| Uši | |
|
+18Rona stefana jok.mi Bunny's Nightmare Dolly Medena DP Dika mknaumoski Lea2006 pipi Admin chelik Janchee lina bambucha jeca bucki 22 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
bucki bigl-pronalazac
Broj poruka : 184 Godina : 43 Datum upisa : 24.12.2006
| Naslov: Uši Ned Dec 31, 2006 5:23 pm | |
| Kako,kiliko cesto i cime im cistite usi? | |
|
| |
jeca bigl-pronalazac
Broj poruka : 171 Datum upisa : 05.12.2006
| Naslov: Re: Uši Pon Jan 01, 2007 3:53 pm | |
| Nije bitno koliko cesto, bitno da ne budu prljave a to se desava kad idemo u setnju posto je gonic sinonim za nekog kome je njuska uglavnom dole i prati neki trag sto znaci da su usi tu da pokupe svu prljavstinu. Nekad jednom nedeljno, nekad svakog dana zavisi od vremena, bitno je da se prljavstina ne skuplja pa da izazove upalu uha, to sam videla kako izgleda kod retrivera, stalno se cesu, vuku glavu po zemlji tako da se odmah primeti pa moze da se reaguje kod veterinara ako treba | |
|
| |
bambucha i'm bigl
Broj poruka : 616 Godina : 46 Localisation : Novi Sad Datum upisa : 04.12.2006
| Naslov: Re: Uši Uto Jan 02, 2007 8:13 pm | |
| veterinari kazi, a i ja se slazem sa njima. OTIFREE, za ciscenje usiju. ja kali cistim usi kada je kupam, a to je retko ako se pas dosta krece, onda se i usi bolje luftiraju pa je bolje stanje u njima:) i ima jos jedna stvar, a to je cistite usi kada osetite da smrde, ili pas pocinje da se cese oko usiju, ili da cesto otresa glavu . nekada znaju i da nagnu gavu na stranu koja ih boli | |
|
| |
lina novajlija
Broj poruka : 27 Datum upisa : 05.12.2006
| Naslov: Re: Uši Sre Jan 03, 2007 5:04 pm | |
| čistim cca svaka 2-3 tj. s 3% hidrogenom + sto sam kupila neku kremu na biljnoj bazi (ruzmarin,lavanda,glicerin...) i to stavim 1 x tj. čisto preventive radi da uzbjegnemo upale... i super smo zadovoljni... | |
|
| |
Janchee i'm bigl
Broj poruka : 1621 Godina : 42 Localisation : Novi Sad Datum upisa : 06.12.2006
| Naslov: Re: Uši Čet Jan 04, 2007 8:00 pm | |
| Ja Zigiju usi cistim svake tri nedelje otprilike, nekad i cesce, zavisi od toga koliko su mu usi prljave i sta je radio napolju. Cistim mu ih vatom, ne koristim nikakva sredstva, mada sada kada ste napisali, verovatno cu probati jos neku kremicu ili neko sredstvo.... | |
|
| |
bucki bigl-pronalazac
Broj poruka : 184 Godina : 43 Datum upisa : 24.12.2006
| Naslov: Re: Uši Sub Jan 06, 2007 5:28 pm | |
| Juce smo bas bilu kod veterinara posto se bas cesao oko usiju!Ona je ocistilla i pokazala mi kako da to radimo!Takodje mi je dala kapi OTEX da mu stavljam po 1-2 narednih dana za svaki slucaj! | |
|
| |
chelik novajlija
Broj poruka : 25 Datum upisa : 19.03.2007
| Naslov: Re: Uši Ned Apr 01, 2007 2:48 pm | |
| Cistim Cheliku usi,otprilike jednom u dve nedelje,prvo obrisem vatom natopljenom 3% hidrogenom,onda stapicima za cisenje,i na kraju sipam kapi Otifree,koje su,po meni i savetu veterinara stvarno najbolje. | |
|
| |
Admin Admin
Broj poruka : 241 Datum upisa : 04.12.2006
| Naslov: Re: Uši Ned Apr 01, 2007 5:44 pm | |
| slazem se za otifree. definitivna preporuka | |
|
| |
pipi bigl-manijak
Broj poruka : 307 Godina : 41 Localisation : Beograd (NBG) Datum upisa : 29.12.2006
| Naslov: Re: Uši Pon Apr 02, 2007 2:52 pm | |
| Atos je skoro poceo da cese usi cesto i da trese glavu. Veterinar mu je ocistio usi jodnom penom i nedelju dana smo mu stavljali kapi koje smo dobili od veterinara, zaboravila sam koje. Pitala sam ga kako i sa cime da mu cistim usi, da li da cistim sa 3 % hidrogenom. Rekao mi je da NIKAKO ne cistim usi sama psu vec ako primetim da trese glavu da ga dovedem da mu on ocisti, jer mogu da mu povredim uvo. Takodje mi je rekao da se usi nikada ne ciste sa hidrogenom, vec se on koristi ako se uvo inficira. | |
|
| |
Lea2006 i'm bigl
Broj poruka : 4244 Localisation : Beograd Datum upisa : 16.03.2007
| Naslov: Re: Uši Pon Apr 02, 2007 8:50 pm | |
| I nama je veterinar rekao da Lei nikakvim rastvorima ne čistimo uši, već nam je pokazao kako se vlažnom maramicom ili nekom mekom tkaninom obrišu, i to je to!! | |
|
| |
mknaumoski bigl-pronalazac
Broj poruka : 172 Godina : 44 Localisation : Beograd Datum upisa : 08.12.2009
| Naslov: Re: Uši Uto Feb 02, 2010 12:15 pm | |
| Ovaj naš malecak za nagradu mu se prljaju uši.. Skoro svaki treći dan mu čistim vatom, ali to je jednostavno nemoguće jer on se strašno otima i još uvek grize onim njegovim sitnim zubićima.. Juče su počele i da se osećaju tako da sutra kada ga budemo odveli kod veterinara da primi revakcinu idemo jedno na tretman ušiju i da nam da savete za njihovo održavanje. Ja znam ranije se to radilo sa hidrogenom, ali vidim da sada postoje i druge metode.. Pozdrav od malih smrdljivih ušiju i njihovog vlasnika Badija | |
|
| |
Dika i'm bigl
Broj poruka : 4050 Datum upisa : 21.12.2007
| Naslov: Re: Uši Uto Feb 02, 2010 12:28 pm | |
| IJAO, pa mi Diki nikad ne cistimo usi. Doduse, nije do sada imao problema, usi nisu crvene, pa mi ni ne diramo. Jedino sto mu stalno podizemo usi da se luftiraju kad spava.
Naravno, kad se donji deo ublatnjavi, to obrisem magicnom krpom, ali iznutra nismo dirali. | |
|
| |
| Naslov: Re: Uši Uto Feb 02, 2010 12:30 pm | |
| Ovom je nemoguće ne čistiti kada su mu iznutra uvek pune onog crnog čuda... | |
|
| |
DP bigl-manijak
Broj poruka : 309 Godina : 36 Datum upisa : 24.03.2008
| Naslov: Re: Uši Uto Feb 02, 2010 12:54 pm | |
| i ja sam htela da napisem nesto na ovu temu,jer se Jani pre dve nedelje,jedno sklempavo uvo malo upalilo... nisam bila kod veta,nego mi je drugarica dala otifre i hidrogen 3posto i time tretiram...ima dosta crnog i malo smrducka..ali mi se cini da od mog cackanja i svega toga malo smirilo... pa probajte... | |
|
| |
Medena i'm bigl
Broj poruka : 3081 Datum upisa : 25.07.2007
| Naslov: Re: Uši Uto Feb 02, 2010 2:41 pm | |
| Mi obrisemo mekanim papirnim kuhinjskim ubrusom povremeno, i to je to. | |
|
| |
Dolly i'm bigl
Broj poruka : 5492 Localisation : Beograd Datum upisa : 01.11.2007
| Naslov: Re: Uši Uto Feb 02, 2010 3:43 pm | |
| - Dika ::
- IJAO, pa mi Diki nikad ne cistimo usi. Doduse, nije do sada imao problema, usi nisu crvene, pa mi ni ne diramo. Jedino sto mu stalno podizemo usi da se luftiraju kad spava.
Naravno, kad se donji deo ublatnjavi, to obrisem magicnom krpom, ali iznutra nismo dirali. Isti slučaj! | |
|
| |
Bunny's Nightmare i'm bigl
Broj poruka : 1527 Godina : 41 Localisation : Beograd-Titel Datum upisa : 16.04.2007
| Naslov: Re: Uši Uto Feb 02, 2010 6:49 pm | |
| Ne znam zasto dirate usi na svoju ruku. Usi se ne ciste hidrogenom jer on nagriza i kozu usiju i mogu nastati jos veci problemi. Isto ako psu smrde usi i crne su iznutra to moze znaciti i da ima neku upalu koju mogu izazvati ili bakterije ili gljivice a znamo svi da se one drugacije tretiraju.
Pa je tako moj savet da ako pas ima jako prljave usi prvo ide kod veta koji ce uzeti bris pa na osnovu njega tretirati uvo.
Mi trenutno lecimo stafilo koke u Bebinim usima. | |
|
| |
DP bigl-manijak
Broj poruka : 309 Godina : 36 Datum upisa : 24.03.2008
| Naslov: Re: Uši Uto Feb 02, 2010 11:22 pm | |
| ja stvarno ne znam vise,ocigledno je od slucaja do slucaja... realno i mi ljudi lecimo infekciju usiju iskljucivo hidrogenom 3 posto... ja sam jani uspela takodje...a i iskreno sam dobila savet od drugarice koja je veterinar,tako da realno nije velika greska nemoz da skodi ipak je to veoma mali procenat... ali ako su usi crvene i ako ima simptome tipa stalno cese usi i nagnuta glava u stranu onda je u pitaju upala uha a ne infekcija,i tada oni trpe velike bolove i hitno k0d veta na neku jaku terapiju... | |
|
| |
jok.mi i'm bigl
Broj poruka : 1098 Localisation : Kovin Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: Re: Uši Sre Feb 03, 2010 1:21 am | |
| Mi smo po savetu veterinara nabavili tečnost za čišćenje ušiju. Nakapano povremeno jednu do dve kapi u svako uvo, malo protrljamo i to je dovoljno za higijenu ušiju. Nikako im ne treba nečim mehanički čistiti uši, jer može doći do povređivanja unutrašnjosti uha psa. | |
|
| |
Dika i'm bigl
Broj poruka : 4050 Datum upisa : 21.12.2007
| Naslov: Re: Uši Sre Feb 03, 2010 12:56 pm | |
| - jok.mi ::
- Mi smo po savetu veterinara nabavili tečnost za čišćenje ušiju. Nakapano povremeno jednu do dve kapi u svako uvo, malo protrljamo i to je dovoljno za higijenu ušiju. Nikako im ne treba nečim mehanički čistiti uši, jer može doći do povređivanja unutrašnjosti uha psa.
Je li nakapate bas u unutrasnjost uva, ili u usnu skoljku? | |
|
| |
| Naslov: Re: Uši Sre Feb 03, 2010 1:17 pm | |
| Danas smo bili kod veterinara irekao nam je za redovno održavanje ušiju da mu ih iznutra zabrišemo sa vatom navlažnjenom bornom kiselinom...a u slučaju da se upale onda tu postoje te posebne kapi otifree... | |
|
| |
stefana bigl-pronalazac
Broj poruka : 197 Godina : 43 Localisation : Beograd Datum upisa : 08.01.2010
| Naslov: Re: Uši Ned Feb 07, 2010 4:17 pm | |
| Bigiju je veterinar ocistio usi, sad kad smo bili, samo vatom koju je navrteo na nesto, bile su bas prljave. Ja to ne bi smela sama da diram. | |
|
| |
Rona i'm bigl
Broj poruka : 507 Godina : 39 Datum upisa : 29.09.2009
| Naslov: Re: Uši Ned Feb 07, 2010 6:15 pm | |
| Ja Tediju povremeno ocistim usnu skoljku sa 3% hidrogenom, ali prvo stavim na vatu pa tako obrisem. Nikad mu ne sipam samo hidrogen u usi. Do sada nije imao upalu, jednom mu se samo crvenilo uvce i malo se cesao, tada sam ga samo jednom obrisala hidrogenom i bilo je ok. Roni usice ne diram, samo ih povremeno luftiram dok spava, mada koliko skakuce i trci mislim da ih i sama izluftira dosta. Mada opet, zimi ima manje upala, leti je gore kad je vruce i kad se navuce vlaga. | |
|
| |
Kathy novajlija
Broj poruka : 13 Localisation : Novi Sad Datum upisa : 04.10.2011
| Naslov: Re: Uši Sre Jul 18, 2012 10:45 am | |
| Lusi je u poslednje vreme pocela da trese glavu i da cese uvo. Proveravala sam joj usi s vremena na vreme i bile su savrseno ciste, medjutim sad kad sam videla - jedno uvo i dalje skroz cisto, a ovo drugo (verovatno to sto je cesala) puno braon cerumena. Ne znam sta bi to moglo da bude, sumnjivo mi je jer je samo jedno uvo u pitanju. Redovno je pustamo da se istrci u parku, nije bila u nekim dubokim travama, jedino se u poslednje vreme kupala u Dunavu, pa je mozda od prljave vode?! Uglavnom, ocistila sam joj juce samo spoljnu skoljku vatom natopljenom hidrogenom, pa videcemo sad... Ako se i dalje bude lucilo, onda idemo kod veta :/ | |
|
| |
Konan bigl-pronalazac
Broj poruka : 223 Localisation : Bulbuder.. Zvezdara... Datum upisa : 05.11.2011
| Naslov: Re: Uši Sub Jun 08, 2013 10:59 pm | |
| Mi kad smo uzeli Konana, i odmah ga sutradan odveli kod veterinara imao je neku dal gljivicu dal bakteriju u usima, uzeli su mu bris i posle dan dva dosli smo po odgovarajuce kapi koje smo mu sipali, posle toga koristili smo herba max (mislim da se tako zovu) koje su na biljnoj bazi... Pre neki dan smo isli u pet centar i tamo smo kupili neku tecnost koju nam je veterinar preporucio, na ambalazi pise Clorexyderm i kaze da je ODLICNO za pse koji su skloni infekciji usiju, u sta spadaju nase usonje jer nemaju dobru ventilaciju uveta (posto im usi prirodno stoje na dole,a nisu na gore kao kod recimo vucjaka). kona ima problem salevim uvetom, ,tj nekad mu se malo stvori ceruma, al od kad smo poceli tu tecnost da koristimo, usice su mu ciste | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Uši | |
| |
|
| |
| Uši | |
|