Broj poruka : 1527 Localisation : Beograd Datum upisa : 07.08.2010
Naslov: Re: Srba iz Beograda :) Pon Jan 24, 2011 5:45 pm
Moraš da mu objasniš da n 900 može da kupi danas i sutra da je proda ako mu se ne sviđa a ta mala njuškica će biti sa njim 10-12 godina ako bog da i duže . Nema posle menjanja.Nek dobro osmotri roditelje Najveći deo osobina su od direktnih roditelja a vrlo malo može da se "povuče" na pretke .Ako oni izgledaju onako kako je on zamislio da treba da mu izgleda pas onda je to to .Ja nebi odabirao ništa bar do drugog meseca.
Srba bgd i'm bigl
Broj poruka : 469 Datum upisa : 30.09.2010
Naslov: Re: Srba iz Beograda :) Pon Jan 24, 2011 5:47 pm
To sam primetila po Vasi i Srbi oni su imali bas permanentnu boju na ledjima ali Vasica posvetleo, a Srba poceo da zuti...Sa koliko nedelja starosti se moze razaznati kakv ce pas biti da li ima plemenitu glavu i sve to? da mu kazem da bar toliko saceka?
Dika i'm bigl
Broj poruka : 4050 Datum upisa : 21.12.2007
Naslov: Re: Srba iz Beograda :) Pon Jan 24, 2011 6:10 pm
Mi smo Diku uzeli sa dva ipo meseca, bio je mnogo crnji nego sada. Plast je izbledeo, ali ne sasvim. Sto se tice oblika njuske, tesko je reci na ovako malim psima kakvi ce biti. Ako roditelji imaju lepu njusku, najverovatnije ce je imati i stenci.
Srba bgd i'm bigl
Naslov: Re: Srba iz Beograda :) Pon Jan 24, 2011 6:14 pm
Roditelji su Srbini i Maxovi ili je samo otac isti nisam najsigurnija ...reci cu mu da saceka jos malo i ja sam Srbu uzela sa 2 ipo meseca.
Monika i'm bigl
Broj poruka : 1390 Godina : 29 Localisation : Uzice Datum upisa : 17.06.2009
Naslov: Re: Srba iz Beograda :) Uto Jan 25, 2011 12:59 am
Dok nisam imala bigla, zelela sam da dobijem nekog kao Dika ili Gile, tako nekog sa braon facom i belom linijom, bez sara i takvog sam i dobila. Ali to uopste nije bitno. Kad je trebao da mi stigne pas uopste me nije zanimalo kako ce izgledati, pa makar mu izrasla peta noga!
Niva i'm bigl
Broj poruka : 4769 Datum upisa : 18.06.2008
Naslov: Re: Srba iz Beograda :) Uto Jan 25, 2011 1:23 am
Monika ::
Dok nisam imala bigla, zelela sam da dobijem nekog kao Dika ili Gile, tako nekog sa braon facom i belom linijom, bez sara i takvog sam i dobila. Ali to uopste nije bitno. Kad je trebao da mi stigne pas uopste me nije zanimalo kako ce izgledati, pa makar mu izrasla peta noga!
Ovo se zove ljubitelj bigla. Mislim da tu ima malo preterivanja, narocito ovo crna ledja...nista ne hvali Diki i Nivi sto imaju satirani plast
Srba bgd i'm bigl
Naslov: Re: Srba iz Beograda :) Uto Jan 25, 2011 2:29 am
Ja nisam imala pojma o biglovima kad sam uzimala Srbu...zvala oglase ljudi mi slali slike na mail slali mms-ove...kad sam videla sliku Srbe desila se ljubav na prvi pogled.Nisam imala pojma da ne valja sto mu je sareni nosic niti sam zanla da prepoznam sta valja a sta ne...zamolila coveka da ne proda stene i otisla po njega kroz tri dana...Sve sto sam naucila o biglovima, naucila sma zahvaljujuci vama, a ponajvise Vasicinim roditeljima...Ja Srbu volim najvise na svetu sa svim manama i vrlinama i najbitnije mi je da ima jedan lep zivot kakav dolikuje jednom psu, da bude srecan,mazen pazen i sto mi je najbitnije ziv i zdrav sve ostalo je manje ili skroz nebitno moze sad da bude i zelen on je moj Srba
jok.mi i'm bigl
Broj poruka : 1098 Localisation : Kovin Datum upisa : 20.06.2008
Naslov: Re: Srba iz Beograda :) Uto Jan 25, 2011 10:24 am
Na ovako malim štencima se teško može nešto videti. Štene sa deset dana ne čuje, ne vidi, ne kreće se već puzi. Jedino se mogu posmatrari dok se bore za poziciju da dođu do sise sa više mleka i tada se može predpostaviti da će štene koje je borbenije biti i kao pas temperamentniji i dominantniji, a štene koje je popustljivo ili sporo, da će biti manje temperamentno. Štenci se za kratko vreme transformišu. Sada su kiflice , sa 20 dana su pufnice , a sa 5 nedelja su gremlini ! Za neki dan (12-15 dana) štenci će da progledaju i da počnu da se podižu na nožice, a sa 21 danom bi ušni kanali trebali skroz da se otvore, sa pet nedelja već imaju zubiće... Počinje akcija!!
Najbolje bi bilo kada bi vaš prijatelj mogao da obiđe i vidi leglo, pa čak i više puta dok ne preuzme štene. Tako može da vidi celo leglo, majku (da li je dobro negovana za vreme skotnosti i dojenja štenad-tj. da li su štenad od nje i njenog mleka imala šta kvalitetno da pojedu) ili oba roditelja i vidi kakve su im karakteristike i šta štene može da nasledi od njih (mada dosta toga štene nasleđuje i od starijih predaka). Tako će upoznati i odgajivača i njegov stav prema odgoju pasa ali će moći i da ostavi utisak ozbiljnog i odgovornog budućeg vlasnika. Uvek mi je bilo lakše da predam štene ljudima koji su došli da vide leglo, sa kojima samo razmenili neki e-mail ili sms Sa 6 nedelja se između štenaca već primećuju razlike, što u temperamentu, obliku glave, proporcijama tela, veličini... Ali, treba imati na umu da se pas razvija do punih godinu dana i da može doći do promena (da krupno štene stane sa rastom, da se kvadratično štene izvuče u dužinu ili da izraste u visinu). Na konstituciju psa, u granicama genetike, možemo uticati i ishranom i treningom psa. Sa punih osam nedelja štene je spremno da se odvoji od majke i legla, majka mu je prenela znanje o ponašanju u čoporu i komunikaciji sa drugim psima i sada je najspremnije da se vezuje za nove ljude. Mada se biglovi veoma lako prilagođavaju novim drugarima.
Što se tiče boje, o njoj ne bih ni razmišljala jer je, pogotovo crni plašt, kod biglova nepredvidiva. Jedino je sigurno da će ono što je belo ostati belo!
Srba bgd i'm bigl
Naslov: Re: Srba iz Beograda :) Uto Jan 25, 2011 11:50 am
Hvala ekipi iz Kovina!Od Vas su uvek stizali pravi i odgovori sa maksimalnim objasnjenjem...Prenecu sve drugu, steta sto je vama ostalo samo bikolor stene, ovaj je odlepio u bukvalnom smislu te reci i ne moze da se strpi.Odgajivac mu je rekao da moze da ga preuzme za 4 nedelje,ali sam mu ja rekla da to nikako ne radi pre 8. nedelje starosti...Molim boga da me poslusa...
Dika i'm bigl
Broj poruka : 4050 Datum upisa : 21.12.2007
Naslov: Re: Srba iz Beograda :) Uto Jan 25, 2011 12:35 pm
Niva ::
Monika ::
Ovo se zove ljubitelj bigla. Mislim da tu ima malo preterivanja, narocito ovo crna ledja...nista ne hvali Diki i Nivi sto imaju satirani plast
Naravno da ne. Biglovi sa tim simetričnim, šatirani plaštom imaju i naziv: shaded beagles... meni se svidjaju svi biglovi - i shaded kao moj i šareni i simetrični i asimetrični... apsolutno ih obožavam...
Vasica T i'm bigl
Naslov: Re: Srba iz Beograda :) Uto Jan 25, 2011 12:42 pm
Aleksandra možda da ga nateraš da pročita sve ove postove pa će shvatiti da postoji razlog zašto se sa sa kupovinom nikako ne žuri.
Drugari urednici ,dali ovaj iscrpni odgovor ekipe iz Kovina može da se kopira u temu oglasi/ kupovina bigla. Ima dosta informacija koje bi trebali da pročitaju posetoci koji traže štene.
Dolly i'm bigl
Broj poruka : 5492 Localisation : Beograd Datum upisa : 01.11.2007
Naslov: Re: Srba iz Beograda :) Uto Jan 25, 2011 2:34 pm
Vasica T ::
Aleksandra možda da ga nateraš da pročita sve ove postove pa će shvatiti da postoji razlog zašto se sa sa kupovinom nikako ne žuri.
Drugari urednici ,dali ovaj iscrpni odgovor ekipe iz Kovina može da se kopira u temu oglasi/ kupovina bigla. Ima dosta informacija koje bi trebali da pročitaju posetoci koji traže štene.
Najbolje da to uradi autor!
Aćim bigl-manijak
Broj poruka : 246 Localisation : Tatooine Datum upisa : 11.10.2009
Naslov: Re: Srba iz Beograda :) Uto Jan 25, 2011 5:51 pm
Srba bgd ::
Odgajivac mu je rekao da moze da ga preuzme za 4 nedelje
super je odgajivač, samo što pre da ih liferuje i smanji sebi troškove, mada je to sada moderno. davnih dana niko nije uzimao psa dok ne napuni bar 3-4 meseca.
poshtica novajlija
Broj poruka : 13 Datum upisa : 22.01.2011
Naslov: Re: Srba iz Beograda :) Uto Jan 25, 2011 7:22 pm
Dobro dosao,Srbooo Mnooogo si sladak!
Srba bgd i'm bigl
Naslov: Re: Srba iz Beograda :) Uto Jan 25, 2011 10:49 pm
Hvala Cule i ti si presladak!
Drugari ovako posto je Srba odbio hills pre nedelju dana presli smo po preporuci na hranu Bento Kronen lamb & rice growth...mogu vam reci da sam posle nedelju dana prezadovoljna...prvih nekoliko dana je ladno odvajao van cinije i presortirao lepo hills od benta i onda smo zakljucili d amu hills ne traba davati uopste tako d aje prelaz bio malte ne nagli...nikakve probleme nema sa stolicom mnogo manja stolica, dlakak mnogo bolja...ne znam da li ste vi vasim psima davali ovu hranu i kakva su vasa misljenja? Kad sam morala da predjem pitala sam neke ljude iz parka veterinare i naravno prodavce vecina njih je bila za bento iz jednog razloga sto ne postoji hrana za ovbo ili ono trziste fabrika je jedna i kvalitet je isti za sve...ako jos neko koristi ili zna nesto neka napise svoje misljenje....hvalaaaaaa
To je ova hrana
Monika i'm bigl
Broj poruka : 1390 Godina : 29 Localisation : Uzice Datum upisa : 17.06.2009
Naslov: Re: Srba iz Beograda :) Uto Jan 25, 2011 11:27 pm
Skoro mi je jedan prodavac u pet-shopu rekao da je ovo mnogo dobra hrana. Kaze da je ista kao Royal, a jeftinija. Kasnije sam pitala veta i ona mi je isto rekla da je dobra hrana. Mi mozda predjemo na nju.
Srba bgd i'm bigl
Naslov: Re: Srba iz Beograda :) Sre Jan 26, 2011 12:48 am
Ljudi kod nas ima novosti Srba nam se grdno zaljubio devojka se zove Lola ima 5 meseci sad cu okaciti slike ne znam kakve su posto su slikane telefonom a imam i jedan klip
Vasica T i'm bigl
Naslov: Re: Srba iz Beograda :) Sre Jan 26, 2011 12:54 am
Kači da vidimo snajku
Srba bgd i'm bigl
Naslov: Re: Srba iz Beograda :) Sre Jan 26, 2011 12:58 am
Preslatka mala Lola
Srba bgd i'm bigl
Naslov: Re: Srba iz Beograda :) Sre Jan 26, 2011 12:59 am
a evo i klipa gde nam se vidi slatka mala snajka
Veceras na malom tashu bilo najvise biglova polako osvajamo tash 3 bigla Lola,Darcy i Srba 2 labradora 2 mesanca 1 bokser 1 malamut 1 staford
Svako vece smo tu od 21h pa ako je jos neko od drugara iz kraja raspolozen moze da nam se pridruzi i uvelica broj biglova, dobar provod i jurnjava zagarantovani
Poslednji izmenio Srba bgd dana Sre Jan 26, 2011 1:05 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Vasica T i'm bigl
Naslov: Re: Srba iz Beograda :) Sre Jan 26, 2011 1:03 am
Mnogo mu slatka ta devojčica.
Srba bgd i'm bigl
Naslov: Re: Srba iz Beograda :) Sre Jan 26, 2011 1:08 am
Vasice a i ti si snimljen u Knezu...Darcyni roditelji su te bas nahvalili kazu da su te sreli sa Vesnom neki dan i odusevili se, nije bilo tako skoro ali si dobio pohvale da si bas lep Dodji neko vece sa tvojima na mali tash da se druzimo
Lea2006 i'm bigl
Broj poruka : 4244 Localisation : Beograd Datum upisa : 16.03.2007
Naslov: Re: Srba iz Beograda :) Sre Jan 26, 2011 1:09 am
Toliko smo želeli da upoznamo Srbicu, ali sada izbegavamo da vodimo Leu u vreme kad smo obično išli zato što ne može da trči od stomaka i šetnje nam se svode na one penzionerske krugove.....ali na proleće ćemo biti u formi
Vasica T i'm bigl
Naslov: Re: Srba iz Beograda :) Sre Jan 26, 2011 1:18 am
Potrudićemo se jedno veče da se uklopimo u taj termin.
Srba bgd i'm bigl
Naslov: Re: Srba iz Beograda :) Sre Jan 26, 2011 1:37 am
Neka Leini roditelji dodju bez lee Ne bi valjalo da joj neki veci pas stane na stomak u igri...sto je sigurno sigurno je
Gotov si Vasice ima i tebe da prizetimo ovde na Tashu dzaba se opiresh