| Edi Zemunac | |
|
+21Monika kassia Snoopy:) Lea2006 Niche Bjanka Tabasko the Dika Capo UE Ddans Dream Tim King i Maša Vasica T .Marija. snoopy Dolly Niva Ksenija Medena Lino Natali Anja.. Edi Zemunac 25 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Edi Zemunac bigl-njuskalo
Broj poruka : 59 Godina : 33 Localisation : Zemun Datum upisa : 31.03.2012
| Naslov: Re: Edi Zemunac Pet Jun 28, 2013 1:56 am | |
| | |
|
| |
Monika i'm bigl
Broj poruka : 1390 Godina : 29 Localisation : Uzice Datum upisa : 17.06.2009
| |
| |
Anja.. i'm bigl
Broj poruka : 979 Godina : 27 Localisation : Novi Sad Datum upisa : 11.02.2011
| Naslov: Re: Edi Zemunac Pon Jul 01, 2013 5:50 am | |
| Kakav frajeeeeer | |
|
| |
.Marija. i'm bigl
Broj poruka : 952 Godina : 29 Datum upisa : 17.01.2011
| Naslov: Re: Edi Zemunac Čet Jul 04, 2013 10:07 pm | |
| Muke biglovske... | |
|
| |
| Naslov: Re: Edi Zemunac Čet Sep 19, 2013 7:57 pm | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Edi Zemunac Sub Nov 02, 2013 3:12 pm | |
| Postavila sam kao temu u pitanjima, ali ako neko i ovde naiđe slobodno nek podeli mišljenje...
*U porodici sam samo ja protiv kastracije, svi me ubeđuju da je to dobro za psa, ali meni je to neprirodno. Edi ima pet godina.... ne znam šta da radim, odlažem već mesecima svoj pristanak, sve pod izgovorom da ću mu naći ženku i da će imati decu. Jel ima neko od vas ko može da mi objasni da kuče nije čovek i da je stvarno dobra ova opcija? Da li se tada mužjak ,,primernije'' ponaša u društvu ženki i drugih mužjaka na ulici? Edi je inače asocijalan, i ponekad jurca za ženkama, i ne sluša uvek kad se pusti sa povodca, ali čisto sumnjam da će postati ko pudlica na povodcu posle toga.... Hvala unapred na odgovoru!!*
| |
|
| |
Vukoje88 novajlija
Broj poruka : 21 Godina : 36 Localisation : Zemun Datum upisa : 10.10.2013
| Naslov: Re: Edi Zemunac Ned Nov 03, 2013 10:09 am | |
| Pozdrav Kaya, pošto sam ja veterinar po profesiji, mogu ti dati neko moje mišljenje. Kastracija se kod mužjaka radi zbog par razloga: !. Kada je mužjak izuzetno agresivan prema ostalim mužjacima, "teritorijalan do daske" ako se može tako reći...2. Neće imati nagon za parenjem te jačine kao u normalnim situacijama 3. Neće piškiti u šetnji svakih 2 minuta radi obeležavanja teritorije, već samo kada mu se napuni bešika iz fizioloških raloga sledi mokrenje 4. Nećete morati da se brinete oko "neželjenih incidenata" sa drugim ženkama prilikom šetnje 5. Smanjuje šanse za pojavu tumora testisa I nikako neće biti odjednom debeo kao što ljudi misle. A sad da će postati "pudlica" kao što kažete, to sumnjam....ipak su to biglovi | |
|
| |
| Naslov: Re: Edi Zemunac Ned Nov 03, 2013 8:53 pm | |
| hvala na odgovoru... pričala sam sa mojima, sad samo da se dogovore sa veterinarom... | |
|
| |
gavrilovska pronadjen
Broj poruka : 2 Datum upisa : 13.11.2012
| Naslov: Re: Edi Zemunac Ned Nov 03, 2013 10:53 pm | |
| Verovatno ste i vi kao veterinar sve svoje pse kastrirali.Moj drug je kastrirao zenku a posle i muzjaka .Zenka mu je posle godinu i nesto dobila tumor na sisama a za muzjaka kaze da je i dalje lud.Pa po cemu je kastracija dobra. | |
|
| |
Vukoje88 novajlija
Broj poruka : 21 Godina : 36 Localisation : Zemun Datum upisa : 10.10.2013
| Naslov: Re: Edi Zemunac Pon Nov 04, 2013 2:09 pm | |
| Poštovana, sve svoje pse sam kastrirao kao što kažete i nikada nisam imao naknadne zdravstvene probleme sa njima. Ali, iako sam pristalica za taj vid operacije, zalažem se za to da je sterilizacija isključivo odluka vlasnika u dogovoru sa veterinarom. U obzir se uzima hiljadu faktora ( uslovi držanja, sloboda kretanja, genetske predispozicije, temperament). Pozdrav. | |
|
| |
| Naslov: Re: Edi Zemunac Pon Nov 04, 2013 2:26 pm | |
| *gavrilovska, od deset slučajeva, to je drugi za koji sam čula da je nešto pošlo po zlu.... | |
|
| |
Emanuela i'm bigl
Broj poruka : 1346 Godina : 48 Localisation : BG Žarkovo/Cerak Datum upisa : 08.01.2011
| Naslov: Re: Edi Zemunac Sre Nov 13, 2013 10:25 am | |
| divno mu stoji odelce... oni su k'o stvoreni za crvenu boju | |
|
| |
| Naslov: Re: Edi Zemunac Pet Nov 15, 2013 9:50 pm | |
| jesu... samo još da se Edi navikne, ovako je presmešan kad je u čudu što ga oblačimo.... | |
|
| |
tedibi bigl-manijak
Broj poruka : 366 Godina : 41 Localisation : Beograd Datum upisa : 09.04.2007
| Naslov: Re: Edi Zemunac Sub Nov 16, 2013 3:56 pm | |
| - gavrilovska ::
- Verovatno ste i vi kao veterinar sve svoje pse kastrirali.Moj drug je kastrirao zenku a posle i muzjaka .Zenka mu je posle godinu i nesto dobila tumor na sisama a za muzjaka kaze da je i dalje lud.Pa po cemu je kastracija dobra.
Zavisi u kom uzrastu se radi kastracija odnosno sterilizacija. Ako je zenka sterilisana u nekim godinama u kojim iza sebe ima vec nekoliko teranja onda se moze ocekivati pojava tumora. Jedini nacin da se skroz spreci ta pojava je sterilizacija zenke pre prvog teranja, sve ostalo sa sobom nosi rizik. Za muzijake, desava se da i posle kastracije osecaju polni nagon, ali je to izuzetno retka pojava, ali cak i posle same kastracije mora proci odredjen period da se hormoni koji su do tad ludovali dovedu u red. Moje zenke su sterilisane kao vec zrele i obe su imale cak i legla pre toga, u nekoj meri sam sprecila pojavu raznih bolesti, ali ne 100%, a prvenstveno sam to uradila iz nekih humanih razloga. One su obe imale jak nagon za razmnozavanjem a ja nisam htela vise da ih parim, pa je po meni bilo mucenje pustiti ih da se teraju na svakih 6 meseci a ne dozvoliti im da se pare. | |
|
| |
| Naslov: Re: Edi Zemunac Uto Dec 31, 2013 2:47 pm | |
| Prošlo je nekih mesec dana od operacije, Edi je sad dobro ali prvih par dana je bio kao pod traumom. Kao da je ostario godinu dana. Za ženke verujem da jeste mučenje ako se ne sterilišu, ali ako budem u budućnosti imala psa nikad ga neću kastrirati. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Edi Zemunac | |
| |
|
| |
| Edi Zemunac | |
|