| Lažna trudnoća | |
|
+9lili Ksenija jd_girl Lea2006 LORA luce Bunny's Nightmare Medena Dolly 13 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Dolly i'm bigl
Broj poruka : 5492 Localisation : Beograd Datum upisa : 01.11.2007
| Naslov: Lažna trudnoća Pet Maj 09, 2008 10:43 pm | |
| Mislim da Dolly ima lažnu trudnoću. One zadnje sike su joj baš nabrekle. Ima li neko iskustva s tim i neki savet? Koliko to traje i treba li išta ja da uradim? | |
|
| |
Medena i'm bigl
Broj poruka : 3081 Datum upisa : 25.07.2007
| Naslov: Re: Lažna trudnoća Sub Maj 10, 2008 12:39 am | |
| Ista stvar kao i sa Medom! Ali prolazi, i stomacic kao da joj splasnjava a bio je bas "opusten". | |
|
| |
Bunny's Nightmare i'm bigl
Broj poruka : 1527 Godina : 41 Localisation : Beograd-Titel Datum upisa : 16.04.2007
| Naslov: Re: Lažna trudnoća Sub Maj 10, 2008 1:07 am | |
| - Dolly ::
- Mislim da Dolly ima lažnu trudnoću. One zadnje sike su joj baš nabrekle. Ima li neko iskustva s tim i neki savet? Koliko to traje i treba li išta ja da uradim?
Sklonite sve njene igracke i drzite je na dijeti i brzo ce proci. | |
|
| |
luce i'm bigl
Broj poruka : 1584 Godina : 42 Localisation : Beograd Datum upisa : 06.08.2007
| Naslov: Re: Lažna trudnoća Sub Maj 10, 2008 2:24 am | |
| ako nije pocela da pravi gnezdo, skuplja krpice i igracke ili luci mleko, nije opasno i ne morate kod veterinara | |
|
| |
LORA bigl-njuskalo
Broj poruka : 110 Godina : 48 Datum upisa : 05.03.2007
| Naslov: Re: Lažna trudnoća Sub Maj 10, 2008 3:50 am | |
| lora je imala 2 puta vec, manje hrane, manje vode, i mazanje tecnim jodom za ljude iz bilo koje apoteke. za meces dana ce se povuci sve | |
|
| |
Lea2006 i'm bigl
Broj poruka : 4244 Localisation : Beograd Datum upisa : 16.03.2007
| Naslov: Re: Lažna trudnoća Sub Maj 10, 2008 12:21 pm | |
- Mislim da Dolly ima lažnu trudnoću. One zadnje sike su joj baš nabrekle. Ima li neko iskustva s tim i neki savet? Koliko to traje i treba li išta ja da uradim?
Ne sekirajte se, samo joj sklonite sve igračke i neka što više ide u šetnje! I mi smo sa Leom imali ta iskustva! | |
|
| |
Dolly i'm bigl
| Naslov: Re: Lažna trudnoća Sub Maj 10, 2008 1:11 pm | |
| - Lea2006 ::
- Dolly ::
Ne sekirajte se, samo joj sklonite sve igračke i neka što više ide u šetnje! I mi smo sa Leom imali ta iskustva! Ne skuplja igračke i krpice, samo su joj nabrekle sike, a ja ne bih da je stiskam da vidim ima li mleka. | |
|
| |
Broj poruka : 1527 Godina : 41 Localisation : Beograd-Titel Datum upisa : 16.04.2007
| Naslov: Re: Lažna trudnoća Sub Maj 10, 2008 1:17 pm | |
- Lea2006 ::
- Dolly ::
Ne sekirajte se, samo joj sklonite sve igračke i neka što više ide u šetnje! I mi smo sa Leom imali ta iskustva! Ne skuplja igračke i krpice, samo su joj nabrekle sike, a ja ne bih da je stiskam da vidim ima li mleka. Kupite povidon jod i mazite joj sike,ali nikako bradavice i brzo ce proci. | |
|
| |
Medena i'm bigl
Broj poruka : 3081 Datum upisa : 25.07.2007
| Naslov: Re: Lažna trudnoća Pet Maj 30, 2008 8:28 pm | |
| Ima vec nekoliko mjeseci otkako je tjeranje proslo ali Medina stomak je i dalje opusten! Dobro, malko se bucnula, ali ovaj stomak vise onako visi, nego sto "stoji" kao kod buca-kuca. | |
|
| |
jd_girl novajlija
Broj poruka : 14 Datum upisa : 29.05.2008
| Naslov: Re: Lažna trudnoća Pet Maj 30, 2008 9:22 pm | |
| Mozda zvuci glupo ali sto je to lazna trudnoca? Nisam upoznata sa tim izrazom | |
|
| |
luce i'm bigl
| Naslov: Re: Lažna trudnoća Pet Maj 30, 2008 9:28 pm | |
| - jd_girl ::
- Mozda zvuci glupo ali sto je to lazna trudnoca? Nisam upoznata sa tim izrazom
a pa to je veoma cesto stanje kod zenki ima blaze oblike, a bogami i teze, koji zahtevaju veterinarsku pomoc. hormonski poremecaj kod kog kujica ima simptome slicne trudnoci nateknu sisice, menja ponasanje, pravi gnezdasce, ponasa se kao da ocekuje okot u tezim slucajevima pocne i mleko da tece, a neku igracku mazi i pazi kao da je stene | |
|
| |
luce i'm bigl
| Naslov: Re: Lažna trudnoća Pet Maj 30, 2008 9:30 pm | |
| - Medena ::
- Ima vec nekoliko mjeseci otkako je tjeranje proslo ali Medina stomak je i dalje opusten! Dobro, malko se bucnula, ali ovaj stomak vise onako visi, nego sto "stoji" kao kod buca-kuca.
tako ce biti do sledeceg teranja, a onda ce se sve povuci nista ne brinite, vasa devojcica je adolescent | |
|
| |
Ksenija i'm bigl
Broj poruka : 3425 Godina : 49 Localisation : Subotica Datum upisa : 02.05.2007
| Naslov: Re: Lažna trudnoća Pet Maj 30, 2008 10:41 pm | |
| Nasa Serena kada je imala laznu trudnocu cuvala je igracku kao da je njeno stene, a sto je najgore u to vreme se nekako i macka omacila pa je Serena cuvala mace i jedva smo joj sklonili mace jer je rezala i lajala na nas,ali je sve to brzo proslo | |
|
| |
luce i'm bigl
| Naslov: Re: Lažna trudnoća Pet Maj 30, 2008 10:55 pm | |
| - ksenija ::
- Nasa Serena kada je imala laznu trudnocu cuvala je igracku kao da je njeno stene, a sto je najgore u to vreme se nekako i macka omacila pa je Serena cuvala mace i jedva smo joj sklonili mace jer je rezala i lajala na nas,ali je sve to brzo proslo
mukica mala. a sad ima svoje kuce... jos malo | |
|
| |
jd_girl novajlija
Broj poruka : 14 Datum upisa : 29.05.2008
| Naslov: Re: Lažna trudnoća Sub Maj 31, 2008 11:15 pm | |
| hm,nikad nisam cula ni dozivila to sa mojom bivsom bebom. ali dobro da znam sada. Jel' se to dogada i kad je se sterilizira? Nekako bi mi logican odgovor bio ne ali neznam,a i moja logika je upitna,hehe... | |
|
| |
| Naslov: Re: Lažna trudnoća Ned Jun 01, 2008 1:41 am | |
| - jd_girl ::
- hm,nikad nisam cula ni dozivila to sa mojom bivsom bebom. ali dobro da znam sada. Jel' se to dogada i kad je se sterilizira? Nekako bi mi logican odgovor bio ne ali neznam,a i moja logika je upitna,hehe...
Bas zbog toga se i radi sterilizacija,da ne bi dolazilo do laznih trudnoca i ostalih propratnih komplikacija. Logika ti je dobra. | |
|
| |
lili bigl-manijak
Broj poruka : 257 Datum upisa : 04.02.2010
| Naslov: Re: Lažna trudnoća Uto Okt 11, 2011 9:25 pm | |
| Pegi ima laznu trudnocu . Totalno je iskopala krevet u kome spava napravila je rupu u sundjeru . Da li to znaci da pravi gnezdo ili staa? Sike su joj natekle | |
|
| |
Tabasko the Dika i'm bigl
Broj poruka : 2926 Datum upisa : 02.02.2011
| Naslov: Re: Lažna trudnoća Uto Okt 11, 2011 10:07 pm | |
| Ja bih rekla da je to to | |
|
| |
Dolly i'm bigl
| Naslov: Re: Lažna trudnoća Uto Okt 11, 2011 10:40 pm | |
| - Tabasko the Dika ::
- Ja bih rekla da je to to
Da, to je ipak to. Mora se voditi raćuna i o vremenu sterlizacije, da to bude negde na sredini između dva teranja, kada hormoni miruju, inače se može desiti da i dalje ima lažne trudnoće iako je sterilisana. | |
|
| |
lili bigl-manijak
| Naslov: Re: Lažna trudnoća Sre Okt 12, 2011 3:22 pm | |
| Uzaas Mi smo hteli da Pegi mozda ima mlade , ali sta sad ...Ne moze da prodje bez sterilizacije? Koliko to otprilike kosta? ( Mislim nije nas briga za cenu , ako je to za Pegino dobro, nego cisto da znamo ) | |
|
| |
Tabasko the Dika i'm bigl
Broj poruka : 2926 Datum upisa : 02.02.2011
| Naslov: Re: Lažna trudnoća Sre Okt 12, 2011 4:05 pm | |
| Ja nisam strucnjak, ali koliko shvatam, moze ona da ima mlade, pa posle da je sterilisete... ili tako nesto. Nije ovo razlog da ih nema.
Neka odgovori neko sa zenkom, bas me zanima.
| |
|
| |
Snoopy Gang i'm bigl
Broj poruka : 1253 Localisation : Kovin Datum upisa : 02.02.2011
| Naslov: Re: Lažna trudnoća Sre Okt 12, 2011 4:31 pm | |
| To što Pegi ima lažnu trudnoću ne znači da ne može imati štence kada za to dođe vreme. Sada samo vodite računa da ne doće do upale mlečnih žlezda. Ona je pre 60 dana imala teranje (pretpostavljam) i sada sprema mleko za štence (zato se i zove lažna trudnoća) - hormoni rade. Zbog toga treba da pratite da li su joj sise natekle, tople i tvrde. Mleko koje pravi može da se usiri u njoj i da dovede do upale - povišene temperature, bolova i ozbiljnih komplikacija.
Kuju treba držati na dijeti nekoliko dana, kako bi prestala da pravi mleko, pokušati da je aktivirate šetnjom ili igrom, oduzeti joj igračke koje podvlači pod sebe i namešta na sise kao da ih doji, stavljati hladne obloge na sise da ne bi došlo do upale (zelena konjska mast, obloge od belog vina, ihtiol-kamfor mast koja mnogo smrdi na naftu i ostavlja fleke).
Možete da je odvedete kod veterinara da pogleda koliko je stanje ozbiljno i da li ima mesta brizi, možda joj da i neku inekciju protiv upale.
Nemojte da se uplašite od ovolikog mog pisanja. Lažna trudnoća često prođe sama od sebe i bez upale. Samo kuju dobro posmatrajte da vas upala ne iznenadi.
| |
|
| |
Snoopy Gang i'm bigl
Broj poruka : 1253 Localisation : Kovin Datum upisa : 02.02.2011
| Naslov: Re: Lažna trudnoća Sre Okt 12, 2011 4:35 pm | |
| Ima kuja koje posle svakog teranja imaju lažnu trudnoću (hormoni su kod njih jači nego kod drugih)
Moji roditelji su letos sterilisali kuju od 12 kg u Pančevu i platili oko 6.000,00 dinara, ako se dobro sećam (možda i sedam). Cena zavisi od kilaže zbog anestezije. Rez je dugačak samo santimetar, ali tako sterilišu samo vrsni hirurzi, kod drugih je i deset cm.
U Beogradu je akcija besplatne sterilizacije pa se raspitajte koje ambulante to rade i koji su uslovi (ako ste iz Bg)
| |
|
| |
lili bigl-manijak
| Naslov: Re: Lažna trudnoća Sre Okt 12, 2011 4:41 pm | |
| Hvalaa punoo Mi bismo voleli da prodje samo od sebe naaravno . Drzacemo joj dijetu i pratiti je svaki dan . Danas sam bila sa njom oko sat vremena napolju. Naravno ici cemo do veterinara! Hvala svima mnogo | |
|
| |
soffijov bigl-manijak
Broj poruka : 255 Godina : 44 Localisation : Beograd Datum upisa : 08.08.2010
| Naslov: Re: Lažna trudnoća Sre Okt 12, 2011 5:08 pm | |
| Nasoj Santi su uvecane sike(one zadnje),nabrekle su i meke,ne curi nista iz njih.Proslo je mesec dana od zavrsetka teranja.To smo primetili pre par dana.Za sada nema drugih simptoma...Probacemo to sa dijetom,da joj smanjimo hranu pa da vidimo.Ako ne prodje samo od sebe verovatno cemo da je odvedemo kod veta da pogleda.U svakom slucaju hvala na savetima,ovo joj je bilo drugo teranje a prvi put se ovo desava | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Lažna trudnoća | |
| |
|
| |
| Lažna trudnoća | |
|