| Bigl - pas bez premca! | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Dika i'm bigl
Broj poruka : 4050 Datum upisa : 21.12.2007
| Naslov: Bigl - pas bez premca! Uto Avg 10, 2010 11:34 am | |
| Evo jednog lepog, za čudo potpuno afirmativnog teksta o biglovima. Ništa što svi već ne znamo, ali meni je bilo milo da pročitam nešto o biglovima u superlativu. Obično svaki tekst o biglu bude začinjen sa mnogo "ali" i "međutim". U ovom tekstu to nema. Moje iskustvo sa biglom je upravo kako ovde opisuju: Bigl – pas bez premca ( www.navidiku.rs) 08 јun 2010 Bigl je pas čvrstog tela, koji je prekriven belim krznom ukrašenim braon i bež pegama, jakih nogu živahnih očiju, opuštenih ušiju i repa povijenog na gore, koji se uvek završava belim vrhom. Bigl je mali pas, i spada u vrstu goniča, poreklom iz Velike Britanije. Nekada se bigl koristio u lovu na zečeve i lisice, a danas je veoma popularan kao kućni ljubimac. Razlozi za to su veliki – vesele je naravi, uvek spreman na igru i akciju, naklonjen je deci i odlično se prilagođava uslovima u stanu. Dobro se slaže i sa drugim psima, a ni protiv drugih životinja nema ništa protiv, uključujući i mačke. Bigl neće imati ništa protiv da svoj obrok podeli sa nekim drugim životinjskim prijateljem, a deci se neće odupirati dok ga gnjave. Obraduje se svakome ko uđe u stan i retko kada ćete ga čuti da reži i izražava nezadovoljstvo. Kada laje, najčešće pokazuje radost i zadovoljstvo, ili kad u lovu oseti trag divljači. Zbog vrlo karakterističnog laveža, Britnaci ga zovu „pas koji peva“. Iako je jako druželjubiv, bigl je veoma samouveren, a grubost i uvrede koje mu neko nanese nikada ne zaboravlja. Dobar je čuvar i veoma je privržen porodici u kojoj živi, ali njegova radoznalost može da ga odvede u nepoznatom pravcu, pa ga ne treba gubiti iz vida. Vrata od kuće ili stana neka budu zatvorena, a ne bi bilo loše da ga od najranijih dana života izdresirate jasnim komandama koje će slušati i poštovati. Njegova kratka i čvrsta dlaka se lako održava, a što se zdravlja tiče ovo je veoma otporan pas. Na žalost, zbog sličnosti metabolizma sa našim, bigl se u nekim zemljama koristi za laboratorijska istraživanja. | |
|
| |
Dolly i'm bigl
Broj poruka : 5492 Localisation : Beograd Datum upisa : 01.11.2007
| Naslov: Re: Bigl - pas bez premca! Uto Avg 10, 2010 12:07 pm | |
| Divno! Radujem se što i ja imam to milo stvorenje! | |
|
| |
Niva i'm bigl
Broj poruka : 4769 Datum upisa : 18.06.2008
| |
| |
Flora bigl-manijak
Broj poruka : 279 Godina : 36 Datum upisa : 11.09.2009
| Naslov: Re: Bigl - pas bez premca! Sre Avg 11, 2010 5:06 pm | |
| Meni su posebno zanimljive "zivahne oci" | |
|
| |
Dika i'm bigl
Broj poruka : 4050 Datum upisa : 21.12.2007
| Naslov: Re: Bigl - pas bez premca! Čet Avg 12, 2010 3:55 pm | |
| A meni "deci se nece odupirati dok ga gnjave". Imam cak i slike na kojima Diki mala deca razvlace usi, a on strpljivo podnosi | |
|
| |
mini bigl-manijak
Broj poruka : 246 Godina : 42 Localisation : BGd Dorcol Datum upisa : 02.03.2010
| Naslov: Re: Bigl - pas bez premca! Čet Avg 12, 2010 7:18 pm | |
| PAS BEZ PREMCA !!! DA DA! Mislim da to najbolje znamo mi koji ih imamo!!! | |
|
| |
DP bigl-manijak
Broj poruka : 309 Godina : 36 Datum upisa : 24.03.2008
| Naslov: Re: Bigl - pas bez premca! Sub Avg 14, 2010 3:04 am | |
| prelepo...zaisya su neodoljivi,prelepi,mili... | |
|
| |
Niva i'm bigl
Broj poruka : 4769 Datum upisa : 18.06.2008
| Naslov: Re: Bigl - pas bez premca! Pet Jun 17, 2011 9:29 am | |
| | |
|
| |
Monika i'm bigl
Broj poruka : 1390 Godina : 29 Localisation : Uzice Datum upisa : 17.06.2009
| Naslov: Re: Bigl - pas bez premca! Pet Avg 05, 2011 6:21 pm | |
| HAhhahahahahahaahhah ovo sa merdevinama radi Felix u parku kada se ja popnem na tobogan! @VlaDaN Najbolje je kupiti stene od nekoga sa foruma. Leonero ima dosta rasa i to stalno i jos ta suga.... Anja je sve rekla. | |
|
| |
Snoopy:) i'm bigl
Broj poruka : 762 Godina : 25 Localisation : Podgorica Datum upisa : 07.06.2012
| Naslov: Re: Bigl - pas bez premca! Pon Jul 02, 2012 5:58 pm | |
| | |
|
| |
Tabasko the Dika i'm bigl
Broj poruka : 2926 Datum upisa : 02.02.2011
| Naslov: Re: Bigl - pas bez premca! Uto Jul 03, 2012 10:31 am | |
| Moja cerka je Diku nocas vodila u parkic na tobogan! Kaze da se spustio vise puta i da je bio potpuno odusevljen tim iskustvom. Nadam se da ce sledeci put da ga snimi, pa cu staviti i klip:). | |
|
| |
Snoopy:) i'm bigl
Broj poruka : 762 Godina : 25 Localisation : Podgorica Datum upisa : 07.06.2012
| Naslov: Re: Bigl - pas bez premca! Uto Jul 03, 2012 10:49 am | |
| - Tabasko the Dika ::
- Moja cerka je Diku nocas vodila u parkic na tobogan! Kaze da se spustio vise puta i da je bio potpuno odusevljen tim iskustvom. Nadam se da ce sledeci put da ga snimi, pa cu staviti i klip:).
Biglovi ! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Bigl - pas bez premca! | |
| |
|
| |
| Bigl - pas bez premca! | |
|