| Megi iz Beograda | |
|
+32Aćim elmer fudd Shiloh LuSho Janchee jok.mi DP Flora Sara <3 Bigl Boky&Tanja snezana Dani Bunny's Nightmare leo-lepotan Ivana Niva Joker_Poker Dika dunja Zvoncica olja76 Meda Lino Teodor-Tedi iz S.Palanke Luna Lea2006 Dolly Medena Ksenija Andrijana luce Vuk 36 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Dika i'm bigl
Broj poruka : 4050 Datum upisa : 21.12.2007
| |
| |
olja76 bigl-manijak
Broj poruka : 299 Godina : 48 Localisation : Beograd,Palilula Datum upisa : 03.02.2009
| Naslov: Re: Megi iz Beograda Pet Maj 08, 2009 12:00 pm | |
| sta nam radi seka?ova nasa mala divljakusa je skroz poludela!korpu za spavanje je pola pojela tako da danas idemo da kupimo novu,plasticnu,valjda ce duze trajati!a poceli smo da zezamo i za hranu,nekoliko puta se vraca da pojede obrok,nece odjednom.Zezaaaaaa! | |
|
| |
Vuk bigl-manijak
Broj poruka : 288 Godina : 37 Localisation : Novi Beograd Datum upisa : 12.04.2009
| Naslov: Re: Megi iz Beograda Pet Maj 08, 2009 1:40 pm | |
| - olja76 ::
- sta nam radi seka?ova nasa mala divljakusa je skroz poludela!korpu za spavanje je pola pojela tako da danas idemo da kupimo novu,plasticnu,valjda ce duze trajati!a poceli smo da zezamo i za hranu,nekoliko puta se vraca da pojede obrok,nece odjednom.Zezaaaaaa!
Megi ima obicaj da grize svoju korpu, i uspela je da pocepa malo dno korpe, koje je ionako jako slabo, jer preko njega ide jastuk, ali to smo usili, tako da je korpa i dalje citava... Sto se hrane tice, sa tim nemamo nikakvih problema, i dalje jedemo k'o sumanuti. Megi je jedino problematicna kad je u pitanju lajanje, jer ume bas jako i dugo da laje cim joj nesto malo zasmeta, ali i to polako ucimo da ne treba stalno da radimo... Megi je imala dva-tri dana ludovanja po kuci, ali se smirila, tako da je moguce da je to poslednja faza aklimatizacije na novu sredinu, koja je sad stigla i Lilly... Mada, opet, to su biglovi, ne mozemo da ocekujemo da ce biti mnogo mirni | |
|
| |
Vuk bigl-manijak
Broj poruka : 288 Godina : 37 Localisation : Novi Beograd Datum upisa : 12.04.2009
| Naslov: Re: Megi iz Beograda Pet Maj 08, 2009 1:49 pm | |
| - Dika ::
- Lino ::
- ajme sto je preslatka na prevoj slici, pravi secer
velika Kao, ništa se ne događa, ja uopšte ne uništavam korpu! Sa korpom sam jos i smeo da je slikam, jer je metalna, i tesko da ce je pokidati ( a od kada je Megi stigla kod nas, ta korpa je i konstantno prazna, da ne bi kopala po djubretu ). Medjutim, kod nekih drugih stvari koje pronadjemo, a niko nam nije rekao da ne smemo da ih diramo, onda krece bezanija po stanu dok je ne uhvatimo i otmemo joj "zarobljenika"... | |
|
| |
Dika i'm bigl
Broj poruka : 4050 Datum upisa : 21.12.2007
| Naslov: Re: Megi iz Beograda Pet Maj 08, 2009 5:57 pm | |
| Tako vam je to sa biglićima | |
|
| |
dunja bigl-pronalazac
Broj poruka : 123 Datum upisa : 13.02.2009
| Naslov: Re: Megi iz Beograda Pet Maj 08, 2009 11:36 pm | |
| Hm? Prosla je aklimatizacija ili smo se primirili pred "veliki napad"? Ljubac za sestricu! | |
|
| |
Medena i'm bigl
Broj poruka : 3081 Datum upisa : 25.07.2007
| Naslov: Re: Megi iz Beograda Sub Maj 09, 2009 1:24 am | |
| Jeste da sam stota po redu koja to kaze, ali stvarno je Megi medena!!! | |
|
| |
Zvoncica i'm bigl
Broj poruka : 1011 Godina : 49 Localisation : Mladenovac Datum upisa : 12.05.2008
| Naslov: Re: Megi iz Beograda Sub Maj 09, 2009 8:16 am | |
| | |
|
| |
Joker_Poker i'm bigl
Broj poruka : 732 Datum upisa : 05.06.2008
| Naslov: Re: Megi iz Beograda Sub Maj 09, 2009 11:38 am | |
| Šećer | |
|
| |
Vuk bigl-manijak
| Naslov: Re: Megi iz Beograda Pon Maj 11, 2009 12:47 pm | |
| - dunja ::
- Hm? Prosla je aklimatizacija ili smo se primirili pred "veliki napad"?
Ljubac za sestricu! hehehehe... ko zna... kako nam je bata? | |
|
| |
Vuk bigl-manijak
| Naslov: Re: Megi iz Beograda Pon Maj 11, 2009 12:48 pm | |
| Hvala vam svima na lepim komentarima! | |
|
| |
dunja bigl-pronalazac
Broj poruka : 123 Datum upisa : 13.02.2009
| Naslov: Re: Megi iz Beograda Pon Maj 11, 2009 1:02 pm | |
| Bata je dobro. Rve se sa papucama, odlucio je da je kakenje na tepihu super zabava kad nije u centru paznje... Ako dobije grdnju, momentalno ide na tepih da piski. Pa ko su ti ljudi koji ce njemu da objasnjavaju da se kaktus ne jede??? I tako... Sve u svemu, pravi mali andjeo. Joj, kad vidim tog avatara i kako spava ko beba, apsolutno mi nije jasno sta se dogadja kad se probude? | |
|
| |
Vuk bigl-manijak
| Naslov: Re: Megi iz Beograda Pon Maj 11, 2009 1:15 pm | |
| Evo par slika: ovo je sad moj krevet, ne mozes da spavas u njemu.... ovo je kobajagi umetnicka fotografija (papuca je za sve kriva )... siesta | |
|
| |
Vuk bigl-manijak
| Naslov: Re: Megi iz Beograda Pon Maj 11, 2009 1:18 pm | |
| - dunja ::
- Bata je dobro. Rve se sa papucama, odlucio je da je kakenje na tepihu super zabava kad nije u centru paznje... Ako dobije grdnju, momentalno ide na tepih da piski. Pa ko su ti ljudi koji ce njemu da objasnjavaju da se kaktus ne jede??? I tako... Sve u svemu, pravi mali andjeo.
Joj, kad vidim tog avatara i kako spava ko beba, apsolutno mi nije jasno sta se dogadja kad se probude? Megi kad nije u centru paznje, pocne da grize stvari koje ne sme... A to za grdnju se kod nas ispoljava tako sto pocnemo ljutito da lajemo... Hehehe, ko zna sta sanjaju kad su takvi kad se probude... | |
|
| |
Vuk bigl-manijak
| Naslov: Re: Megi iz Beograda Pon Maj 11, 2009 1:29 pm | |
| | |
|
| |
olja76 bigl-manijak
Broj poruka : 299 Godina : 48 Localisation : Beograd,Palilula Datum upisa : 03.02.2009
| Naslov: Re: Megi iz Beograda Pon Maj 11, 2009 2:16 pm | |
| Lilly se non-stop svadja sa nama. Mi joj nesto kazemo, ona lajne 2-3 puta, i tako stalno u krug. Bice nama veselo... | |
|
| |
olja76 bigl-manijak
| Naslov: Re: Megi iz Beograda Pon Maj 11, 2009 2:16 pm | |
| Izgleda da krv nije voda, bas kao seka... | |
|
| |
luce i'm bigl
Broj poruka : 1584 Godina : 42 Localisation : Beograd Datum upisa : 06.08.2007
| Naslov: Re: Megi iz Beograda Pon Maj 11, 2009 3:12 pm | |
| ne brinite, to ona isprobava granice i trazi svoje mesto u hijerarhiji od vaseg ponasanja zavisi na kom mestu ce zavrsiti (najcesce ide ovako, u porodicama sa tri/cetiri clana (tata, mama, deca i pas)- muski clan porodice, da ne kazem glava, je vodja copora, njega slusaju iz druge, onda ide mama, nju manje slusaju, al' se ona najvise dere, pa onda deca, sa njima su uglavnom ravnopravni, nadmecu se i igraju, grickaju i cupkaju, i ponekad budu malko ljubomorni ako mama i tata grle dete) i na kraju pozdrav za Megi - vavavauuuuu! | |
|
| |
leo-lepotan novajlija
Broj poruka : 29 Localisation : beograd,kosutnjak Datum upisa : 05.05.2009
| Naslov: Re: Megi iz Beograda Pon Maj 11, 2009 3:51 pm | |
| Megili,Leo i sada uvek laje i zavija-svadjalacki,kada ga mi grdimo! A nama to toliko bude interesantno,da ga nemerno cikamo da bi se sto duze tako svadjali.Medenjaci prelepi!!! | |
|
| |
Vuk bigl-manijak
| Naslov: Re: Megi iz Beograda Uto Maj 12, 2009 2:01 pm | |
| Jedno pitanje za one koji hrane svog bigla granulama - sta dajete svojoj kuci pored toga i u kojoj kolicini...? Megi mi deluje non-stop gladna... Iako znam da biglovi vole da jedu i mogu uvek da jedu, svejedno se tripujem... Tako ona pored granula dobija par onih koskica (kao nagradu) a dajem joj i po jednu sargarepu, ali ne znam da li da joj dajem jos po nesto ili ne... | |
|
| |
olja76 bigl-manijak
| Naslov: Re: Megi iz Beograda Uto Maj 12, 2009 2:13 pm | |
| Cao! Moram nesto da te pitam.Lilly je pocela da zeza sa hranom pa me interesuje kako ti hranis Megi?Mi dajemo po 80 grama hrane za obrok i to tri puta dnevno ali Lilly bas zeza sa hranom.Pojede malo pa ide da se igra pa se vrati pa jos malo....Jel vi potapate granule u vodu? Pomagaj! A jos moslim da joj je bas dosadno u kuci ali sta da radim,mora da iztrpi dok ne pocne da izlazi napolje.Sad kad je vruce ona prespava skoro ceo dan pa uvece povileni,kako je Megi? Veliki pozdrav! | |
|
| |
Vuk bigl-manijak
| Naslov: Re: Megi iz Beograda Uto Maj 12, 2009 3:37 pm | |
| - olja76 ::
- Cao!
Moram nesto da te pitam.Lilly je pocela da zeza sa hranom pa me interesuje kako ti hranis Megi?Mi dajemo po 80 grama hrane za obrok i to tri puta dnevno ali Lilly bas zeza sa hranom.Pojede malo pa ide da se igra pa se vrati pa jos malo....Jel vi potapate granule u vodu? Pomagaj! A jos moslim da joj je bas dosadno u kuci ali sta da radim,mora da iztrpi dok ne pocne da izlazi napolje.Sad kad je vruce ona prespava skoro ceo dan pa uvece povileni,kako je Megi? Veliki pozdrav! Znaci - sasvim suprotan problem imate od mog... Megina hrana je Brit Care, kako sam vec spomenuo... I na kesi pise da dnevno treba da joj dajem 90gr ukupno! Ja je hranim 4 puta dnevno - u 9h, 13h, 17h i 21h, i dajem joj 25gr + 20gr + 20gr + 25gr. I tih 90 grama stvarno deluje da je malo, jer je non-stop gladna, a proverio sam 100 puta, i toliku kolicinu treba da joj dajem dnevno, do 3. meseca... Ne znam da li je 240gr hrane previse za Lilly? Jel' ste proverili koliko hrane u njenom uzrastu treba da joj se daje dnevno? To se razlikuje od hrane do hrane. Ja Megi potapam hranu u vodu ili u mleko, kako kad... Ali ona jede i dalje kao sumanuta... Mozda da probate da promenite hranu. Megi se ponasa uobicajeno, ne smeta joj previse vrucina, ali znam da je uobicajeno u njihovom dobu da posle 18h pa do spavanja potpuno odlepe... Megi ide sama uvek da spava u 21 i 30h, i ustaje oko 8h. Medjutim, ako je neko u medjuvremenu probudi, onda povileni... I skace nekih pola sata, pa opet na spavanje. Ja mislim da je i Megi malo dosadno kod kuce, ali onda je mi setamo iz sobe u sobu, sa terase na terasu, pa menja ambijent koliko-toliko... | |
|
| |
Andrijana i'm bigl
Broj poruka : 2058 Godina : 37 Localisation : Beograd Datum upisa : 02.02.2007
| Naslov: Re: Megi iz Beograda Uto Maj 12, 2009 3:40 pm | |
| Odrasli biglovi dnevno uzimaju 300g hrane, tako da je 90 za štence ok. | |
|
| |
leo-lepotan novajlija
Broj poruka : 29 Localisation : beograd,kosutnjak Datum upisa : 05.05.2009
| Naslov: Re: Megi iz Beograda Uto Maj 12, 2009 3:54 pm | |
| Moj Leo jede dve pune posudice dnevno,nekad i nesto izmedju,nekada po celi dan nece da jede,pa ga ja nateram dajuci mu u pocetku hranu iz ruke...sta reci,razmazili ga ,zato sto je svaki dan sam do 4.popodne,pa me grize savest i ako mu ostavim i hranu i vodu. Ja sam u pocetku odmeravala,a sada po nekom osecaju koliko obicno pojede..Ne potapam hranu,jer mi je neko rekao da to ne valja. Vikendom on sam odbija granule(jede Royal canin i veoma smo zadovoljni),jer tacno zna koji je dan-vikeeend i domaca hrana,tako da se ugnjezni u kuhinju i ceka da jede sa nama!!! Prepametni su,svakodnevno me zapanji po necim novim.. | |
|
| |
Vuk bigl-manijak
| Naslov: Re: Megi iz Beograda Uto Maj 12, 2009 4:01 pm | |
| - Andrijana ::
- Odrasli biglovi dnevno uzimaju 300g hrane, tako da je 90 za štence ok.
Uh, hvala na toj informaciji, bas sam se brinuo... Gledao sam koliko hrane je potrebno odraslom biglu, ali opet me je kopkalo da li je 90gr dovoljno jer je to ubedljivo najmanje od svih hrana koje sam gledao prilikom kupovine, a bas ovu koju koristim mi je veterinar preporucio... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Megi iz Beograda | |
| |
|
| |
| Megi iz Beograda | |
|