |
| - acahaski ::
- Slucajno sam video da Maksa na zadnjim nogama ima zaperke(ili peti prst),a to bi trebalo da se odstrani ako planiras da ga izlazes.Nista se nebrini to je nasledio od tate i nije mana,a veterinar ce ih odstraniti vrlo lako i brzo.Jedino sto se radi u dubokoj anesteziji.Ja licno kada imam takvo stene odstranjujem zaperke sa 4 dana starosti,dok im jos uvek nisu proradili nervni zavrseci,naravno bez anestezije.Ovo nije zamerka odgajivacu,ipak nemaju svi iskustva sa ovakvim stvarima.
Da, veterinar nam je skrenuo pažnju na višak prstiju. Pa sam se ja malo raspitivao ali nisam pridavao previše značaja tome. Još uvek razmišljam šta ću jer sam čitao da mogu lako i da se povrede zbog tih prstić a. A, koliko sam ja upućen u standardu ništa nije naglašeno o broju prstiju koliko sam ja uspeo na internetu da pronađem. No, još nekoliko ljudi mi je reklo da sečemo ako ćemo ga izlagati. Ali ja ne bih da ga operišem Sve u svemu razmišljam baš o tome... Trebao bih što pre da se odlučim | |
|
| |
atos bigl-pronalazac
Broj poruka : 188 Localisation : Beograd Datum upisa : 08.11.2010
| Naslov: Re: Maks sa Zvezdare Ned Mar 27, 2011 9:41 pm | |
| "Ko hoće nešto da učini, nađe način, ko neće ništa da učini, nađe opravdanje."
Ne znam gde si pročitao ali to je rekao Pikaso. Svašta se nauči na ovom forumu.
| |
|
| |
Maks(a) bigl-njuskalo
| Naslov: Re: Maks sa Zvezdare Ned Mar 27, 2011 9:58 pm | |
| - atos ::
"Ko hoće nešto da učini, nađe način, ko neće ništa da učini, nađe opravdanje."
Ne znam gde si pročitao ali to je rekao Pikaso. Svašta se nauči na ovom forumu. Pročitao sam kod Dolly, u potpisu ali nisam znao da je Pikaso. Još ću i o umetnosti nešto naučiti | |
|
| |
Dolly i'm bigl
Broj poruka : 5492 Localisation : Beograd Datum upisa : 01.11.2007
| Naslov: Re: Maks sa Zvezdare Ned Mar 27, 2011 10:25 pm | |
| | |
|
| |
Maks(a) bigl-njuskalo
| Naslov: Re: Maks sa Zvezdare Čet Mar 31, 2011 2:14 am | |
| | |
|
| |
Dolly i'm bigl
Broj poruka : 5492 Localisation : Beograd Datum upisa : 01.11.2007
| Naslov: Re: Maks sa Zvezdare Čet Mar 31, 2011 10:14 am | |
| Slatkiš maleni, baš mi ga je žao! Vlasnik njegovog tate trebalo je da upozori vlasnika njegove mame na tu mogućnost, pa da to otklone na vreme. | |
|
| |
tedibi bigl-manijak
Broj poruka : 366 Godina : 41 Localisation : Beograd Datum upisa : 09.04.2007
| Naslov: Re: Maks sa Zvezdare Čet Mar 31, 2011 12:45 pm | |
| Ne znam kakvi su mu prsti,ali proveri sam da lu su vec okostali ili nisu.Pipni mu koren prsta i ako je skroz labav to je dobro i lako ce se odstraniti,mada ni u drugom slucaju nije nesto preterano tesko. Nasim stencima smo to radili sa mesec dana, a da ih ne bi uspavljivali dat im je trankilajzer (sredstvo koje opusta misice i kuca ne moze mnogo da mrda ) i lokalnu anesteziju. Sve u svemu cela operacija ne traje ni 5 minuta. Doduse to je trebao da uradi odgaivac,posebno sto su ti prsti mnogo upadljiviji kod sasvim malih stenaca i sto rece Aca mnogo je stencima lakse kada se odstrane u prvih nekoliko dana. Mada sam na nasim izlozbama vidjala i pse sa petim prstima | |
|
| |
Lino i'm bigl
Broj poruka : 1692 Godina : 32 Datum upisa : 12.04.2008
| Naslov: Re: Maks sa Zvezdare Čet Mar 31, 2011 3:48 pm | |
| - tedibi ::
Mada sam na nasim izlozbama vidjala i pse sa petim prstima među biglovima? ja ih nisam do sad vidjela. ima nekih pasmina tip beauceron koji moraju imat visak prstiju. ...ako nemate u planu da ga izlazete nece imati nikakvih problema s prsticem viska | |
|
| |
Maks(a) bigl-njuskalo
| Naslov: Re: Maks sa Zvezdare Čet Mar 31, 2011 6:39 pm | |
| - Dolly ::
- Slatkiš maleni, baš mi ga je žao! Vlasnik njegovog tate trebalo je da upozori vlasnika njegove mame na tu mogućnost, pa da to otklone na vreme.
Slažem se da je trebalo reći za taj prst ali ok, vlasnik tate je upozorio mene. Vlasnik mame nije odgajivač prvi put je sada pario njegovu ženku tako da ni on nije znao dok mu nisam javio. - tedibi ::
- Ne znam kakvi su mu prsti,ali proveri sam da lu su vec okostali ili nisu.Pipni mu koren prsta i ako je skroz labav to je dobro i lako ce se odstraniti,mada ni u drugom slucaju nije nesto preterano tesko.
Nije okoštao prst labav je kao neka izraslina :/ dakle lako ćemo ako do toga dođe. Porazgovaraću sa veterinarom, videti koliko košta pa se odlučiti Hvala na informacijama | |
|
| |
Tabasko the Dika i'm bigl
Broj poruka : 2926 Datum upisa : 02.02.2011
| Naslov: Re: Maks sa Zvezdare Čet Mar 31, 2011 7:31 pm | |
| Peti prst ili ne, ovaj Maks je mnogo lep biglic | |
|
| |
naca-faca bigl-pronalazac
Broj poruka : 170 Godina : 30 Localisation : Novi Beograd Datum upisa : 09.03.2011
| Naslov: Re: Maks sa Zvezdare Čet Mar 31, 2011 10:20 pm | |
| Vidi se da je Maks po svemu izuzetan.. pa i po tom petom prstu.. od viska glava ne boli.. | |
|
| |
Maks(a) bigl-njuskalo
| Naslov: Re: Maks sa Zvezdare Pet Apr 01, 2011 12:30 am | |
| Hvala vam Evo jednog pitanja, koliko vaši mališani imaju kila tj. koliko su imali kad su bili mali? ovo prase ima 6kg, zanima me kako napreduje a nisam uspeo da izguglam neku "idealnu" težinu u tom dobu | |
|
| |
tedibi bigl-manijak
Broj poruka : 366 Godina : 41 Localisation : Beograd Datum upisa : 09.04.2007
| Naslov: Re: Maks sa Zvezdare Pet Apr 01, 2011 12:43 pm | |
| Ne postoji idealna tezina u tom dobu,kao i ljudi i psi se svaki drugacije razvija. Jedino bitno je da nije premsav a ni predebeo | |
|
| |
Tabasko the Dika i'm bigl
Broj poruka : 2926 Datum upisa : 02.02.2011
| Naslov: Re: Maks sa Zvezdare Pet Apr 01, 2011 12:54 pm | |
| Ni ja ne mogu da se setim. Kilaž a zavisi od konstitucije, tako da ne vredi govoriti o kilogramima. Rekao mi je veterinar da kod odraslog mužjaka treba da se naziru dva poslednja rebra - ne da ispadnu, onako anoreksično, nego samo da se naziru. Ja Diku kontrolišem na taj način. Kad ne vidim poslednja rebra, ja prepolovim porciju | |
|
| |
Lea2006 i'm bigl
Broj poruka : 4244 Localisation : Beograd Datum upisa : 16.03.2007
| Naslov: Re: Maks sa Zvezdare Pet Apr 01, 2011 1:24 pm | |
| J imam zapisano, Lea je imala sa 3,5 meseca 5 kg, sa 5 meseci 7 kg, sa 6meseci-8.200 kg, sa 9 meseci 10 kg i sa godinu dana je dostigla idealnih 12 kg za ženku! Poslednjih godinu dana je počela da se goji pa smo smanjili preporučene porcije na pola i to je to! Mužjaci svakako treba da budu teži, a kada krenu u prave šetnje, samo ih istrčavajte! Maks je po slikama super! | |
|
| |
Vasica T i'm bigl
Broj poruka : 1527 Localisation : Beograd Datum upisa : 07.08.2010
| Naslov: Re: Maks sa Zvezdare Pet Apr 01, 2011 2:53 pm | |
| Kao što rekoše drugari težina je relativna u tom uzrastu plus što je on u karantinu pa je normalno da dobije koji gram.Kada krene napolje i postane aktivniji sve će se srediti ako ne preterujete sa grickalicama. Neko nepisano pravilo je da ljudi izgube osećaj za grickalice i nagrade . Čini im se da je to što im daju nebitno ali pomnožite broj članova porodice sa nekliko grama koliko ima keksić i neka mu svako da 4-5 dnevno dobićete jedan eksta obrok. Inače nama na ovim slikama deluje sasvim ok. Poz za Maksa
| |
|
| |
Lino i'm bigl
Broj poruka : 1692 Godina : 32 Datum upisa : 12.04.2008
| Naslov: Re: Maks sa Zvezdare Pet Apr 01, 2011 3:04 pm | |
| nek jede normalno koliko mu pise na hrani i ako mu se ne vide rebra dobro je Maksu | |
|
| |
Maks(a) bigl-njuskalo
| Naslov: Re: Maks sa Zvezdare Pet Apr 01, 2011 5:03 pm | |
| Lepo on jede nego upravo to sa keksićima, u poslednje vreme ga baš fino častimo i kao što kaže pametni Vasa u karantinu smo pa se samo tovi Nego pitam čisto informativno, zanima me - ako sada ima 6kg a nema još ni 3 meseca... a napreduje tako lepo i brzo koliko li će biti težak sa 7 meseci prase malo | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Maks sa Zvezdare | |
| |
|
| |
| Maks sa Zvezdare | |
|