| Vasa | |
|
+51olivernbgd63 Dani Andrijana jecolinja lucija Shiloh Ari tedibi .Marija. Emanuela Snoopy Gang Tabasko the Dika poshtica brica atos Boss MarijaRio Ilarion Beagles stefani soffijov Max Tina Bella luce Srba bgd falkfoto Niche Nestor Sem lili Gogili jok.mi Lino Adi Capo UE mini Rona Dika Hektor Niva Bole sa Dorcola Monika Medena Ksenija Nemi Boky&Tanja Bunny's Nightmare Ddans Dream Tim Lea2006 Dolly Vasica T 55 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Niche bigl-manijak
Broj poruka : 442 Datum upisa : 08.09.2010
| Naslov: Re: Vasa Uto Sep 14, 2010 12:43 am | |
| | |
|
| |
Vasica T i'm bigl
Broj poruka : 1527 Localisation : Beograd Datum upisa : 07.08.2010
| Naslov: Re: Vasa Uto Sep 14, 2010 1:00 am | |
| To sa krevetom je bila samo jedna demonstracija nezadovoljstva. Što se tiče obavljanja fizioloških potreba neverovatno je dobar. Sve uredno obavlja na predviđenom mestu od prvog dana. Ja sam očekivao mnogo težu situaciju sa učenjem ali nas je prijatno iznenadio. Sada se borimo protiv navike uništavanja čarapa ,patika, papuča i ostalog sitnog inventara.Što se tiče izlaženja u šetnje trenutno je primarno da mu isključim "usisivač" ako je to ikako moguće. Polako se navikavamo da da ne ulećemo prolaznicima u noge i da se oslobodimo straha od drugih pasa. Kako se braća ponašaju u šetnji. | |
|
| |
Dika i'm bigl
Broj poruka : 4050 Datum upisa : 21.12.2007
| Naslov: Re: Vasa Uto Sep 14, 2010 11:42 am | |
| Super napredujete, mališani! | |
|
| |
Vasica T i'm bigl
| Naslov: Re: Vasa Uto Sep 14, 2010 11:18 pm | |
| Vasica je sastavio dobra 4 sata danas bez ičijeg nadzora i nikakva štetav nas nije sačekala .A imao je pristup kuhinji trpezariji ,dnevnoj i spavaćoj sobi. Pošto se ni komšije nisu bunile izgleda da se nije drao ko magarac. Sve ono čega smo se plašili ispada da nije neki veliki problem. Samo" usisivač" nikako nemože da se isključi. Hiljdu puta NE uz cimanje povodca ili vaspitnu po guzi nedaju rezultate. I dalje nastavlja po svom nesmanjenom žestinom pod parolom "sve u usta što se nađe na putu". | |
|
| |
Bole sa Dorcola bigl-manijak
Broj poruka : 319 Datum upisa : 21.04.2010
| Naslov: Re: Vasa Uto Sep 14, 2010 11:26 pm | |
| Presladak si komsija! Mi smo se u Studentskom parku izigrali sa starijim Biglicem, Bendzijem, i usudili smo se da pustimo Boleta sa povoca kada su se zaigrali. Nadam se da se vidimo uskoro! Pozdrav od Boleta | |
|
| |
Vasica T i'm bigl
| Naslov: Re: Vasa Uto Sep 14, 2010 11:39 pm | |
| Kad ste obično u studenskom da gledamo da se i mi zateknemo tamo. | |
|
| |
Niche bigl-manijak
| Naslov: Re: Vasa Sre Sep 15, 2010 12:52 am | |
| Pa Niche je sam sebi predvideo mesto gde ce da kaki ali izgleda da se polako navikava i na ono koje smo mu mi predvideli. Uglavnom, napolju, pred svetom on to ni za zivu glavu ne bi uradio. U setnji se ponasa solidno. Kad trcim, on trci. Samo, nezgodno je kada stanem, onda sve okolo njusi. Ja se plasim velikih pasa u kraju pa ga prenesem pored njih, a posle ga spustim da nastavi setnju. Sa mackama je na distanci. Uopste ne privlace njegovu paznju. Najvise se obraduje decici koja setaju po Vozdovcu. Za njima trci kao lud. | |
|
| |
jok.mi i'm bigl
Broj poruka : 1098 Localisation : Kovin Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: Re: Vasa Sre Sep 15, 2010 9:13 am | |
| Nije dobro da ga uzimaš u ruke kada prolazite pored nečega što TEBE plaši. Tako ćeš strah preneti i na njega. Ne zaboravi da odrasli bigl može imati i 17 kg! Kako ćeš ga onda nositi! Najvažnije je da ti pas ne stekne neke strahove i fobije. A mi, njihovi vlasnici, najčešće iz dobre namere stvaramo i hranimo strahove kod naših pasa. Ako se plašiš da će ti veliki pas povrediti štene, povedi svog psa smireno na drugu stranu, ignoriši velikog psa i nemoj mu pridavati značaj. Odrasli psi ne napadaju mlade pse (jedino ako nemaju neki poremećaj). Razgovaraj sa vlasnikom velikog psa. Nađi nekog prijateljski raspoloženog. Pustite pse da se međusobno onjuše. To je prirodno. Ako se velikom psu tvoj pas ne dopata, on će ga onjušiti i okrenuti se, u najgorem slučaju će zarežati na Niche-a. Ne zaboravi, PSI KOMUNICIRAJU međusobno, iako mi to ne razumemo! Nemoj pogrešno da me shvatiš. Ne želim da se pravim pametna. Pričam iz svog iskustva. Bolje sprečiti nego lečiti. Tvoj pas je mužjak, još par meseci i počinju hormoni, želja za obeležavanjem teritorije, borba za ženku. U najblažoj varijanti, njegov strah od velikih pasa će se manifestovati u podvijanju repa i sklanjanju iza tvojih leđa (ili skakanjem u naručje). U goroj varijanti, iz straha će pokazivati agresiju, lajati besomučno, kidisati na pse i sve živo oko sebe. Teško je kontrolicati psa od 17 kg u punoj snazi, koji te od fiksacije i ne vidi i ne čuje! Šta kaže Niche na celu priču? Da li se on boji velikih pasa ili ima želju da ih upozna? Izvinjenje Vasi što mu zloupotrebljavam temu Pozdrav iz Kovina | |
|
| |
Dolly i'm bigl
Broj poruka : 5492 Localisation : Beograd Datum upisa : 01.11.2007
| Naslov: Re: Vasa Sre Sep 15, 2010 10:14 am | |
| Ovo su Dolicini veliki drugari i drugarica. Ima i jedan Cane corso, ali ga nisam uslikala. Od prvog dana šetnje u parku, pustila sam je među njih i to bez povoca.Ova crna labradorka ne podnosi druge ženke, pse manjih rasa, ..., ali nju je prihvatila kao malu, pa i dan danas Doli može da joj se penje na glavu, otima loptu i grančice. Tako da i ja mislim, kao i prethodnica, da ga ne treba sklanjati, ali biti oprezan - da! Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.us | |
|
| |
Vasica T i'm bigl
| Naslov: Re: Vasa Sre Sep 15, 2010 11:16 am | |
| Nema potrebe za izvinjavanjem. Svaki komentar ,svako iskustvo je dobrodošlo. Posebno kada dolazi od nekoga vrlo iskusnog. Puno pozdrava za drugare iz Kovina. Brate Niche slobodno prilazi svivm drugarima vrlo su retki psi koj napadaju štene. Kada te upoznaju kao malog,kasanije te tolerišu. Tu se u potpunosti slažemo sa prethodnim postovima. Nemojte praviti zaključke na osnovu rase već će te vremenom upoznati pse u kraju i oceniti koji je pogodan za druženje . | |
|
| |
Monika i'm bigl
Broj poruka : 1390 Godina : 29 Localisation : Uzice Datum upisa : 17.06.2009
| Naslov: Re: Vasa Sre Sep 15, 2010 4:06 pm | |
| Feki hoce na svakog psa. Neki dan se u parku igrao sa jednim Rodezijskim Ridzbekom i naisao neki ogroman nemacki ovcar. Ja vidim da sa njim nema sale i cim je Felix pokusao da skoci, brzo ga sklonim. Samo sam se na sekund okrenula da sklonim drugog psa, Felix je ugrabio priliku i ovcar ga gricnuo. Nije jako, ali Felix je skiknuo i pobegao kod mene. Sa dobermanima, rotvajlerima i ponekim n.ovcarima nema igre. Bar kod onih koje sam srela. | |
|
| |
Vasica T i'm bigl
| Naslov: Re: Vasa Sre Sep 15, 2010 9:23 pm | |
| To vaspitno grickanje je normalno prilikom uspostavljanja hijerarhije kod pasa. Netreba brinuti takva iskustva ga samo uče da raspoznaje gestikulaciju drugih pasa. Svaki pas svojim stavom i ponašanjem daje do znanja ostalim prisutnima dali je raspoložen za igru ili nije.Svako nepoštovane tog njegovog stava se kažnjava jednim blažim gric upozorenjen.Nešto kao "mali smiri se" Naravno da niko od nas ne voli da mu neki drugi pas gricne ljubimca ali i kroz to mora da se prođe. Treba izbegavati pse koji odmah pokazuju znakove ozbiljne agresivnosti i odmah pokazuju nameru da povrede. Poljubite mi tužnog klempu | |
|
| |
Monika i'm bigl
Broj poruka : 1390 Godina : 29 Localisation : Uzice Datum upisa : 17.06.2009
| Naslov: Re: Vasa Sre Sep 15, 2010 10:12 pm | |
| Poljubicu ga. A taj ovcar...bilo bi jace gric nego ga je omasio. Ide i rezi. grrr xD | |
|
| |
Vasica T i'm bigl
| Naslov: Re: Vasa Sre Sep 15, 2010 10:28 pm | |
| E pa to je ozbiljno agresivan pas. Takvi su za izbegavanje. | |
|
| |
Dika i'm bigl
| Naslov: Re: Vasa Čet Sep 16, 2010 11:01 am | |
| Tromesečnog Diku je, u jednoj od prvih šetnji, jedan vučjak tako odvratno pojurio. Ja sam Diku šetala na povocu, naišao je taj veliki pas i krenuo nimalo prijateljski ka nama. Dika je pobegao iza mene, vučjak za njim, ja sam se onda okrenula i uzela Diku u ruke, a ovaj veliki mi se obmotao oko nogu, jer je i on bio na povocu, u nameri da dohvati Diku. Taj pogled ne mogu da zaboravim. Nije bio prijateljski, pogotovo sto smo bili u totalnom klinču. To je bila velika neprijatnost, a druga se desila kad je Dika imao oko 10 meseci. Jedan mešanac pudle ga je ujeo za gubicu, ni krivog ni dužnog. Tog mešanca niko od kučkara nije mogao da podnese zbog agresivnosti prema raznim psima. | |
|
| |
Vasica T i'm bigl
| Naslov: Re: Vasa Čet Sep 16, 2010 6:34 pm | |
| Možda smo imali problem sa istim nemačkim ovčarom.Prilično veliki nem ovčar u šetnj bez povodca jedno 30-40 metara ispred starijeg prosedog muškarca. Akter 2 Boris URL=https://2img.net/r/ihimizer/i/copyof0111.jpg/] [/URL] Odmarali smo vezani na poljani desno od teatra na Savi, posle jurnjave sa kokerom naših prijatelja. Dotični nemački ovčar se zaleteo na nas iz čista mira sa nekih 20-25 metara razdaljine. Pošto nije postojala šansa da izbegnemo sukob podigli smo kokera u naručje. Treba li da pomenem da je u trenutku kada je počela tuča vlasnik ovčara bio na nekih 50-60 metara od svog psa i trebalo mu je prilično vremena da stigne do nas. Pošto smo uspeli nekako da razdvojimo zaraćene strane sledi vrhunac. Verovatno razočaran učinkom svog "ljubimca" počeo je da nam drži predavanje o tome kako nebi trebalo da držimo agresivnog psa. Samo prisebnost slučajnih prolaznika sprečila je teži incident. Ništa izvinjenje što se njegov pas zaleteo na dva vezane psa, Što je njemu trebalo 2 minuta da stigne do nas .... Posle ovoga nas je izbegavao u širokom luku kad god bi se sreli na Savi . Ako mi idemo gornjom stazom on bi prelazio na donju i obrnuto. Sve se izdogađalo negde septembar oktobar 2006 .
Poslednji izmenio Vasica T dana Pet Sep 17, 2010 12:23 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Vasica T i'm bigl
| Naslov: Re: Vasa Pet Sep 17, 2010 12:02 am | |
| | |
|
| |
Gogili i'm bigl
Broj poruka : 892 Godina : 38 Localisation : Beograd Datum upisa : 23.04.2009
| Naslov: Re: Vasa Pet Sep 17, 2010 12:35 am | |
| Jao, jao, jaaaooo! Isti Ari, kako skace na decu i hoce da se ljubi! Srecica maja, uf! | |
|
| |
Vasica T i'm bigl
| Naslov: Re: Vasa Pet Sep 17, 2010 12:45 am | |
| | |
|
| |
Dolly i'm bigl
Broj poruka : 5492 Localisation : Beograd Datum upisa : 01.11.2007
| Naslov: Re: Vasa Pet Sep 17, 2010 10:12 am | |
| | |
|
| |
Niche bigl-manijak
| Naslov: Re: Vasa Pet Sep 17, 2010 12:15 pm | |
| Hvala svima na savetima. Nastojacemo da ih postujemo. | |
|
| |
Vasica T i'm bigl
| Naslov: Re: Vasa Pet Sep 17, 2010 2:45 pm | |
| | |
|
| |
Dika i'm bigl
| Naslov: Re: Vasa Pet Sep 17, 2010 5:41 pm | |
| - Vasica T ::
- Možda smo imali problem sa istim nemačkim ovčarom.Prilično veliki nem ovčar u šetnj bez povodca jedno 30-40 metara ispred starijeg prosedog muškarca. Akter 2 Boris
URL=https://2img.net/r/ihimizer/i/copyof0111.jpg/][/URL] Odmarali smo vezani na poljani desno od teatra na Savi, posle jurnjave sa kokerom naših prijatelja. Dotični nemački ovčar se zaleteo na nas iz čista mira sa nekih 20-25 metara razdaljine. Pošto nije postojala šansa da izbegnemo sukob podigli smo kokera u naručje. Treba li da pomenem da je u trenutku kada je počela tuča vlasnik ovčara bio na nekih 50-60 metara od svog psa i trebalo mu je prilično vremena da stigne do nas. Pošto smo uspeli nekako da razdvojimo zaraćene strane sledi vrhunac. Verovatno razočaran učinkom svog "ljubimca" počeo je da nam drži predavanje o tome kako nebi trebalo da držimo agresivnog psa. Samo prisebnost slučajnih prolaznika sprečila je teži incident. Ništa izvinjenje što se njegov pas zaleteo na dva vezane psa, Što je njemu trebalo 2 minuta da stigne do nas .... Posle ovoga nas je izbegavao u širokom luku kad god bi se sreli na Savi . Ako mi idemo gornjom stazom on bi prelazio na donju i obrnuto. Sve se izdogađalo negde septembar oktobar 2006 . Da nema taj vučjak možda bradu? Ima jedan agresivni, bradati vučjak kojeg vodi jedan postariji čovek. Uvek idu na Savu onim glavnim delom šetališta pored brdašca. Mi ih izbegavamo. Stvarno mi nije jasno zašto taj pas nije vezan. To nije ovaj koji je pojurio Diku. Taj je živeo u zgradi pored naše i već dugo vremena se ne pojavljuje. Možda su ga nekom dali. | |
|
| |
Vasica T i'm bigl
| Naslov: Re: Vasa Pet Sep 17, 2010 8:36 pm | |
| Pas sa kojim se Boća sukobio je klasičan Nemački ovčar možda malo krupniji od proseka. Vrlo često je pušten i ispred vlasnika po 30 i više metara. Posle incidenta matori ga je redovno vezivao (pas sluša i kad mu ovaj drekne stani on stane) neznam šta mu je trebalo da ne izda komandu i prvi put. Sretali smo ga skoro redovno do 2008 . Sad smo omatorili pa ne idemo više na Savu tako da neznam dali je još na šetalištu. Od jednog momka koji drži kavkaske ovčare sam čuo da je i njegovog psa napao i da su ga jedva spasli. Nije mi jasno kako i zašto čovek neće da veže psa kada je izrazito agresivan. Pa valjda nam je ciljda pas o kome brinemo bude bezbedan i poživi što duže. Taj čovek mi nikada neće biti jasan. Pozdrav za brata po majci i njegovu porodicu | |
|
| |
Ksenija i'm bigl
Broj poruka : 3425 Godina : 49 Localisation : Subotica Datum upisa : 02.05.2007
| Naslov: Re: Vasa Pet Sep 17, 2010 8:37 pm | |
| Bravo Vaso | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Vasa | |
| |
|