| Zubi | |
|
+18Aris Kaan Snoopy Gang snoopy Ksenija lucija Tabasko the Dika Emanuela bikerchina Dolly mknaumoski Flora Rona luce Medena Janchee bambucha Lea2006 22 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
bikerchina bigl-njuskalo
Broj poruka : 101 Datum upisa : 25.12.2009
| Naslov: Re: Zubi Sre Jan 27, 2010 12:06 am | |
| Meni je zadah bas bigleci i ne smeta Ko voli pse,igrace se sa njim,ko ne voli bezace "da me ne ujede" bez obzira na "bigleci zaplah" (kada zeva- odnosno stalno) | |
|
| |
Emanuela i'm bigl
Broj poruka : 1346 Godina : 48 Localisation : BG Žarkovo/Cerak Datum upisa : 08.01.2011
| Naslov: Re: Zubi Pet Apr 08, 2011 3:31 pm | |
| uz ove grickalice sto ste spominjali za ciscenje zubi, ja bih s laikom prakticirala cetkicu i pastu zanima me kad bi to trebali poceti (kad dobije trajne ili..)? i koliko cesto? | |
|
| |
Tabasko the Dika i'm bigl
Broj poruka : 2926 Datum upisa : 02.02.2011
| Naslov: Re: Zubi Pet Apr 08, 2011 3:49 pm | |
| Jao... mi nismo prali zube do sada i mnogo me grize savest zbog toga. Dajemo te stikove za zube i koske... mislim da cemo poceti i zube da peremo... | |
|
| |
lucija bigl-njuskalo
Broj poruka : 82 Datum upisa : 02.02.2011
| Naslov: Re: Zubi Pet Apr 08, 2011 3:58 pm | |
| za pranje zuba vam treba posebna cetkia (obicno set od dve, sa dlakama i gumena) i pseca pasta za zube - veoma je vazno da bude pseca pasta, jer onda ne sadrzi gluposti, vestacke zasladjivace, kao sto su ksilitol koji je opasan za pse ako imate srece, svidece joj se pasta, pa ce pristati na celu stvar, ako ne - onda vam bog ne moze pomoci iskreno, mislim da nema potreba da jos ozbiljno pocinjete, ionako cete menjati te zubice. mozda nije lose samo raditi upoznavanja sa tim procesom, da se onjusi, vidi da nije opasno, ali i da nije za igru i tako. mi nismo redovni u tome, mozda jednom mesecno to uradimo i to uglavnom zbog naslaga kamenca na ocnjacima. uz dobru hranu i zvakalice, grickalice, higijena i zadah se sasvim dobro odrzavaju, jedino je kamenac dosada jedna! | |
|
| |
Emanuela i'm bigl
Broj poruka : 1346 Godina : 48 Localisation : BG Žarkovo/Cerak Datum upisa : 08.01.2011
| Naslov: Re: Zubi Sub Apr 09, 2011 12:45 pm | |
| hvala prvo cemo vjezbati masiranje prstom, pa s gazom preko prsta, pa polako preci na cetkicu pocet cemo onda prati kad dodju trajni | |
|
| |
Dolly i'm bigl
Broj poruka : 5492 Localisation : Beograd Datum upisa : 01.11.2007
| Naslov: Re: Zubi Sre Avg 31, 2011 5:59 pm | |
| Imaju li vaši kucovi kamenac na gornjim očnjacima? Naravno ne mislim na ovu dečurliju. Doli ima baš dosta. | |
|
| |
Ksenija i'm bigl
Broj poruka : 3425 Godina : 49 Localisation : Subotica Datum upisa : 02.05.2007
| Naslov: Re: Zubi Sre Avg 31, 2011 6:00 pm | |
| Serena je imala i bili smo kod veterinara na ciscenju | |
|
| |
| Naslov: Re: Zubi Sre Avg 31, 2011 6:33 pm | |
| Dika ima zutog kamenca na ocnjacima. Jos uvek nije strasno, ali u dogledno vreme ce morati da se cisti. Insistiram na granulama i zato sto mi je receno da redovno konzumiranje istih sprecava kamenac... to definitivno ne stoji. Ja mislim da je mozda od beogradske krecljive vode. | |
|
| |
snoopy i'm bigl
Broj poruka : 1445 Godina : 51 Localisation : Obrenovac Datum upisa : 25.01.2011
| Naslov: Re: Zubi Sre Avg 31, 2011 8:46 pm | |
| Ma voda nam je svuda "krečljiva" A ne pomažu im one grickalice na kojima piše da su za čišćenje zuba? (pretpostavljam da je to više reklama u pitanju, ali možda treba probati) | |
|
| |
Dolly i'm bigl
| Naslov: Re: Zubi Sre Avg 31, 2011 10:25 pm | |
| Doli neće te grickalice za čišćenje zuba, tako da ne znam da li pomažu. Granule jede i to suve i još neke keksiće i kosti, ali ne pomaže. Ne znam kad je neophodno da se čisti, pošto mi je žao da prima anesteziju zbog toga. Moje prethodne kuce hranile su se slično, ali su imale mnogo manje kamenca (jedna skoro uopšte) i to u poznijim godinama. | |
|
| |
snoopy i'm bigl
Broj poruka : 1445 Godina : 51 Localisation : Obrenovac Datum upisa : 25.01.2011
| Naslov: Re: Zubi Čet Sep 01, 2011 9:06 am | |
| Pa jedino preostaje "ručna" oralna higijena, mada meni to izgleda potpuno nerealno da čovek pere psu zube (i neprorodno) Limbo bi prvo pojeo pastu, onda četkicu i na kraju bi se zasladio grickanjem mog prsta | |
|
| |
| Naslov: Re: Zubi Čet Sep 01, 2011 9:15 am | |
| Dika redovno jede te stapice za ciscenje zuba i opet nista. Malo me grize savest sto mu nisam prala zube. | |
|
| |
snoopy i'm bigl
| Naslov: Re: Zubi Čet Sep 01, 2011 9:21 am | |
| Obzirom da Limbo i dalje glođe po ceo dan svašta po dvorištu (šišarke, jedan veliki panj, grančice, kamenčiće, ...) ja se nadam da mu je to za sada OK što se tiče higijene, mada je on još mali da bi o tome brinuli. Doduše, primetio sam kad smo mu davali neke mekane koskice kao nagradu (pileće) da je počeo da dobija neke bljak naslage na kutnjacima, tako da smo to izbacili i sad je OK. | |
|
| |
Emanuela i'm bigl
| |
| |
Dolly i'm bigl
| Naslov: Re: Zubi Čet Sep 01, 2011 4:46 pm | |
| Doli ne podnosi da joj se nešto radi oko usta, ili očiju. Prava je avantura davanje tablete protiv glista (bar jedno tri su potrebne da bi možda nešto i progutala), kao i stavljanje kapi u oko, što sam jednom prilikom pokušavala kad je bila krmeljiva. Otima se neviđeno, tako da o pranju zuba nisam ni razmišljala. | |
|
| |
| Naslov: Re: Zubi Čet Sep 01, 2011 5:39 pm | |
| Ima kod nas u bloku jedan divan retriver, Zvrki, prelep pas i divno negovan od strane njegovih vlasnica. On dva puta nedeljno jede ribu, redovno pere zube... on nema nikakve naslage... stalno me grize savest kad njega vidim... | |
|
| |
Snoopy Gang i'm bigl
Broj poruka : 1253 Localisation : Kovin Datum upisa : 02.02.2011
| Naslov: Re: Zubi Čet Sep 01, 2011 5:41 pm | |
| Oksa i Nando se isto hrane, Oksa ima naslage a Nando mnogo manje | |
|
| |
Dolly i'm bigl
| Naslov: Re: Zubi Čet Sep 01, 2011 6:37 pm | |
| Pa i ja mislim da je to genetika. Isto sam tretirala i kokerke, pa nisu imale naslage, a Doli je jako rano to već imala. | |
|
| |
Kaan i'm bigl
Broj poruka : 648 Godina : 28 Localisation : Beograd Datum upisa : 31.01.2011
| Naslov: Krvarenje usled menjanja zuba Pon Sep 26, 2011 9:42 pm | |
| Kaan ima 4 i po meseca i uveliko mu se menjaju zubi, ali on previse krvari, sa ove strane usana. Sve je crveno okolo, i sapice i glava. Kako da se ublazi to krvarenje? potpuno sam izbezumljen | |
|
| |
snoopy i'm bigl
| Naslov: Re: Zubi Pon Sep 26, 2011 10:05 pm | |
| Kan očigledno ima problema sa koagulacijom (doktori ispravite me ako sam lupio ). Nadam se da će sve biti ok, šta kaže veterinar? | |
|
| |
Kaan i'm bigl
| Naslov: Re: Zubi Pon Sep 26, 2011 10:09 pm | |
| ma vet kaze da pretimo, ali sigurno moramo da ga vodimo kod ozbiljnijeg | |
|
| |
Aris i'm bigl
Broj poruka : 477 Datum upisa : 23.05.2011
| Naslov: Re: Zubi Uto Sep 27, 2011 11:49 am | |
| Bas cudno, ja nikada nisam primetila toliko krvi dok su Arisu ispadali zubi. Jeste koagulacija problem, ranice u ustima, pogotovu kod pasa bi trebalo najbrze da zarastaju. | |
|
| |
Kaan i'm bigl
| Naslov: Re: Zubi Uto Sep 27, 2011 2:38 pm | |
| Kaanu sada krvari samo po tackica ispod zuba, vratili smo se sa veterinarskog i rekao je da je to ok, izvadio mu 2 zuba koja su se klimala, i da to ispiramo zalfijom. Sto se hematoma tice, rekao je da nema apsolutno nikakve veze, ni sa kougulacijom (ili kako vec). Zakljucio je da mu ovo vise krvari jer on jos vise stiska, a eto danas ni kapljica na podu. Najbitnije mi je da je sve uredu, i sad cemo to da ispiramo, i da nema nikakve veze sa hematomima. | |
|
| |
snoopy i'm bigl
| Naslov: Re: Zubi Uto Sep 27, 2011 3:15 pm | |
| Bravo za Kaana, drago nam je da je sve OK, čuvajte i mazite nam mališu | |
|
| |
Dolly i'm bigl
| Naslov: Re: Zubi Uto Sep 27, 2011 3:16 pm | |
| - Kaan ::
- Kaanu sada krvari samo po tackica ispod zuba, vratili smo se sa veterinarskog i rekao je da je to ok, izvadio mu 2 zuba koja su se klimala, i da to ispiramo zalfijom. Sto se hematoma tice, rekao je da nema apsolutno nikakve veze, ni sa kougulacijom (ili kako vec). Zakljucio je da mu ovo vise krvari jer on jos vise stiska, a eto danas ni kapljica na podu. Najbitnije mi je da je sve uredu, i sad cemo to da ispiramo, i da nema nikakve veze sa hematomima.
A šta kaže za tako dugo trajanje hematoma i da li si dobio neki savet s tim u vezi? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Zubi | |
| |
|
| |
| Zubi | |
|