Dobro jutro!
Da i ja podijelim svoje iskustvo sa ostavljanjem biglića samog:)
Kassiu smo uzeli sa 9 tjedana i savršeno se je meni i dečku uklopilo radno vrijeme tako, da prvi mjesec nije trebala da bude sama 8 sati. Ali smo ipak je ostavljali svaki dan pomalo samu, da se navikne. Znači izmorili smo je i onda došli u sobu i dali joj nešto za grickat i zatvorili vrata, sačekali 5 minuta in unutra i onda je pomazili i dali nagradicu. Vreme smo produživali. Naravno na početku je bilo malo plača ali trajalo je kakva 3 dana, da se dama navikne, da je lepo biti sam
Uvjek je ostavljaj negdje, gdje znaš, da ne može štetiti sebi i napraviti nešto što bi ti uzrokovalo glavobolju kad dodješ kući
Ja obično uvek kad dođem izmazim je i dam joj kakvu čokoladicu, a ujutru prije nego što je ostavljam samu idemo na šetnju i onda sama legne, da spava
Ah, da i to ako imaš mogućnost, da ti možda neko dođe jednom tokom dana dok si na poslu, da je izvede da piški. Nama je uvjek kakav kolega ili kolegica došao oko 11 i izveli su je. Sad to vrjeme već pomjeramo pa za kakav mjesec neću više trebati bejbisitericu
Biće sve ok, znam jih puno što imaju psiće i sami su za sve i sve se uklapa