| Teranje | |
|
+29Natali King i Maša Tabasko the Dika snoopy Emanuela tedibi Snoopy Gang stefani Flora Rona jok.mi Vuk Aćim Teodor-Tedi iz S.Palanke dusan Zvoncica DP Dika Niva Ksenija Lilu The Great Janchee Bunny's Nightmare luce elmer fudd Lea2006 Dolly Andrijana Medena 33 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
tedibi bigl-manijak
Broj poruka : 366 Godina : 41 Localisation : Beograd Datum upisa : 09.04.2007
| Naslov: Re: Teranje Čet Maj 19, 2011 11:45 am | |
| - Snoopy Gang ::
- stefani ::
- ovo mi se dopalo mada nisam našao odgovor na moje pitanje
http://www.vef.hr/org/porodnistvo/nastava/predavanja/nastupno_karadjole.pdf Poučno, mada ima dosta stručne terminologije koju ne razumem. Na strani 17. kaže da anestrus - period mirovanja spolnih organa prosečno traje 4 meseca , a može i od 1 meseca do 2 godine. Da li sam to dobro razumela da razmak između dva teranja može da bude i do 2 godine? Dobro si razumela | |
|
| |
Emanuela i'm bigl
Broj poruka : 1346 Godina : 48 Localisation : BG Žarkovo/Cerak Datum upisa : 08.01.2011
| Naslov: Re: Teranje Čet Avg 25, 2011 11:55 am | |
| nama je 8. dan tjeranja samo da kazem da smo poootpuno zaljubljeni u nasu 'djevojku' znaci maznijeg psa mi u zivotu nismo vidjeli, samo se brine da smo joj blizu, da je mazimo, da je gledamo, prati nas svaki milimetar, ne mozemo ni u kupaonu bez nje.. cak place ako makar jedan izadje iz stana jer zeli da smo oboje s njom.. i samo trepce okicama andjeo od bigla gacice slabo koristimo, jako brine o sebi i stalno se licka.. ima kapljica okolo, ali to i ona i ja pocistimo | |
|
| |
Dolly i'm bigl
Broj poruka : 5492 Localisation : Beograd Datum upisa : 01.11.2007
| Naslov: Re: Teranje Čet Avg 25, 2011 12:30 pm | |
| | |
|
| |
snoopy i'm bigl
Broj poruka : 1445 Godina : 51 Localisation : Obrenovac Datum upisa : 25.01.2011
| Naslov: Re: Teranje Čet Avg 25, 2011 1:15 pm | |
| Mogu da zamislim kako vam je Jedini trenutak kad se Limbo mazi je pre nego što zaspi, kad se gura oko nogu i traži mesto da se ugnjezdi i proizvodi neki zvuk koji ne mogu da uporedim ni sa čim, ali zvuči totalno opuštajuće (pomalo vam i zavidim ). | |
|
| |
Tabasko the Dika i'm bigl
Broj poruka : 2926 Datum upisa : 02.02.2011
| Naslov: Re: Teranje Čet Avg 25, 2011 1:27 pm | |
| [quote="snoopy"]Mogu da zamislim kako vam je Jedini trenutak kad se Limbo mazi je pre nego što zaspi, kad se gura oko nogu i traži mesto da se ugnjezdi i proizvodi neki zvuk koji ne mogu da uporedim ni sa čim, ali zvuči totalno opuštajuće (pomalo vam i zavidim ). [/quote] Dragi Igore, tvoj Limbo prede, to je taj zvuk. Nama je Ivana rekla, izmedju ostalog, kad smo kupovali Diku - oni predu kao macke (oni, tj, biglovi) | |
|
| |
snoopy i'm bigl
Broj poruka : 1445 Godina : 51 Localisation : Obrenovac Datum upisa : 25.01.2011
| Naslov: Re: Teranje Čet Avg 25, 2011 1:37 pm | |
| Ma nije baš da prede, više kao neko nežno "stenjanje" kroz nos kad baš moram da opišem Legne i mrda njuškicu levo desno i ukopava je i tad pravi taj zvuk | |
|
| |
| Naslov: Re: Teranje Čet Avg 25, 2011 3:10 pm | |
| Da, na to sam mislila | |
|
| |
Dolly i'm bigl
Broj poruka : 5492 Localisation : Beograd Datum upisa : 01.11.2007
| Naslov: Re: Teranje Čet Avg 25, 2011 4:05 pm | |
| ževskaći su, očigledno, mnogo veće mazulje. Doli bi se stalno mazila. | |
|
| |
Snoopy Gang i'm bigl
Broj poruka : 1253 Localisation : Kovin Datum upisa : 02.02.2011
| Naslov: Re: Teranje Čet Avg 25, 2011 5:58 pm | |
| Kod kuja je "maznost" posebno izražena u periodu teranja i skotnosti. Nama je, jedan od sigurnih znakova da je Oksa ostala skotna posle parenja, bilo i njena povećana potreba da se mazi (za one koji to ne znaju, Oksa je "Mica veštica", prgavuša koja se mazi samo kada to ona hoće ) | |
|
| |
tedibi bigl-manijak
Broj poruka : 366 Godina : 41 Localisation : Beograd Datum upisa : 09.04.2007
| Naslov: Re: Teranje Pet Avg 26, 2011 2:10 pm | |
| Kod nas je u vreme teranja nasih devojaka potpuno ludilo u kuci,osim sto su nenormalno dosadne i zeljne mazenja kao da ih niko nikad pomazio nije,postaju i lude od ljubavi prema Djuri. U tim danima Djura je obozavano bice i ja verujem da bi se Dica rado parila sa njim posto mu se po ceo dan namesta. To cak ni ne deluje simpaticno . Dok je Beba nervozna i ljuta na sve muzijake. | |
|
| |
| Naslov: Re: Teranje Pet Avg 26, 2011 2:54 pm | |
| Necu nista da kazem | |
|
| |
snoopy i'm bigl
| |
| |
| Naslov: Re: Teranje Pet Avg 26, 2011 11:10 pm | |
| Za one koji ne znaju, Djura ima 2 noge | |
|
| |
King i Maša i'm bigl
Broj poruka : 1137 Localisation : Kać Datum upisa : 03.01.2011
| Naslov: Re: Teranje Pet Avg 26, 2011 11:13 pm | |
| | |
|
| |
Natali i'm bigl
Broj poruka : 1744 Godina : 46 Localisation : Beograd Datum upisa : 10.05.2011
| Naslov: Re: Teranje Pet Avg 26, 2011 11:30 pm | |
| | |
|
| |
Ddans Dream Tim i'm bigl
Broj poruka : 1666 Godina : 48 Localisation : Beograd Datum upisa : 04.06.2010
| Naslov: Re: Teranje Pet Avg 26, 2011 11:48 pm | |
| | |
|
| |
Vasica T i'm bigl
Broj poruka : 1527 Localisation : Beograd Datum upisa : 07.08.2010
| Naslov: Re: Teranje Pet Avg 26, 2011 11:57 pm | |
| | |
|
| |
stefani bigl-manijak
Broj poruka : 325 Datum upisa : 30.06.2010
| Naslov: Re: Teranje Pon Sep 12, 2011 10:02 pm | |
| - Zvoncica ::
- Sve je individualno od psa do psa,Zvoncica ima dva puta teranje godisnje na sest meseci,ali ima pasa koji imaju teranje i tri puta,a opet i onih pasa koji imaju samo jednom,ne brini bico to uskoro.
hmmm evo naša tornjakuša se tjera po drugi put,a tinuška ne.sad me to baš zabrinjava.sve je isto.luda je ko i uvijek,vesela,razigrana,mazi se do mile volje ali nema znakova tjeranja.štence neželimo još imati ali bilo bi dobro da pokaže znakove majčinstva. | |
|
| |
soffijov bigl-manijak
Broj poruka : 255 Godina : 44 Localisation : Beograd Datum upisa : 08.08.2010
| Naslov: Re: Teranje Pon Sep 12, 2011 11:29 pm | |
| Nasoj Santi je zavrseno drugo teranje Prvo je bilo sa 9 meseci pa posle sest meseci je dobila i drugo.Planiramo parenje kada dobije sledece teranje,po nasoj proceni za sest meseci | |
|
| |
stefani bigl-manijak
| |
| |
Rona i'm bigl
Broj poruka : 507 Godina : 39 Datum upisa : 29.09.2009
| Naslov: Re: Teranje Uto Sep 13, 2011 10:25 pm | |
| Da li ste vodili Tinu na pregled? Rona je dobila prvo teranje sa 10 meseci, a sledece za tacno godinu dana. Jedan vet mi je rekao da ce tako i ostati, a drugi da postoji mogucnost da trece teranje bude ranije, tj za 8 meseci. Inace imamo u kraju zenkicu labradora, koja vec ima godinu i po a jos nije imala prvo teranje, i jos drasticniji slucaj - zenku vucjaka, koja sa pune dve godine i par meseci nije imala nijedno teranje (a nije sterilisana). | |
|
| |
stefani bigl-manijak
| Naslov: Re: Teranje Uto Sep 13, 2011 10:30 pm | |
| - Rona ::
- Da li ste vodili Tinu na pregled?
Rona je dobila prvo teranje sa 10 meseci, a sledece za tacno godinu dana. Jedan vet mi je rekao da ce tako i ostati, a drugi da postoji mogucnost da trece teranje bude ranije, tj za 8 meseci. Inace imamo u kraju zenkicu labradora, koja vec ima godinu i po a jos nije imala prvo teranje, i jos drasticniji slucaj - zenku vucjaka, koja sa pune dve godine i par meseci nije imala nijedno teranje (a nije sterilisana). da.kaže da je sa njom sve uredu.još mi je rekao da je moguće da ja to nisam ni primjetio . nema šanse,stalno sam uz svoje pse,znam kako dišu,znam na pogledu šta im fali.Tina je uvije ista,razigrana,vesela iuvijek spremna na igru.Naša kuja tornjakuša se tjera po drugi put,kod Tine nema znakova tjeranja.Ili je to kod malih pasmina tako neprimjetno pa ja to baš nevidim,ali čisto nemogu shvatiti jer to bi se moralo primjetiti jer svaki dan je uz nas. | |
|
| |
stefani bigl-manijak
| Naslov: Re: Teranje Ned Sep 18, 2011 9:16 pm | |
| uhhh.mi sebi ovih dana glavu razbijamo dali se Tina tjera ili ne,Sutra idemo vet-u pa ćemo vidjeti šta on kaže ali ipak hoćemo i vaše mišljenje.evo i fotka pa molim dajte komentare.ako slika nije u skladu sa forumom molim moderatore da je izbrišu.neželim da provociram nikog ovom slikom.inače piša u nje je manja i neprimjetna.sad se vidi ododtraga kad šeta.pustili smo je sa atilom u igru da vidimo hoće li on šta primjetiti,ali on nije mjerodavan jer bi i žabu zaskočio koliko je lud.Anna se tjera po drugi put,ali kod nje je piša kao zrela nektarina.moža je greška u mom razmišljanju pa očekujem i kod tine da bude tako dok je ona daleko manja od anne. pa eto sad očekujemo vaše komentare a mi ćem javiti šta je uncle doc reko. | |
|
| |
soffijov bigl-manijak
Broj poruka : 255 Godina : 44 Localisation : Beograd Datum upisa : 08.08.2010
| Naslov: Re: Teranje Ned Sep 18, 2011 9:43 pm | |
| Na slici ne deluje da je u teranju Kod Sante je bilo to tako naduto i dosta vece a i krvarenje je trajalo skoro 20ak dana i nemoguce je da se ne primeti.A promenila je i ponasanje,bila je dosta mirnija.Eto,to je nase iskustvo,mozda je kod Tine drugacije? | |
|
| |
Snoopy Gang i'm bigl
Broj poruka : 1253 Localisation : Kovin Datum upisa : 02.02.2011
| Naslov: Re: Teranje Pon Sep 19, 2011 10:58 am | |
| Oksina vulva je vrlo sitna i kada je u teranju ne uveća se mnogo, za razliku od Stele, čija vulva deluje uvećano i kada nije u teranju. Oksa ima pauzu između dva teranja od godinu dana. Hoću da kažem da je to individualno. Ako nemate poverenja u svog mužjaka, prošetajte je pored nekih drugih pasa. Oni će sigurno znati da li je uteranju ili ne | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Teranje | |
| |
|
| |
| Teranje | |
|