| Linjanje | |
|
+25Cofilence snoopy Gogili NađaNS Tabasko the Dika Dzonatan mini Natali tedibi nani_nani Niva Dolly Aris .Marija. Anja.. Admin luce Medena Janchee Bunny's Nightmare Lea2006 bucki bambucha pipi jeca 29 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Lea2006 i'm bigl
Broj poruka : 4244 Localisation : Beograd Datum upisa : 16.03.2007
| Naslov: Re: Linjanje Pon Apr 18, 2011 3:08 pm | |
| Trenutno bih mogla novi tepih od dlaka da napravim !!!! Furminator je stvarno super stvar, ja Leu u kadi očerupam , svaki dan se šlogiram kad vidim šta ostane.... | |
|
| |
Anja.. i'm bigl
Broj poruka : 979 Godina : 27 Localisation : Novi Sad Datum upisa : 11.02.2011
| Naslov: Re: Linjanje Sub Maj 07, 2011 3:03 am | |
| Ljubav je veca od dlaka! | |
|
| |
.Marija. i'm bigl
Broj poruka : 952 Godina : 29 Datum upisa : 17.01.2011
| Naslov: Re: Linjanje Sub Maj 07, 2011 12:21 pm | |
| Mi i nemamo bas toliki problem sa linjanjem, jer imamo dvoriste i posto moj tata dosta provodi vremena u dvoristu u basti, onda i Kole sa njim, tako da unutra bas i nije toliko strasno sto se dlaka tice. | |
|
| |
Aris i'm bigl
Broj poruka : 477 Datum upisa : 23.05.2011
| Naslov: Re: Linjanje Sre Jun 01, 2011 3:58 pm | |
| Mozda je glupo pitanje i nije za ovu temu, ali me kopka da li je normalono pojavljivanje tamnih pega po stomaku biglu od dva i po meseca? | |
|
| |
Dolly i'm bigl
Broj poruka : 5492 Localisation : Beograd Datum upisa : 01.11.2007
| Naslov: Re: Linjanje Sre Jun 01, 2011 4:17 pm | |
| - Aris ::
- Mozda je glupo pitanje i nije za ovu temu, ali me kopka da li je normalono pojavljivanje tamnih pega po stomaku biglu od dva i po meseca?
Da, u bilo kom uzrastu! | |
|
| |
Niva i'm bigl
Broj poruka : 4769 Datum upisa : 18.06.2008
| Naslov: Re: Linjanje Sre Jun 01, 2011 6:40 pm | |
| - Aris ::
- Mozda je glupo pitanje i nije za ovu temu, ali me kopka da li je normalono pojavljivanje tamnih pega po stomaku biglu od dva i po meseca?
Kod nas nema glupih pitanja kad su usonje u pitanju. Dolly je odgovorila a ja imam jedno pitanje, zasto nas ne pocastite slikama svog lepotana | |
|
| |
Aris i'm bigl
| Naslov: Re: Linjanje Sre Jun 01, 2011 7:30 pm | |
| | |
|
| |
Aris i'm bigl
| Naslov: Re: Linjanje Sre Jun 01, 2011 7:31 pm | |
| Bice ih jos, imam dosta slika na fotoaparatu, nikako da ih prebacim na komp | |
|
| |
nani_nani novajlija
Broj poruka : 7 Datum upisa : 21.10.2012
| Naslov: Re: Linjanje Pet Okt 26, 2012 11:39 pm | |
| joj mene sad malo ovo linjanje odvlaci od kupovine bigla....ne mogu vise da klecim i usisavam dlake....imala sam kokera 14god i to je katastrofa koliko se linjala,ocese se o nogu i samo se zabeli posle nje....al vidim da je ovde kod svakoga razlicito,kod nekog se stalno linjaju kod nekog tek ponekad...nema pravila....ja sam mislila da se oni uopste ne linjaju ili bas malo jer im je kratka dlaka. jel moze neko ko zna da mi napravi komparaciju izmedju bigla i kokera sto se tice linjanja? | |
|
| |
tedibi bigl-manijak
Broj poruka : 366 Godina : 41 Localisation : Beograd Datum upisa : 09.04.2007
| Naslov: Re: Linjanje Sub Okt 27, 2012 1:11 am | |
| Ne postoji pas koji se ne linja,stim sto se rase koje se sisaju manje linjaju. Biglovi su psi sa kratkom gustom dlakom i jos guscom podlakom,linjaju se mnogo i stalno,neci cak i vise od kokera,samo sto im je dlaka ostra i zabada se u tkaninu | |
|
| |
Natali i'm bigl
Broj poruka : 1744 Godina : 46 Localisation : Beograd Datum upisa : 10.05.2011
| Naslov: Re: Linjanje Sub Okt 27, 2012 3:25 am | |
| Biglovi se linjaju puuuuuuuno, non-stop P.S. Kupi pudlicu - one se ne linjaju | |
|
| |
mini bigl-manijak
Broj poruka : 246 Godina : 42 Localisation : BGd Dorcol Datum upisa : 02.03.2010
| Naslov: Re: Linjanje Čet Nov 01, 2012 9:01 pm | |
| Sve ima svojih prednosti i mana ... Linjaju se pogotovo u jesen i prolece ...zima i leto nije strasno....sto kaze Natali pudlice se ne linjaju ali im se sve i svasta lepi za dlaku od cickova ,lisca itd ...njih moras da sisas redovno .Iz mog iskustva ti mogu reci da je bigl jedan cist pas koji se ne oseca , u nasoj kuci se ne oseca miris psa ali dlaka ima ...Koker ima duzu i tanju dlaku . | |
|
| |
Anja.. i'm bigl
Broj poruka : 979 Godina : 27 Localisation : Novi Sad Datum upisa : 11.02.2011
| Naslov: Re: Linjanje Čet Nov 01, 2012 9:19 pm | |
| I evo ,pocela je sezona linjanja Da, linjaju se i to dosta, sto @mini kaze pogotovo u jesen i prolece. Ne bih nista dodala | |
|
| |
Dzonatan pronadjen
Broj poruka : 3 Godina : 38 Datum upisa : 07.11.2012
| Naslov: Re: Linjanje Sre Nov 07, 2012 1:42 pm | |
| E ovo linjanje je jedini razlog zbog koga se jos uvek dvoumim da li da uzmem stenca ove rase ili ne. Volim zivotinje ali zivim u stanu i plus sto moji kao i vecina oldtajmera govore da psu nije mesto u stanu vec u kuci, protive se kupovini istog narocito zbog dlaka. Ja licno nemam problema sa time ali hvala vam na ovim opsirnim odgovorima sto se tice njihovog linjaja i perioda u kojem se najvise linjaju sad i ako se odlucim da ga uzmem znam sta mi je ciniti. | |
|
| |
Tabasko the Dika i'm bigl
Broj poruka : 2926 Datum upisa : 02.02.2011
| Naslov: Re: Linjanje Sre Nov 07, 2012 3:32 pm | |
| Da se ne linja, bigl ne bi imao manu | |
|
| |
Dolly i'm bigl
Broj poruka : 5492 Localisation : Beograd Datum upisa : 01.11.2007
| Naslov: Re: Linjanje Sre Nov 07, 2012 4:38 pm | |
| - Dzonatan ::
- E ovo linjanje je jedini razlog zbog koga se jos uvek dvoumim da li da uzmem stenca ove rase ili ne. Volim zivotinje ali zivim u stanu i plus sto moji kao i vecina oldtajmera govore da psu nije mesto u stanu vec u kuci, protive se kupovini istog narocito zbog dlaka. Ja licno nemam problema sa time ali hvala vam na ovim opsirnim odgovorima sto se tice njihovog linjaja i perioda u kojem se najvise linjaju sad i ako se odlucim da ga uzmem znam sta mi je ciniti.
Ma, nije tako strašno, kad se navikneš. Niko se od nas, ovde prisutnih, a ima nas mnogo, ne bi odrekao svog bigla, pa još uzimaju i drugog, da prvom pravi društvo. Velika većina, bar ovih beogradskih, živi u stanu. | |
|
| |
NađaNS bigl-njuskalo
Broj poruka : 115 Localisation : Novi Sad Datum upisa : 27.11.2012
| Naslov: Re: Linjanje Sre Apr 17, 2013 7:39 pm | |
| Ja malo da osvežim temu što se linjanja tiče! Jel se pojavio u međuvremenu lek koji sprečava linjanje? Šalu na stranu, mogu slobodno da kažem da imam ćebe od biglovske dlake, a ni posteljina nije bolja! Jel postoji bolje rešenje od furminatora? A u vezi furminatora, jel četkate suprotno od rasta dlake, pošto ovu moju to užasno čupa i brani se svim silama? | |
|
| |
tedibi bigl-manijak
| Naslov: Re: Linjanje Sre Apr 17, 2013 9:52 pm | |
| Pas se nikako ne ceslja suprotno od rasta dlake,to ostecuje dlaku... | |
|
| |
NađaNS bigl-njuskalo
| Naslov: Re: Linjanje Sre Apr 17, 2013 10:47 pm | |
| Hvala na odgovoru... Ako je tako, onda ne znam čemu furminator služi, pošto kad idem od vrata ka repu ništa se ne skupi, a kad idem suproto dosta dlake skupim... Negde sam pročitao da pomeže gumena Curry četka, jel je koristi neko? | |
|
| |
Lea2006 i'm bigl
Broj poruka : 4244 Localisation : Beograd Datum upisa : 16.03.2007
| Naslov: Re: Linjanje Sre Apr 17, 2013 11:57 pm | |
| - NađaNS ::
- Hvala na odgovoru... Ako je tako, onda ne znam čemu furminator služi, pošto kad idem od vrata ka repu ništa se ne skupi, a kad idem suproto dosta dlake skupim... Negde sam pročitao da pomeže gumena Curry četka, jel je koristi neko?
Neverovatno da se ništa ne skupi u "silaznom pravcu",odnosno u smeru dlake, ja svaki dan kada je kao sada ljinjanje u toku, skupim po dve šake iz furminatora!!! Pogotovo deo kod vrata, šal bih isplela da imam vremena! Nešto tu nije u redu sa vašim furminatorm očigledno! Apropo sprečavanja linjanja, već je postala kultna priča, na Tašu smo imali okupljanje kada smo videli bukvalno obrijanog bigla Jadan, ćelav je bio, smetala im dlaka, šta reći!? | |
|
| |
tedibi bigl-manijak
| Naslov: Re: Linjanje Čet Apr 18, 2013 8:36 am | |
| Jos nisam cula da se neko zali na furminator, ne znam sta bih vam rekla...
Ja koristim furminator u kombinaciji sa gumenom cetkom. | |
|
| |
Gogili i'm bigl
Broj poruka : 892 Godina : 38 Localisation : Beograd Datum upisa : 23.04.2009
| Naslov: Re: Linjanje Čet Apr 18, 2013 11:21 am | |
| Secam se tog obrijanog bigla. Meni se iz daljine ucinilo da je plavi bigl, jos sam se i obradovala, a kad sam prisla blize - zanemella sam. Inace, furminator je SPAS. Sto kaze Leina Vesna, najvise kod vrata i kod repa ostaje. Od kada moj Ari koristi furminator, mi vise ne hrcemo p.s. Nas furminator nije original, nego ona verzija iz Pet Centra, upola jefitinija.
Poslednji izmenio Gogili dana Pon Apr 22, 2013 2:36 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
NađaNS bigl-njuskalo
| Naslov: Re: Linjanje Pet Apr 19, 2013 2:04 pm | |
| Dobar je furminator, ja filozofiram. Mislio sam da on moze sve da ukloni, pa sam citajuci skontao da je to nemoguce. Tako da, cetkamo se, skupljaju se dlake, a razmisljam i da uzmem tu gumenu cetku, pa u duetu. | |
|
| |
Natali i'm bigl
Broj poruka : 1744 Godina : 46 Localisation : Beograd Datum upisa : 10.05.2011
| Naslov: Re: Linjanje Pet Apr 19, 2013 3:57 pm | |
| - tedibi ::
- Ja koristim furminator u kombinaciji sa gumenom cetkom.
i mi | |
|
| |
snoopy i'm bigl
Broj poruka : 1445 Godina : 51 Localisation : Obrenovac Datum upisa : 25.01.2011
| Naslov: Re: Linjanje Pon Apr 22, 2013 12:07 pm | |
| Mi imamo nešto što liči na furminator (isti princip - drugi proizvođač). Limbu izvlači dlaku lepo, a Mimici ništa Obzirom da imaju totalno drugačiji tip dlake zbog toga i različiti rezultati. Isprobajte razne spravice pa ćete već naći najbolje rešenje. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Linjanje | |
| |
|
| |
| Linjanje | |
|